Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Oekraïne bootreis NRC

Uniek aan deze reis

 • Bezoek 3 bijzondere steden aan de Dnjepr
 • Eindig in Odessa, de grootste stad aan de Zwarte Zee
 • Lezingen van o.a. Hubert Smeets, Alexander Münninghoff en Jacques Monasch
 • De MS Dnieper Princess exclusief voor NRC-reizigers
 • pianorecitals aan boord door meesterpianist Vital Stahievich
 
 • 28 juni 2019
 • 9 dagen
 • Bootreis door Oekraïne
 • v.a. 2495,-
  per persoon

De reis in het kort

9-daagse bootreis over de Dnjepr van Kiev naar Odessa. Met lezingen aan boord Hubert Smeets, Alexander Münninghoff en Jacques Monasch.
 Na het succes van de Rusland-bootreis zijn we verheugd dat we nu ook deze inspirerende NRC Academiereis kunnen aanbieden. Oekraïne, de kreukelzone van Europa, daar waar de grote mogendheden van Midden-Europa met elkaar in botsing kwamen: Polen-Litouwen, Rusland, het Habsburgse en het Ottomaanse Rijk. Ontdek Oekraïne door middel van een bootreis over de Dnjepr.

Het weidse stroomgebied van de Dnjepr voert niet alleen langs de Oekraïense tijdlijn, maar ook van de Gouden Poort van Kiev via kozakkenstad Zaporizja en de door Gogol en Paustovski vereeuwigde Oekraïense provincie naar Odessa, het ‘Marseille aan de Zwarte Zee’. De stad van de opperste melancholie, vereeuwigd door de schrijver Isaak Babel en de regisseur Sergej Eisenstein. Een reis door de duizendjarige geschiedenis van Oekraïne en een reis langs de grenzen van Europa. Polen, Joden, Duitsers, Tataren en Grieken vestigden zich het afgelopen millennium hier en woonden samen, maar vaker apart van elkaar en van hun buren, de Roetheense of Oekraïense boeren en de kozakken. Deze tocht over de Dnjepr is ook een zoektocht naar de Oekraïense identiteit. Want Oekraïne werd pas in de 20e eeuw een natiestaat. De Russische revolutie, de genocide tijdens de Grote Terreur van Stalin en de bezetting door nazi-Duitsland in WOII waren de zwaarste beproevingen in de recente geschiedenis. Pas met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 verwierf Oekraïne onafhankelijkheid. Het hervinden van de Oekraïense identiteit mondde in 2004 en 2014 uit in ‘Maidan’-revoluties. Maar ook tot oorlog in de Donbass. De presidents- en parlementsverkiezingen van 2019 zouden voor de Oekraïense samenleving een nieuwe start kunnen betekenen.

Tijdens de bootreis komt niet alleen de turbulente geschiedenis, het stedenschoon en de ongerepte natuur aan bod. Maar ook contemporaine en moderne kunst, de joodse geschiedenis en het literaire erfgoed.

De sprekers
Met bijdragen van historicus Marc Jansen en deskundige lezingen op locatie door voormalig NRC correspondent Hubert Smeets, oud-correspondent en schrijver Alexander Münninghoff en oud-parlementariër en kunstkenner Jacques Monasch.

Deze NRC Academiereis is tot stand gekomen in samenwerking met en wordt uitgevoerd door Voyage & Culture, lid ANVR/SGR en Calamiteitenfonds.
Heeft u vragen? Belt u dan met 020-7517965 of mail naar nrc@voyageculture.nl.

 

 

Het Schip

De MS Dnieper Princess is exclusief geboekt voor deelnemers van deze NRC Academiereis.
Het schip is in 2017 gerenoveerd en wordt na elk seizoen opgefrist. De hutten aan boord van de MS Dnieper Princess hebben allemaal openslaande ramen met zicht op de rivier. Alle tweepersoonshutten zijn voorzien van de volgende faciliteiten: twee benedenbedden, airco, kastruimte, koelkastje, badkamer met douche en toilet, een tv, kluisje en panoramisch raam.

Faciliteiten aan boord
• twee bars & een restaurant.
• Sauna
• Wasservice
• Souvenierwinkel
• Zonnedek
• Leessalon

 
 

Dagprogramma

Na aankomst in Kiev per KLM transfer naar het schip en inscheping.
Kiev is een van de oudste cultuurcentra in deze regio. Aan het einde van het eerste millennium knoopte grootvorst Vladimir banden aan met het machtige Byzantium. Hij bekeerde zich tot het Oosterse christendom en zette daarmee de kerstening in gang. De glans en glorie van de Russisch- en Oekraïens-orthodoxe kerk begon in 988, toen grootvorst Vladimir officieel het christendom als staatsgodsdienst aannam. In Kiev, toenmalig centrum van het Kiëvse Roes, werden de heidense godenbeelden van hun sokkel gehaald en het volk in de Dnjepr gedoopt. Sindsdien heeft Kiev indrukwekkende kathedralen, een heremietenklooster met ondergrondse gangen en bijzonder kleurrijke en vrolijke iconen. Daarnaast is de hoofdstad van Oekraïne ook de stad van schilder Kazimir Malevitsj, balletdanser Vaslav Nijinsky, schrijver Michaïl Boelgakov en de eerste premier van Israel, Golda Meïr. De musea, theaters, moderne galerijen zijn tevens trots van deze stad. Het Maidan-plein, merkteken van de stad, en de hoofdstraat Kresjatik getuigen van de recente omwentelingen. Tijdens de komende dagen komen diverse facetten van de stad aan de Dnjepr aan bod.
’s Avonds opening van de NRC academie.

In de ochtend een lezing door Hubert Smeets.

’s Middags is er een keuze uit excursies:
• Historisch Kiev, stadsrit met bezoek aan o.m. de Sophia-kathedraal
Stadsoriëntatie met bezoek aan de fascinerendste bezienswaardigheden van Kiev, waaronder de oudste kerk van Kiev – de Sophia-kathedraal, opgetrokken in Byzantijnse stijl. Vervolgens bezichtiging van de Vladimir-kathedraal, beroemd om de fresco’s van Michaïl Vroebel, meester van het Russische symbolisme. Ook de Michaïlovski-kathedraal is beroemd om de muurschilderingen.
ca 3 uur: €35,- per persoon
• Modern en artistiek Kiev met rondgang door de smalle stegen van de wijk Podol, bekend om kunstgaleries. Bezoek aan het befaamde, door de Oekraïense oligarch Victor Pintsjoek opgerichte Art Center, het grootste in Centraal en Oost-Europa, podium voor de contemporaine kunst. En een wandeling door een van de oudste, schilderachtige straten: Andryëv uzviv, in het teken van de literatuur – o.a. door Michail Boelgakovs klassieker ‘De meester en Margarita’; 2,5 uur; € 20,- per persoon
• Joods Kiev, een rit in de voetsporen van de Joodse geschiedenis van de stad: langs het Sjolom Aleichem Monument, het monument Babi Jar, waar duizenden Joden in WOII vermoord werden, het huis van Golda Meïr, de centrale synagoge en beroemde Bessarabka markt.
2,5 uur; € 25,- per persoon
Overnachting in Kiev.

In de ochtend lezing door Julia Mostovaya, redacteur van de prominente Oekraïense krant Zerkalo Nedeli.

Daarna excursiekeuze:
• Bezoek aan het immense complex Kiëvo-Pecherskaja Lavra, ook wel ‘Holenklooster’ genoemd, gesticht in 1051 door de Griekse monniken in de heuvels bij Kiev. Dat was de eerste introductie op het kluizenaarsleven in Oost-Slavische gebieden. Aan de Griekse monniken Cyrill en Methodius heeft het Kiëvse Roes het schrift te danken, het cyrillische. In 1990 is het klooster, met zijn ondergrondse gangenstelsel van 30 km, tot UNESCO werelderfgoed uitgeroepen. Naast de kerken worden in het klooster de ondergrondse gangen bezichtigd met de daarin bijgezette, gemummificeerde monniken, gebedsruimtes en de schatkamer met goud van de Scythen.
duur: 3 uur, € 50,- p.p.
• Bezoek aan het Nationale Museum voor Schone Kunsten. De unieke collectie van circa twintigduizend voorwerpen geeft een indrukwekkend beeld van de Russische en Oekraïense kunst, van iconen tot Constructivisme en KuboFuturisme. De decoratieve Oekraïense iconen verschillen van de Russische door vrolijke, uitbundige kleuren en een decoratief karakter. De kunststromingen van de 19e en 20e eeuw zijn door een veelvoud van grote namen vertegenwoordigd, van Repin en Vroebel tot Malevitsj en Lissitsky.
duur: 3 uur, € 35 p.p.

In de middag vertrek richting Zaporizja.

Een hele dag op het water, met lezingen aan boord door Alexander Münninghoff en Jacques Monasch. Tevens worden de Oekraïense taal, muziek en keuken geïntroduceerd.

Zaporizja, de zesde stad van Oekraïne, ontleent haar naam aan de stroomversnellingen in de Dnjepr, die dankzij stuwdammen tot het verleden behoren. De stad speelde een grote rol in de geschiedenis van de kozakken, ooit gevluchte lijfeigenen, vrijbuiters die eerst van veeteelt, visserij en plunderingen leefden en later in Russische dienst traden om de grens te verdedigen. Bekend is de plundering van Ottomaans Constantinopel in 1615 en 1625, waarbij de sultan zijn paleis moest ontvluchten. Eind 15e eeuw bouwden de kozakken een geducht bolwerk op het eiland Chortitsa, midden in de Dnjepr. Nu is het een museum dat een beeld geeft van hun levenswijze.

Excursiekeuze:
• Stadsoriëntatie en bezoek Museum van Kozakkengeschiedenis. Kosten €20,- p.p. duur ca. 3 uur
• Voorstelling van kozakkenrijkunst op het eiland Chortitsa Kosten €30,- p.p. duur ca. 1,5 uur


In de loop van de middag vertrek richting Cherson. In de namiddag aan boord wederom een lezing door Alexander Münninghoff.

Cherson ligt aan de monding van de Dnjepr, die minder dan honderd kilometer stroomafwaarts in de Zwarte Zee uitmondt. Cherson werd in 1778 door Catharina de Grote gesticht, in een poging het Ottomaans-Turkse rijk te destabiliseren en als deel van haar Griekse Project. De stad dankt zijn naam aan de ruïnes van de nabijgelegen Griekse nederzetting Chersonesos. Grigori Potemkin, Russisch maarschalk, staatsman en favoriet van Catharina, richtte hier, om indruk te maken op de tsarina, aan de oevers van de Dnjepr een aantal Byzantijns ogende, tijdelijke nederzettingen op om het Byzantijnse rijk te doen herleven (onder Russische heerschappij) – de spreekwoordelijke ‘Potemkin-dorpen’. Cherson was lange tijd van groot belang als basis van de Russische Zwarte-Zeevloot, een rol die later overgenomen werd door Sevastopol.

's Middags een excursie naar keuze:
• Stadswandeling met bezoek aan het St. Catharinaklooster en de kerk waar Potemkin begraven ligt, 3 uur, € 15,- per persoon
• Boottocht naar de Dnjepr-delta; 3 uur € 25,- per persoon

In de namiddag aan boord wederom een lezing – door Jacques Monasch. Vertrek richting Odessa en Captain’s Dinner.

Vanochtend aankomst in Odessa. De stad ligt op de heuvels rond een kleine haven in de Dnjeprdelta aan de Zwarte Zee, ooit op de Ottomaanse grens en nu de op vier na grootste stad in Oekraïne. De stad, een bijzondere mengeling van Europese, Aziatische en Levantijnse cultuurinvloeden, is nog jong – gesticht op last van Catharina de Grote in 1794. Net als Sint-Petersburg was Odessa bedoeld als een venster op het westen. Er werden vele architecten, kunstenaars en vaklieden uit West-Europa aangetrokken. De stad ontwikkelde zich tot kosmopolitische vrijhaven, dankzij schatrijke Griekse reders. De mooiste 19e-eeuwse gevels zijn te vinden aan de lommerrijke Primorski Boulevard, waar ook de beroemde Potemkintrappen te zien zijn, 1837-41 aangelegd door de Italiaanse architect Boffo. Hun bekendheid danken ze vooral aan de film van Sergej Eisenstein: De pantserkruiser Potemkin (1926), over de muiterij van 1905. De Deribasovskaja, hart van Odessa, staat bekend om sfeervolle cafés. Het aan het strand gelegen Arkadia heeft is een karakteristiek Zwarte Zee-kuuroord.

Excursie-keuze:
• Stadsoriëntatie, Wandelend en per bus wordt Odessa verkend: de Primorski Boulevard en de Potemkintrappen, de recentelijk gerestaureerde Transfiguratie-kathedraal en de Oespenski-kathedraal met haar imposante koepels. duur 3 uur € 15,- per persoon
•Bezoek Museum van Schone Kunsten, Ten slotte een rondleiding in het Museum van Schone Kunsten, met een uiteenlopende collectie van 15e-eeuwse iconen tot werken van Repin en de Oekraïense avant-garde van de jaren 20 en 30. duur 2 uur € 30,- per persoon

Overnachting in Odessa

De dag begin met een lezing van Hubert Smeets.

Vervolgens excursiekeuze:
•Literair Odessa, Odessa oefende een grote aantrekkingskracht uit op schrijvers. De jonge Poesjkin bracht hier een jaar in ballingschap door. Gogol schreef er zijn roman “De dode zielen” en Maksim Gorki scharrelde er in 1896 zijn kostje bij elkaar als havenarbeider. Mark Twain sprak van het ‘Russisch Chicago’. In de betoverende Tsjernomorskastraat schreef Konstantin Paustovski De tijd van de grote verwachtingen over Odessa, 'een stad waar werk en vreugde elkaar niet in de weg stonden, rusteloos als het rumoerige af- en aanrollen van de brede golven van de Zwarte Zee.'
Tijdens deze excursie wordt eerst het paleis van Graaf Tolstoi bezocht. Vervolgens langs het huis van Isaak Babel naar het Poesjkin Museum, gehuisvest in diens voormalige appartement. Het museum bezit originele manuscripten, waaronder dat van Jevgeni Onegin. Tot slot een bezoek aan het Literatuurmuseum in het Gagarin-Paleis.
Kosten €40,- p.p. Duur ca. 3 uur

Overnachting in Odessa

Afsluiting van de academie en ontscheping waarna transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Amsterdam.

 

Bogdan Khmelnitsky, Kiev

 

Verlenging

Driedaagse pre-tour Lviv en Kiev


Reissom: € 695,- per persoon

Vertrek naar Lviv met overstap. Na aankomst in Lviv transfer naar het hotel en onderweg de eerste indruk van de stad.Overnachting in Lviv.

Vandaag de stadsverkenning Lviv: Het stadscentrum van Lviv staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco: het Potozky-paleis, het kathedralenplein, de beroemde Italiaanse hof achter de boerenmarkt - de verrassend West-Europese flair van de stad is onmiskenbaar. Met zijn Armeense en Joodse wijken is Lviv een ware culturele smeltkroes. Uitzicht vanaf het Hoge Kasteel (413 m), bezoek aan de indrukwekkend gedecoreerde Boimkapel, met de graftombe van de zeventiende-eeuwse familie Boim. Vervolgens bezichtiging van de Armeense kathedraal, in de Armeense wijk, nu een van de hipste van de stad. In de middag een rondleiding in de Opera van Lviv en een bezoek aan het Arsenaalmuseum.Overnachting in Lviv.

Vanochtend vertrek per sneltrein naar Kiev. In de namiddag een stadsverkenning in de voetsporen van Kazimir Malevitsj, langs memorabele plekken verbonden met zijn leven en met bezoek aan het Museum voor Russische schilderkunst. De Gouden Poort van Kiev, de centrale straat Kresjatik en het Maidan-plein mogen ook niet ontbreken.
Overnachting in Kiev in hotel.’s Avonds optioneel en onder voorbehoud van het repertoire een voorstelling in het Opera & Ballettheater van Kiev.

Uitstapje naar de voormalige residentie van ex-president Janoekovitsj, het landgoed Mezhyhirya, nu bekend als het Museum voor Corruptie, in het dorp Novi Petrivtsi. Het landgoed strekt zich uit langs de oevers van de Dnjepr en wordt afgeschermd door een zes meter hoog en 54 kilometer lang hekwerk. Daarbinnen bevinden zich een jachthaven, paardrijbaan, schietbaan, tennisbaan, dierentuin, garage met zeldzame klassieke auto’s, een jachtterrein en nog veel meer complexen.
Transfer naar het ms Dnieper Princess en inschepen.


Inclusief: vliegreis Amsterdam – Kiev, Odessa – Amsterdam per LOT, met overstap in Warschau, luchthavenbelastingen ( ca. € 135,- per persoon), accommodatie in hotel**** in Lviv en Kiev in een tweepersoonskamer, verzorging op basis van logies & ontbijt, vervoer en entrees volgens het dagprogramma, dagtrein Lviv - Kiev, Nederlandstalige reisbegeleiding en Engelssprekende lokale gids.
Exclusief: facultatieve excursies, lunches en diners, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, facultatieve excursies, bijdrage stichting Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en administratiekosten € 25,- per boeking.
Eenpersoonskamertoeslag: €225,- p.p.
Excursies: inclusief begeleiding door lokale (Nederlandssprekend- of Engelstalige) gids, vervoer en entrees. De fooien voor de chauffeurs en lokale begeleiders zijn niet  inbegrepen. Richtlijn ca. € 2,- per persoon per excursie.

Driedaagse post-tour Odessa en omgeving


Reissom: € 355,- per persoon

Vanochtend verkenning van Joods Odessa. Het was de eerste stad in Rusland waar Joden zich mochten vestigen, vereeuwigd door Isaak Babel in Verhalen uit Odessa. De excursie omvat het Isaak Babel-monument, de Oude Hoofdsynagoge, het Holocaust Monument en de voormalig Joodse wijk Moldovanka met het joodse ziekenhuis, het huis van Sjolom Aleichem en bezoek aan de Sjomrei-Sjobos-synagoge. ‘s Middags kijkje achter de schermen van het operagebouw, opgetrokken in Weense barok. Het theater zelf was van grote culturele invloed, want de beroemdste zangers en acteurs van Europa (zoals Caruso en Sarah Bernhardt) traden er op.Overnachting in Odessa.

Vanochtend Uitstapje naar Belgorod-Dnistrovski, een stad met een turbulente geschiedenis die teruggaat op de 6e eeuw v.Chr. toen kolonisten van Milene hier de nederzetting Tyras stichtten. Voor Romeinen en Byzantijnen bekend als ‘Witte Burcht’, was de stad later een Genuese kolonie en een bekend handelsknooppunt tussen Europa en Constantinopel. Na de val van Constantinopel werd de stad deel van het Ottomaanse rijk als Akkerman (‘witte rots’) en werd er een vesting gebouwd tegen Polen en Rusland. Pas in de 19e eeuw werd Belgorod-Dnistrovski (‘Witte stad aan de Dniestr’) ingelijfd bij Rusland. De schilderachtig gelegen vesting is de voornaamste bezienswaardigheid van de stad, die verder bekend staat om kerken, koopmanshuizen en de synagoge (van ‘Weissenburg’, de Jiddisje naam voor Belgorod).Overnachting in Odessa.

Ochtend ter eigen invulling, transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam, met overstap in Warschau.


Inclusief: vliegreis Amsterdam – Kiev, Odessa – Amsterdam per LOT, met overstap in Warschau, , luchthavenbelastingen ( ca. € 135,- per persoon), accommodatie in hotel**** in Odessa in een tweepersoonskamer, per verzorging op basis van logies & ontbijt, vervoer en entrees volgens het dagprogramma, Nederlandstalige begeleiding en Engelssprekende lokale gids Exclusief: facultatieve excursies, lunches en diners, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, facultatieve excursies, bijdrage stichting Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking en administratiekosten € 25,- per boeking.
Eenpersoonskamertoeslag € 95,- p.p.
Excursies: inclusief begeleiding door lokale (Nederlandssprekend- of Engelstalige) gids, vervoer en entrees. De fooien voor de chauffeurs en lokale begeleiders zijn niet  inbegrepen. Richtlijn ca. € 2,- per persoon per excursie.

N.B. Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud.

 

 

Sprekers & Lezingen

Tijdens deze reis zullen er diverse lezingen gehouden worden die verschillende aspecten van de Oekraïense geschiedenis en cultuur belichten.

Inleidende studiedag met medewerking van


Dr. Marc Jansen , historicus, Oost-Europakenner en publicist, doceerde tot 2011 aan de Universiteit van Amsterdam waaraan hij nog steeds als gastonderzoeker verbonden is. Hij schreef vele boeken en artikelen over Rusland en de (voormalige) Sovjetunie, het meest recent Grensland: Een geschiedenis van Oekraïne (Van Oorschot, zesde herziene druk, 2016). In oktober 2015 kwam eveneens bij Van Oorschot een nieuwe, volledig geactualiseerde tiende druk uit van Een geschiedenis van Rusland: Van Rurik tot Poetin, oorspronkelijk geschreven door J.W. Bezemer, met Marc Jansen als auteur van de drie hoofdstukken die gaan over de periode na 1991.


meereizende sprekers aan boord


Hubert Smeets (1956) was correspondent in de Sovjet-Unie, toen Oekraïne in 1991 onafhankelijk werd. Van 2012 tot 2016 volgde hij de gebeurtenissen in Oekraïne voor NRC Handelsblad als analist en verslaggever ter plaatse. Sinds 2012 levert Hubert Smeets ook regelmatig bijdragen over de ontwikkelingen in Oekraïne aan Nieuwsuur, Buitenhof, Met het Oog op Morgen, Bureau Buitenland en BNR Nieuwsradio. Een belangrijk deel van zijn boek De wraak van Poetin. Rusland contra Europa (2016) is gewijd aan de recente Oekraïense geschiedenis.
Tijdens de reis zal Hubert Smeets aandacht besteden aan het moderne Oekraïne en dan vooral aan de impact van het stalinisme en nazisme op 'grensland' Oekraïne voor en tijdens de oorlog, aan het moeizame afscheid van het communistische verleden, aan de groeiende onmin met voormalig kolonisator Rusland en aan de nationale 'waardigheid' die deze jonge onafhankelijke staat in 2014 naar eigen zeggen heeft herwonnen.

Alexander Münninghoff (1944), geboren in Poznan, is slavist, journalist en schrijver. Voor de Haagsche Courant en de AVRO was hij van 1985 tot 1991 correspondent in Moskou. Schreef hierover Tropenjaren in Moskou (1991).Winnaar van de Prijs voor de Dagbladpers in 1983. Als verkiezingswaarnemer is hij meerdere malen langdurig in Oekraïne werkzaam geweest. In 2014 publiceerde hij de bewogen geschiedenis van zijn familie onder de titel De stamhouder. Een familiekroniek, waarover een tiendelige tv -serie in voorbereiding is. Het boek werd onderscheiden met de Libris Geschiedenis Prijs 2015 en de Literaire Witte Prijs 2016.Jacques Monasch
is voormalig parlementariër en sinds 1999 galeriehouder met vestigingen in Amsterdam en Brussel en associate partner van het strategisch adviesbureau Wepublic. Met de tentoonstelling ‘Liefde & de Revolutie’ keerde Jacques Monasch in 2017 na zeven jaar Tweede Kamer terug in de galerie- en kunstwereld met een grootse expositie in de Bagagehal van Loods 6 aan de KNSM-laan in Amsterdam. Eerder had Monasch vestigingen van zijn galerie in Moskou en Amsterdam. Hij reisde door en verdiepte zich in de kunst uit de voormalige Sovjet-Unie. Hij woonde met zijn gezin in Kiev en Moskou. In Oekraïne bezocht hij kunstenaars van Lviv tot Loegansk en van Chernigev tot Odessa en de Krim. Jacques Monasch vertelt over zijn ervaringen met het land als politicus en als kunstverzamelaar.

 

 

Boekingsinformatie

U sluit een reisovereenkomst met Voyage & Culture, een merk van ITG Compagnies bv. Lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Voyage & Culture is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van deze reis.
Op deze overeenkomst zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden, voorwaarden van SGR en calamiteitenfonds van toepassing.


Reisperiode: 28-6-2019 tot en met 06-07-2019
Prijs per persoon: vanaf € 2495,-

(afhankelijk van de gekozen hutcategorie)

Inclusief: Vliegreis Amsterdam – Kiev v.v. per KLM; Odessa – Kiev: Ukranian International Airlines, luchthavenbelastingen, ruimtebagage, accommodatie aan boord van ms Dnieper Princess op basis van volpension, lezingen op locatie, reader, literatuurlijst, inleidende studiemiddag in Nederland voorafgaand aan de reis, Nederlandssprekende, deskundige begeleiding. De fooien voor de chauffeurs en lokale begeleiders zijn niet inbegrepen. Richtlijn ca. € 2,- per persoon per excursie.
Administratiekosten: Voor alle reizen van Voyage & Culture geldt dat € 25,- administratiekosten per boeking in rekening wordt gebracht.

Annulering: Bij annulering door de reiziger gelden altijd annuleringskosten.Voor bootreizen gelden aangepaste annuleringsvoorwaarden.
Reisvoorwaarden: Algemene informatie over de aanbetaling, annuleringskosten en overige voorwaarden zijn te vinden op hun website: http://www.voyageculture.nl/informatie/over-voyage-culture/voyage-en-culture/reisvoorwaarden. Voor alle bootreizen gelden tevens aangepaste percentages en betalingstermijnen.
Aanbetaling: De aanbetaling van deze bootreis is 50% van de reissom, te voldoen binnen 7 dagen na boeking.
Gezondheid en mobiliteit: Voor uw plezier en die van de andere reizigers is het van belang dat u zonder hulp van onze reisleider kunt deelnemen aan deze reis en in een goede gezondheid verkeert. Hierdoor zijn we ervan verzekerd dat u aan alle excursies kunt deelnemen. Indien u onverhoopt door uw gezondheids- of mobiliteitssituatie niet kunt deelnemen aan delen van de reis dan kunnen wij u hier helaas geen restitutie voor aanbieden. Door dit formulier te ondertekenen verklaart u dat u bekend bent met de inhoud van de reis en u uzelf gezond genoeg verklaart om deel te nemen. Indien u twijfelt, neemt u dan alstublieft contact op met uw reisadviseur van Voyage &Culture.Prijzen

Cat.

Huttype

Prijs

I.

Categorie 1, Standaard tweepersoonshut Main deck (twin)

 € 2.495,00

II.

Categorie 2, tweepersoonshut Maindeck alleengebruik

€ 2595,00

III.

Categorie 3, Tweepersoonshut Upperdeck (twin)

€ 2.795,00

 

IV.

Categorie 4, Tweepersoonshut alleengebruik Upperdeck (twin)

€ 3.095,00

V.

Categorie 5, Standaard Singleroom Upperdeck

€ 2.995,00

VI.

Categorie 6, Deluxe tweepersoonshut Upperdeck (twin/double)

€ 3.295,00

 

VII.

Categorie 7, Deluxe tweepersoonshut alleengebruik op het Upperdeck (twin/double)

€ 3.595,00

VIII.

Categorie 8, Standaard tweepersoonshut alleengebruik Boatdeck (twin)

€ 3.3395,00

IX.

Categorie 9, Deluxe tweepersoonshut Boatdeck (twin/double)

€ 3.595,00

X.

Categorie 10, Junior suite tweepersoonshut Boatdeck (twin/double)

€ 3.995,00


 

Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boekenInformatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Daarna kunnen wij u een passend reisvoorstel doen.

Offerteaanvraag Oekraïne

* Verplichte velden