Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Rijks, masters of the Golden Age

Marcel Wanders

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback

 125,00

 115,00

Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Dit door Marcel Wanders vormgegeven boekwerk toont op bijzondere wijze de mooiste schilderijen uit de Gouden Eeuw. 

- Engelstalig
- Afmeting: 33.2 x 23.7 x 5 cm.
- Gewicht: 5 kilogram
- Inclusief 'Behind the scenes'  (opgenomen in het boek)

Over het Rijksmuseum zijn boekenkasten vol geschreven, toch heeft – verbazingwekkend genoeg – tot op heden geen enkel boek recht gedaan aan de esthetische klasse en reikwijdte van de kostbare schat die de Eregalerij rijk is. Marcel Wanders wil met zijn project (dat past binnen de filosofie van het Rijksmuseum om de collectie van de Eregalerij te ontsluiten voor een groot publiek en het hedendaagse belang ervan te onderstrepen) dit gemis inlossen. Dit doet hij door de schilderijen op magistrale wijze te presenteren – in een poging de tijdloosheid van de werken te vangen.

In elke uitgave zullen grootschalige reproducties van de geselecteerde meesterwerken tot in detail worden afgebeeld, waarbij de hoogst haalbare druktechniek wordt toegepast. Dat maakt dat de lezer als het ware een levensechte ervaring ondergaat en het kunstwerk ingezogen wordt. Dit effect wordt nog eens versterkt door de gekozen invalshoek die de lezer dwingt met een nieuwe blik naar de afbeeldingen te kijken.

Daarnaast wordt er ingezoomd op verrassende details uit de kunstwerken. De keuze hiervoor wordt duidelijk uit het ‘BEHIND THE SCENES’ gedeelte, waarin een keur aan internationaal zeer uiteenlopende internationale persoonlijkheden – die hun sporen hebben verdiend in hetzij de kunst, popmuziek, politiek, fotografie, wetenschap of haute couture – tekst en uitleg geven bij het gekozen detail vanuit zijn of haar vakgebied of werkterrein. Dit levert verrassende en vernieuwende inzichten op. Het toont aan dat de werken uit de Eregalerij niets aan zeggingskracht hebben ingeboet. Voor de liefhebber! Marcel Wanders is erin geslaagd met dit boek een waar kunstwerk af te leveren, onwaarschijnlijk mooi en luxe uitgevoerd, met oog voor bijzondere details.

Elk boek wordt minutieus en met bijzondere aandacht vervaardigd, gebruikmakend van eersteklas materialen – alles naar uniek ontwerp van Marcel Wanders.Het boek ademt vervlogen tijden en tegelijkertijd is het een staaltje van moderne technieken en inzichten gekoppeld aan kunstzinnigheid en bevlogenheid – een unicum!

Productkenmerken

ISBN 9789491525292
Auteur Marcel Wanders
Uitgever Komma, Uitgeverij
Datum uitgave 20160910
Lengte (in mm) 340
Breedte (in mm) 247
Dikte (in mm) 52
Aantal pagina's 440

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Rijks, masters of the Golden Age

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden