Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Zin in leren

L. Stevens

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 7,80
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Over het boek:
Zin in leren is iedereen eigen. We zijn erop uit, ons hele leven lang. We zoeken altijd weer uitdagingen of nieuwe ervaringen. Hiermee raken we steeds beter ingesteld op onze omgeving en passen we ons steeds gemakkelijker aan nieuwe situaties aan. Ontwikkeling heet dat. Er is echter één belangrijke voorwaarde. Zin in leren vraagt dat je de zin ervan inziet. Het moet zin voor ons hebben, anders doen we het niet.
Leren in school is in wezen geen ander leren dan leren buiten school. Waarom gaat het dan vaak zo moeizaam en wordt op grote schaal ondergepresteerd? Dit boek licht toe hoe de zin van leren in school in de dubbele betekenis verloren is gegaan door het gekunstelde karakter van leren in de school en door de gekunstelde sociale verhoudingen. Onze leerlingen doen hieraan niet meer mee, getuige het algemene gebrek aan motivatie. Uitgeputte leraren zijn het resultaat.
De auteur stelt een nieuwe school voor, gekenmerkt door een kanteling van aanbod naar vraag, door aandacht voor het individuele ontwikkelingspotentieel, door ommezwaai van 'alleen' naar 'samen', door openheid naar de wereld. Op de weg hiernaar toe zal vooral de leerling de school behulpzaam kunnen zijn. Hij kan haarfijn vertellen hoe het zit en hoe het anders zou kunnen.

Uit de inhoud:
Zin leren, heel gewoon - Zin leren, niet zomaar - Zin verdwenen, wonderlijke paradoxen en ontkoppelingen - Decontextualisering: vervreemding en ontwaarding - Denkpauze - Naar een ander paradigma: (re)contextualisering of ecologisering - Een postmoderne schoolpedagogiek? - De nieuwe school.

Over de auteur(s):
Luc Stevens is hoogleraar-emeritus aan de Universiteit Utrecht. Deze uitgave is de uitgeschreven versie van zijn afscheidsrede.

Productkenmerken

ISBN 9789044112870
Auteur L. Stevens
Uitgever Garant
Datum uitgave 20140404
Lengte (in mm) 243
Breedte (in mm) 160
Dikte (in mm) 9

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Zin in leren

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden