Bushnell verrekijker All Purpose 10x42

Normale prijs 99,99 Speciale prijs 79,99
20% Korting
Op voorraad
SKU
NRCVS22E02

De ideale kijker voor wandelaars en vogel spotters, geschikt voor brildragers!

Lees meer
Levertijd 3-5 werkdagen Gratis thuisbezorgd
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Gratis retourneren binnen 14 dagen
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Deze Bushnell kijker heeft NRC geselecteerd omdat het de meest gangbare kijker is voor wandelaars en vogel spotters. De kijker laat voldoende licht door, vergroot genoeg met behoud van stabiel beeld en is niet te groot om mee te nemen. De kijker is voorzien van hoge kwaliteit BK-7 prisma’s en coating op de objectieven waardoor de lichttransmissie verhoogt wordt. Condens en watervrij doordat de optiek met stikstof gevuld is. De lensdiameter is 42 millimeter. Doordat de oogringen opdraaibaar zijn is deze verrekijker ook goed geschikt voor brildragers en heeft een laag gewicht.

 • Lensdiameter: 42 milimeter
 • Stikstofgezuiverde constructie
 • Lange oogafstand
 • Centrale focus
 • Door lage gewicht ideaal voor wandelaars en vogelspotters
 • Ook geschikt voor brildragers

De vergrotingsfactor
Als je productbeschrijvingen van verrekijkers leest, zie je een aantal getallen staan. Bijvoorbeeld 10x42. Wat betekent dit? Het eerste getal geeft de vergrotingsfactor aan, dus hoeveel keer de verrekijker het beeld dichterbij haalt. Bij het getal 10 haalt de verrekijker het beeld dus 10 keer dichterbij ten opzichte van het beeld dat je met je blote oog ziet. Als je een verrekijker met een vergrotingsfactor van 10 gebruikt en er staat een hert 100 meter bij je vandaan, dan lijkt het door de verrekijker alsof het hert 10 meter bij je vandaan staat. Er zijn verrekijkers die een vergroting van 12 keer of zelfs meer hebben, maar kies als wandelaar een model dat maximaal 10 keer vergroot. Een model dat méér vergroot, heeft als nadeel dat het een onstabieler beeld geeft. Niet alleen het beeld wordt vergroot, maar ook de trillingen (doordat je armen/handen bewegen).

De objectdiameter
Het tweede getal (bij bijvoorbeeld 10x42) staat voor de objectdiameter (in millimeters). Hoe groter de objectdiameter, hoe meer licht er door de lens valt. Een verrekijker van 10x42 laat dus meer licht door dan een model van 10x30 mm. In een donkere omgeving, bijvoorbeeld in een bos of in de avondschemering, heb je bij een grotere diameter een beter beeld dan bij een kleinere diameter.

Onze keuze
Deze Bushnell kijker heeft NRC geselecteerd omdat het de meest gangbare kijker is voor wandelaars. De kijker laat voldoende licht door, vergroot genoeg met behoud van stabiel beeld en is niet te groot om mee te nemen.

Het merk

Een professionele kijk op de wereld!
Bushnell is al meer dan 50 jaar toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling en productie van verrekijkers, spotting-scopes, richtkijkers, nachtkijkers, telescopen en afstandsmeters. Het bedrijf staat voor sublieme kwaliteit en hoogstaande producten. Bushnell is één van de meest betrouwbare fabrikanten op de markt.

Back to top