Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Veranderen 3.0

Wendy Nieuwland, Maaike Nooitgedagt

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 29,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Hoe kun je ervoor zorgen dat organisatieveranderingen wél succesvol zijn? Dat ingezette veranderingen worden voortgezet, zonder daar aan te hoeven trekken en sleuren? Hoe krijg je mensen mee in veranderprocessen, zonder dat je stuurloos wordt?

Op die vragen geeft dit boek antwoorden. Door verandering van binnenuit te laten ontstaan, gebruikmakend van hoe gedrag van nature verandert, werk je aan duurzame verandering.

In dit boek laten de auteurs zien hoe je iders aangeboren vermogen te veranderen kunt gebruiken voor organisatieverandering. Zij putten daarvoor uit hun jarenlange ervaring met het faciliteren van verandering in organisaties van binnenuit onder te titel 'Veranderen 3.0'.

Aan die werkwijze liggen zeven essentiële principes ten grondslag die ze in dit boek uitwerken. Met veel voorbeelden en casussen laten ze zien hoe dit in de praktijk werkt. Met denk- en doe-opdrachten dagen ze je uit dit toe te passen bij je eigen veranderopgaves.

Over de kaft van dit boek:

De voorkant van dit boek is een whiteboard. Je kunt hier bijvoorbeeld je eigen veranderdoel op weergeven en bijstellen wanneer deze zich ontwikkelt. Een verandering 3.0 begint tenslotte bij jou en is niet in steen gebeiteld.


De auteurs faciliteren vanuit hun bureau Gewoon aan de slag veranderingen in organisaties.

Wendy Nieuwland studeerde communicatiewetenschap, gecombineerd met letteren, sociologie en psychologie. Haar hele werkende leven is zij geïntrigeerd door de vraag: wat maakt dat gedrag van mensen wel of niet verandert? Vanuit haar drive om het beste uit mensen en organisaties te halen begeleidt zij sinds 1997 organisaties en teams om samen veranderingen te realiseren.

Maaike Nooitgedagt startte haar loopbaan in 2001 als psycholoog (klinisch) om zich enkele jaren later om te scholen tot leiderschapstrainer en organisatieadviseur. Die kennis combineert zij bij het begeleiden van veranderprocessen. Met haar scherpe blik en kennis van de achtergrond van menselijk gedrag schept ze de voorwaarden om van binnenuit tot verandering te komen.

Productkenmerken

ISBN 9789079679362
Auteur Wendy Nieuwland, Maaike Nooitgedagt
Uitgever Lindonk & de Bres
Datum uitgave 20150815
Lengte (in mm) 245
Breedte (in mm) 180
Dikte (in mm) 15
Aantal pagina's 224

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Veranderen 3.0

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden