Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 02 02 (optie 3)

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Uit de duisternis neergedaald

Clemens van Brunschot

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 16,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Gerard Wijkel is een tbs'er in een lang proefverlof, dat experimenteel vroeg inging. Hij heeft een historie van schizofrenie, maar doet er alles aan om niet terug te vallen in zijn oude godsdienstwaanzin.

Eugénie Stauf is een spraakmakende mediamagnate, net zo vastberaden als hij, maar dan om de wereld te bevrijden van God. Zij dwingt hem - zo lijkt het - tot een 'battle' in een live tv-show, waarin hij moet bewijzen dat God bestaat.

Terwijl Gerards afstand tot de werkelijkheid steeds groter wordt, rijst de vraag of het inderdaad zo is dat Eugénie Stauf hem gek probeert te maken of dat Gerard anderen juist met die illusie gek aan het maken is. Het hele verhaal stevent af op een tv-show die geen omroep durft uit te zenden... behalve die van Eugénie Stauf!

REACTIES OP 'UIT DE DUISTERNIS NEERGEDAALD'

Henny Huisman: "Indrukwekkende strijd van de hoofdpersoon om zijn geloof in God overeind te houden in een tv-show die geen omroep durft uit te zenden. Wat een superspannende roman van Clemens van Brunschot!"

Peter ter Velde (journalist, auteur van 'De vader en de zoon'): "Verschillende werkelijkheden lopen mooi door elkaar heen in dit knap geschreven verhaal."

Maria Genova (journaliste, auteur van o.a. 'Man is stoer, vrouw is hoer'): "Een boek dat je aan het denken zet. Waarom bestaat God voor sommige mensen wel en voor andere niet? Bijzonder origineel om deze vraag door middel van een spannende tv-show te beantwoorden."

Igor van Kaam (NLP Trainer, auteur van 'NLP Practitionersopleiding'): "Spannend, tragisch én humoristisch."

Koert van der Velde (godsdienstwetenschapper, auteur van o.a. 'Flirten met God'): "Weer zo'n fijn boek dat ik in één ruk heb uitgelezen."

Bert Stavenuiter (directeur vereniging Ypsilon voor naasten van mensen met verhoogde kwetsbaarheid voor psychose): "Van Brunschot laat voelen hoe dun de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid kan zijn."

Productkenmerken

ISBN 9789490767105
Auteur Clemens van Brunschot
Uitgever Zilverspoor
Datum uitgave 20121029
Lengte (in mm) 210
Breedte (in mm) 150
Dikte (in mm) 25
Aantal pagina's 258

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Uit de duisternis neergedaald

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden