Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Steden maken het verschil

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 27,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Een goede, betaalbare woning voor het hele gezin. Kansen op een uitdagende baan. Een nette straat, groen in je buurt, je vlot kunnen verplaatsen. Kwaliteitsvol onderwijs voor je kind zonder in een wachtrij plaats te nemen. Het zijn maar enkele van de thema's waar mensen écht over tobben. Thema's dus die centraal moeten staan in het politieke debat.

Het mag dan ook verbazen waarom in dat debat momenteel slechts een bijrol voor de stad is weggelegd. Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft er namelijk. Dat is in Vlaanderen niet anders. Meer nog, centrumsteden als Gent, Brugge, Aalst, Kortrijk, Mechelen, Antwerpen, Brussel, Leuven en Genk vormen het middelpunt van clusters, netwerkjes van agglomeraties die samen van Vlaanderen een fijngeweven verstedelijkt web maken. De stad vormt dus de achtergrond waartegen de uitdagingen van de volgende decennia volop zullen rijpen. Je kan dat als een probleem zien. Of je kan de handen uit de mouwen steken en volop nadenken hoe de stad net de oplossing, het antwoord op die vraagstukken kan zijn. Aan die boeiende taak wil dit boek bijdragen.

In de inmiddels bekende en succesvolle traditie van de reeks Stadslucht maakt vrij, opgestart door Sven Gatz, Sas Van Rouveroij, Christian Leysen en Johan Basiliades, breken deze keer 12 liberale politici een lans voor een optimistische toekomstvisie op de stad. Elk van hen kan bogen op heel wat lokale beleidservaring - en elk van hen gelooft meer dan ooit in de kracht van vrije mensen om de toekomst vorm te geven. Te beginnen met de stad.

Productkenmerken

ISBN 9789057183997
Uitgever ASP
Datum uitgave 20140409
Lengte (in mm) 210
Breedte (in mm) 141
Dikte (in mm) 17

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Steden maken het verschil

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden