- Hét standaardwerk voor de Italiaanse keuken!
- Met meer dan 200 recepten en wel 1.200 kenmerkende producten: een ode aan het gastronomische erfgoed in Italië
- Met honderden illustraties, kaarten, foto’s en tabellen
Het 400 pagina's tellende Proeven van Italië vertelt je alles wat je moet weten over de Italiaanse keuken: Hoe wordt een Italiaanse maaltijd bereid? Wat is de échte geschiedenis van pizza? Kan gnocchi ook als dessert worden gegeten? Wat zijn de 35 manieren om een Italiaanse koffie te bestellen? Geen onderwerp blijft onbesproken.
Maak kennis met honderden emblematische producten, iconische recepten, illustere figuren en typische gebruiken; een verleidelijke reis naar de Italiaanse keuken in een mix van gastronomie, voedingswetenschap, geschiedenis, culturele referenties, legendes, overleveringen, grafieken, kaarten, foto's en illustraties. Eén ding is zeker; je proeft Italië van noord tot zuiden van west naar oost. Buon appetito!
François-Régis Gaudry is culinair journalist, presentator en host van de Franse podcast On va Déguster. Hij stelde dit boek samen in samenwerking met 158 andere gepassioneerde auteurs. Het boek is inmiddels een internationale bestseller, verschenen in 8 wereldtalen.