Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Zelf Analyse

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 26,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Bent u een vriend van uzelf?
"Waarschijnlijk is de meest verwaarloosde vriend die u heeft, uzelf. En toch moet iemand voordat hij een vriend van de wereld kan zijn, eerst een vriend van zichzelf zijn." Dit schrijft L. Ron Hubbard in het begin van zijn boek Zelf Analyse. Een verbazingwekkend effectief boek met doe-het-zelf oefeningen om een persoon stap voor stap te helpen zijn zelfvertrouwen, potentiële vermogen en zijn positieve visie op zijn leven, te vergroten.
- Eenvoudige oefeningen uw zelfvertrouwen en uw welzijn te verhogen
- Testen om uw eigen persoonlijkheid weer te geven en uw vooruitgang aan te tonen terwijl u de oefeningen doet.
Zelfanalyse zal u laten zien hoe u uw natuurlijke potentieel kunt herstellen - potentieel wat, zoals de schrijver zegt: "een heel stuk beter is dan wie dan ook u ooit heeft toegestaan te geloven."

Hier nog een mooi stukje uit het boek Zelfanalyse:

"Zelfanalyse is een avontuur

Het boek 'Zelfanalyse' Zelfanalyse kan niet de doden opwekken.

Zelfanalyse zal niet de psychiatrische inrichtingen leegmaken of aan oorlogen een einde maken. Dat zijn de taken van de Dianetische auditor en de Dianetische groepsspecialist.

Maar Zelfanalyse zal u het interessantste avontuur van uw leven laten beleven. Het avontuur dat u bent.

Hoe efficiënt bent u? Wat zijn uw mogelijkheden? Hoeveel beter kunt u worden? Welnu, in wezen zijn uw intenties ten opzichte van uzelf en uw medemensen goed. Hoewel uw mogelijkheden soms overschaduwd worden door de niet bepaald geringe invloed van slechte ervaringen, zijn ze heel wat beter dan iemand u ooit liet geloven.

* Geheugen

Kijk bijvoorbeeld naar uw geheugen, een klein deel van uw totale bezit. Is het volmaakt? Kunt u zich naar willekeur alles herinneren wat u ooit hebt geleerd of gehoord, elk telefoonnummer, elke naam? Als u dat niet kunt, dan weet u dat er verbetering mogelijk is. Nu zal iemand die een vluchtige blik werpt op de titelpagina van dit boek, de veronderstelling proberen te maken dat Zelfanalyse eenvoudig het geheugen verbetert. Dat is alsof je zegt dat een trein niet meer doet dan op tijd rijden. Een trein doet veel meer. Maar herinnering is een begin. Als uw herinnering even accuraat zou zijn als een index-systeem met IBM-kaarten of zelfs nog sneller, zou u efficiënter en meer op uw gemak zijn en het zou u zeker het maken van al die notities die u nu moet maken, besparen. Ja, waarschijnlijk zou uw herinnering van dingen die u heeft bestudeerd en dingen die u nodig heeft, nooit goed genoeg kunnen zijn.

* Reactiesnelheid

Maar veel dingen zijn even belangrijk als herinnering. Bijvoorbeeld uw reactiesnelheid. De meeste mensen reageren te langzaam in noodsituaties. Laten we zeggen dat u een halve seconde nodig heeft om uw hand van een hete kachel te halen. U heeft uw hand dan veel te lang op die kachel gehad.

Of laten we zeggen dat het een derde seconde duurt voordat u de auto vóór u ziet stoppen en u begint te remmen. Dat is te lang. Veel ongelukken gebeuren door een te trage reactiesnelheid.

In het geval van een atleet geeft de reactiesnelheid onmiddelijk aan hoe bekwaam hij kan zijn in een sport. Het helpt iemand dus in vele opzichten als hij snel kan reageren.

* Test

Zelfanalyse vergroot de reactiesnelheid. Hier volgt een truc. Neem een opgevouwen bankbiljet. Laat iemand het verticaal boven uw hand houden. Open uw duim en wijsvinger net onder de onderste rand van het biljet. Laat uw vriend het nu loslaten. U probeert het biljet tussen duim en wijsvinger te pakken.
Miste u het, greep u ernaar toen het al helemaal tussen uw vingers door was gegaan? Dat is een erg trage reactie.
Pakte u het bij de bovenste rand toen het al bijna weg was? Dat is veel te langzaam.
Pakte u het bij het portret? Dat is redelijk.
Of pakte u het bij de onderstand rand, zelfs voor het werkelijk begon te vallen? Zo moet het zijn. Het betekent minder ongelukken en grotere alertheid in het algemeem. Tenzij u lichamelijk gehandicapt bent aan hand of arm, zal Zelfanalyse uw reactiesnelheid vergroten.

* Andere aspecten

Kunt u moeilijk inslapen of opstaan? Voelt u zich meestal wat moe? Welnu, dat kan verholpen worden.

Wat betreft dat wat psychosomatische ziekten worden genoemd - voorhoofdsholteontsteking, allergieën, sommige hartklachten, 'vreemde' pijnen en klachten, een slecht gezichtsvermogen, artritis enz. enz. enz. tot en met zeventig procent van de menselijke ziekten - kan men verwachten dat Zelfanalyse daar enorm veel aan kan doen.

Verder hebben we de kwestie van hoe jong of hoe oud u eruit ziet. Zelfanalyse kan daar heel wat verandering in brengen.

En dan is er de kwestie van het gewone, alledaags vermogen om gelukkig te zijn in het leven en van dingen te genieten. En daarin blinkt Zelfanalyse uit, want gewoonlijk kan het u emotioneel snel genoeg omhoog brengen, zodat zelfs u kunt beamen dat dingen goed kunnen zijn. [...]

Kortom, dit is een avontuur. Hoe goed kunt u worden?"

Productkenmerken

ISBN 9789077378083
Uitgever New Era Publications
Datum uitgave 20070730
Lengte (in mm) 242
Breedte (in mm) 165
Dikte (in mm) 32

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Zelf Analyse

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden