Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Trainingsleer teamsporten

Werner Helsen, Jan Van Winckel, Mart Buekers, Jean Pierre Meert

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 40,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Het kernidee van dit boek is vrij eenvoudig: er moet meer, of liever anders, gewerkt worden met minstens evenveel verstand als passie. En het moet er met name individueler, maar tegelijk ook collectiever en vooral wetenschappelijker aan toegaan.

In een eerste deel wordt de nadruk gelegd op de zichtbare, fysieke component van de sportprestatie. Hierbij wordt uitgegaan van twee sleutelbegrippen: 'Het monitoren van vermoeidheid (fatigue management)' en 'Prestatiestabilisatie (performance stabilisation)'. Beide begrippen vormen de sleutel tot succes. Voor eerst moet een coach trachten het conditiepeil van zijn spelers doorheen het seizoen op een zo hoog mogelijk peil te brengen en te houden. Anderzijds is het evenzeer de taak van de hele staf om vermoeidheid te controleren én te manipuleren.

In een tweede deel wordt vooral aandacht besteed aan techniek- en tactiektraining. In tegenstelling tot de individuele uithoudingssporten waarbij één of een beperkt aantal basiseigenschappen prestatiebepalend zijn, en dus de prioriteit krijgen wat trainingsinhouden en -doelstellingen betreft, is dat in de teamsporten heel wat complexer. Basiseigenschappen en technische vaardigheden zijn in de teamsporten geen doel op zich maar een middel om tactisch inzicht te tonen in de wedstrijd. Vandaar dat er heel wat aandacht besteed wordt aan de ontwikkeling en perfectionering van technische en vooral tactische vaardigheden binnen een lange termijn visie op talentontwikkeling. Ook de problematiek van de relatieve leeftijdsverschillen in de jeugdsport komt hierbij aan bod.

Inhoudelijk is dit boek 'een must' voor de verschillende trainersopleidingen aan de verschillende sportfederaties, de Vlaamse Trainersschool en aan de universiteiten die een specialisatie 'Training en coaching' aanbieden binnen de bewegingswetenschappen of een specialisatie 'Musculoskeletale' binnen de revalidatiewetenschappen. Daarnaast is het zeker ook een interessant naslagwerk voor bewegingswetenschappers die zich richten op het toepassingsdomein van de teamsporten.

OVER DE AUTEURS

JAN VAN WINCKEL is werkte als conditietrainer in 4 verschillende continenten en heeft reeds meer dan 15 jaar professionele ervaring bij verschillende topclubs. Hij is mede-oprichter van TopSportsLab, een spin-off die sportwetenschappelijke
innovaties ontwikkelt.

PROF. DR. WERNER HELSEN is buitengewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Sinds 2000 begeleidt hij topscheidsrechters op EK's en WK's en tijdens trainingsstages. DR. JEAN PIERRE MEERT is geneesheer en werkte bij verschillende professionele clubs zoals K. Lierse SK en Zulte Waregem.

DR. KENNY MCMILLAN werkte als sportwetenschapper bij verschillende professionele clubs zoals Celtic Glasgow in Schotland, Newcastle United en Aston Villa in de Engelse Premier League en de nationale voetbalploeg van Nieuw-Zeeland.

DAVID TENNEY werkte vooral als conditietrainer in de Major League Soccer (MLS) met de KC Wizards (2007-2008), en de Seattle Sounders (2009-).

Productkenmerken

ISBN 9789033493690
Auteur Werner Helsen, Jan Van Winckel, Mart Buekers, Jean Pierre Meert
Uitgever Acco België
Datum uitgave 20130917
Lengte (in mm) 247
Breedte (in mm) 171
Dikte (in mm) 23
Aantal pagina's 400

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Trainingsleer teamsporten

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden