Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Het Verhaal van mijn leven door Giacomo Casanova

 175,00

 150,00

Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: Gratis thuisbezorgd

Productinformatie

Unieke eenmalige luxe uitgave van het complete Verhaal van mijn Leven van Casanova, ruim 4000 pagina’s, met 200 kleurenillustraties van Auguste Leroux. Drie delen dundruk in cassette.

Voor NRC-lezers: één van de illustraties van Leroux als mooie prent. (21 x 15 cm)

De memoires van Casanova zijn legendarisch, en niet alleen vanwege de erin beschreven amoureuze avonturen. Hij reisde heel Europa door, verkeerde aan adellijke hoven en dat van de paus (Clemens XIII verhief hem tot ridder in de Orde van het Gulden Spoor) en kende beroemdheden als Catharina de Grote, Voltaire, Rousseau en Mozart.
Zijn opleiding tot priester eindigde toen hij verwijderd werd van het seminarie, waarna hij secretaris van een kardinaal werd. Na nieuwe schandalen keerde hij terug naar Venetië, waar hij onder meer geld verdiende met occulte trucs. Als vrijmetselaar was hij altijd geboeid door geheime rituelen, wat hem op een beschuldiging van hekserij kwam te staan door de inquisitie. Via de bekende Brug der Zuchten werd hij vastgezet in I piombi, een beroemde gevangenis met een loden dak, die deel uitmaakt van het Dogepaleis. Hij ontsnapte na 15 maanden over dat dak en vluchtte naar Frankrijk.
Casanova ontsnapt
Casanova was een begaafd mathematicus en kon dankzij zijn inzicht in de kansrekening ook uitstekend spelen aan de goktafels in heel Europa. Bovendien werd hij zeer rijk door een koninklijke staatsloterij te beginnen. Dit succes duurde echter niet lang, en uiteindelijk moest hij straatarm het reizen in 1785 opgeven en werd hij bibliothecaris in het kasteel Dux in de Bohemen, waar hij zijn memoires schreef en op 4 juni 1798 overleed. Hoewel zijn erotische avonturen een ondergeschikte rol spelen in Het verhaal van mijn leven, werden ze lange tijd als pornografisch bestempeld en duurde het tot 1962 voor er een complete editie verscheen. Het verhaal breekt af in 1772, en het is onzeker of de rest verloren is gegaan of nooit is geschreven...

De 200 illustraties zijn van de hand van Auguste Leroux . Een Frans schilder en populair tekenaar. Behalve de memoires van Casanova illustreerde hij boeken van Huysmans, Balzac, Flaubert en Stendhal. Leroux ontving voor zijn werk verschillende prijzen, waaronder de Prix de Rome voor schilderkunst.

De vertaling is van de legendarisch Theo Kars. Casanova had zich geen geschiktere vertaler kunnen wensen. Theo Kars brak zich los van het gereformeerde gezin waarin hij opgroeide en maakte naam als hedonist.

Productkenmerken

ISBN nrcb020
Auteur Giacomo Casanova
Uitgever van Oorschot
Datum uitgave 16-06-2017
Lengte (in mm) 200
Breedte (in mm) 125
Aantal pagina's 4000

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Het Verhaal van mijn leven door Giacomo Casanova

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden