Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Welcome aboard! een eeuw KLM

Bram Bouwens, Frido Ogier

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 29,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

inkijkexemplaar

 

Welcome aboard! biedt een analyse van het wel en wee van de 100-jarige geschiedenis van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. En daarnaast is het een heerlijk kijk -en bladerboek met honderden foto’s, illustraties en reclameposters uit een eeuw KLM-geschiedenis

Op7 oktober 1919 richtte een groep vooraanstaande ondernemers en bankiers in Den Haag de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën op. Zij vroegen de ambitieuze dertiger, Albert Plesman, de dagelijkse gang van zaken op zich te nemen. En zo begon het verhaal van KLM. Ambitie, pionierschap en ondernemingslust zorgden er uiteindelijk voor dat KLM nu honderd jaar bestaat. Maar het mag een klein wonder heten dat KLM nu haar honderdjarig bestaan kan vieren.

Want de geschiedenis laat zien dat de onderneming veel ups and downs kende. Nu is ze is de oudste onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld, biedt werk aan ruim 33.000 mensen en vervoert ruim 30 miljoen passagiers per jaar. Een uniek jubileum in de luchtvaart.

Hoe heeft de nationale trots van Nederland tien decennia vol kunnen maken? Dit boek probeert deze vraag te beantwoorden door o.a. te focussen op de relatie van KLM met de Nederlandse staat, de succesvolle marketing van KLM en een eeuw luchtvaarttechnologische ontwikkeling. Maar uiteraard wordt er uitgebreid stil gestaan bij de rol die de blauwe familie, het personeel van KLM heeft in het succes van eeuw KLM.

De historische analyse is van de hand van dr. Bram Bouwens, onderzoeker bij het Onderzoekinstituut voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. Hij kon voor deze studie vrijelijk putten uit documenten als notulen van de vergaderingen van de Raad van Commissarissen, notities van de Raad van Bestuur, interne rapporten en personeelsbladen. De beeldredactie is gedaan door Drs. Frido Ogier, corporate senior editor bij KLM. Hij kon gebruik maken van de KLM-archieven en –collecties.


Productkenmerken

ISBN n9789462583214
Auteur Bram Bouwens, Frido Ogier
Uitgever Uitgeverij WBOOKS
Datum uitgave 20191005
Aantal pagina's 280

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Welcome aboard! een eeuw KLM

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden