Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 02 02 (optie 3)

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Wet & Interpretatie

O.A.P. van der Roest

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 33,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Deze uitgave biedt de lezer een uniek hulpmiddel om op praktische wijze de wet beter te leren interpreteren. Het is in de eerste plaats bedoeld voor juridische bachelorstudenten aan hogescholen, maar het is natuurlijk ook interessant voor anderen die meer over deze belangrijke rechtsbron willen weten. Het boek is zeer toegankelijk door helder taalgebruik en de vele aansprekende praktische voorbeelden.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

De lezer maakt eerst kennis met enkele belangrijke aspecten van de codificatiegeschiedenis in Nederland.
Vervolgens wordt aandacht besteed aan het feit dat de jurist in de praktijk regelmatig wordt geconfronteerd met vragen over goed en kwaad. Denk bijvoorbeeld aan spraakmakende gebeurtenissen, zoals de moord op filmmaker, columnist en regisseur Theo van Gogh in 2004 en leden van de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo in 2015. De lezer wordt in een hoofdstuk aan de hand van enkele praktische vragen uitgenodigd zich bewust te worden van het mogelijk bestaan van klassiek natuurrecht (Goddelijk recht). In dit boek wordt geen antwoord gegeven op de vraag of klassiek natuurrecht bestaat. De bedoeling is jezelf af te vragen wat je ervan vindt en welke invloed dit heeft op ons positief rechtelijk denken.
In de overige hoofdstukken worden aan de hand van overwegingen uit aansprekende uitspraken, vonnissen en arresten en traditionele interpretatiemethoden de leerstukken over rechtstoepassing, rechtsvinding en rechtsvorming behandeld.
Tenslotte wordt nog aandacht besteed aan de motivering en legitimiteit van juridische adviezen en beslissingen.

Elk hoofdstuk sluit af met enkele praktische opdrachten om de stof beter te laten beklijven en ter oefening voor een summatieve toets. Het boek zelf sluit af met een formatieve eindtoets. De antwoorden staan achterin het boek.

Over de auteur:
Mr. Oscar van der Roest heeft ruime onderwijs- en praktijkervaring. Hij is onder andere oprichter van de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is op dit moment werkzaam als hoofddocent en rechter (plv.).

De inhoud van dit boek is gebaseerd op colleges die de auteur de afgelopen jaren heeft gegeven aan juridische bachelor studenten aan de hogeschool.

Productkenmerken

ISBN 9789462510692
Auteur O.A.P. van der Roest
Uitgever Uitgeverij Paris B.V.
Datum uitgave 20150410
Lengte (in mm) 241
Breedte (in mm) 156
Dikte (in mm) 12
Aantal pagina's 160

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Wet & Interpretatie

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden