Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

The Making of PAPA

Lino Hellings, Lino Hellings

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 30,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

The Making of PAPA is een fotoboek. Het bevat 250 foto's gemaakt door 35 fotografen uit 6 landen.
Een aantal jaren geleden trok Lino Hellings, kunstenaar en socioloog, de wereld in met het idee met een los-vaste groep fotografen een internationaal kunstenaars-persbureau op te richten. PAPA -participating artists' press agency- heeft een andere structuur, andere uitgangspunten en andere spelregels dan de bestaande persbureaus, en genereert ander nieuws dan het nieuws dat we kennen.
Nieuws is voor de meeste mensen de berichtgeving over rampen, oorlogen, revoluties en economische recessies. Reporters uit de hele wereld vliegen naar de ramp om dit voor de achterban in hun eigen land te verslaan. Daarnaast heb je de achtergronden van dit soort nieuws, gemaakt door journalisten of fotografen die zich voor langere tijd aan één onderwerp verbinden, soms in eigen land, maar vaker in een ver buitenland. Door internet en slinkende budgets staat deze vorm van 'slow journalism' in het globale Noorden onder druk.
PAPA richt zich op een heel andere laag in het nieuws. PAPA kijkt hoe mensen over de hele wereld en onder alle omstandigheden verliefd worden, zich opmaken, poseren, slapen, een mening hebben, een hernia krijgen, zichzelf opleiden, elkaar vermaken en een bron van inkomsten vinden. Dit nieuws ligt op straat. Dat kan je van onderaf lezen door met je camera op pad te gaan. Het vergaren van dit soort nieuws doet PAPA samen met fotografen verspreid over de wereld waarbij iedereen in zijn eigen land blijft.
The Making of PAPA combineert een DIY handboek, een introductie van de steden die tot nu bij PAPA betrokken zijn, visuele essays door een mix van de fotografen en een tekst over de bottom-up creatie en de eerste avonturen van PAPA.

Productkenmerken

ISBN 9789460830662
Auteur Lino Hellings, Lino Hellings
Uitgever Post Editions
Datum uitgave 20121005
Lengte (in mm) 240
Breedte (in mm) 170
Dikte (in mm) 19
Aantal pagina's 368

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: The Making of PAPA

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden