Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Kerstconcert met het Nederlands Philharmonisch Orkest

 58,00
Levertijd: Af te halen bij de kassa
Meerdere tickets bestellen? Wijzig het aantal in de winkelmand
 58,00

* Vereiste velden

Productinformatie

Kerst in het Concertgebouw met het Nederlands Philharmonisch Orkest olv dirigent Ivan Meylemans

Het Nederlands Philharmonisch Orkest ontvangt de NRC lezers in de eigen NRC Foyer van het Concertgebouw met een welkomstdrankje en programmatoelichting. De concerten zijn in de Grote Zaal op zaterdag 14 december om 20.15 uur of op zondagmiddag 15 december om 14.15 uur. Het wervelend feestconcert is een muzikale wereldreis. Van de VS via Wenen naar de vlaktes van Hongarije. Dirigent Ivan Meylemans doet Hollywood aan, zwerft door het Wilde Westen en laat zelfs een Europeaan als Dvořák aan het woord. Verder laat een internationale stoet van componisten zijn inspiratie de vrije loop met Hongaars getinte marsen, polka’s, wals en en andere dansen.

Kers op de taart is het Tubaconcert van John Williams, gespeeld door solo-tubaïst David Kutz.

Practische informatie:
Rang: Rang 1+
Kaarten: U ontvangt geen kaarten maar u meldt zich bij de NRC Foyer alwaar uw kaarten op naam klaar liggen.
Data: zaterdag 14 december om 20.15 uur of zondagmiddag 15 december 14.15 uur
Locatie: Grote Zaal van het Concertgebouw, Concertgebouwplein 10 te Amsterdam

Programma overzicht:
• E. Bernstein - The magnificent seven , voor orkest
• J. Williams - Concert voor tuba en orkest
• A. Dvorák - Suite 'American' op. 98b (deel 1)
• J. Williams - Cowboys overture
• A. Copland - Rodeo: Four dance episodes: 'Hoe-down' (deel 4)
• J. P. Sousa - The stars and stripes forever v
------
• H. Berlioz - La Damnation de Faust - Hongaarse mars
• J. Strauss jr. - An der schönen blauen Donau
• H. C. Lumbye - Champagne galop
• J. Brahms - Hongaarse dans
• J. Strauss jr. - Im Krapfenwaldl
• J. Strauss jr. - Éljen a Magyár Polka
• J. Strauss sr. - Radetzky Mars

Orkest, dirigent en solist

Orkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van maestro Marc Albrecht, speelt op het hoogste niveau grootse symfonieën van componisten als Mahler, Brahms en R. Strauss. Het orkest is te horen op het mooiste klassieke concertpodium van de wereld: Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Maar ook in andere concertzalen speelt het orkest altijd met veel plezier. Als het orkest van De Nationale Opera wordt het orkest samen het met Nederlands Kamerorkest internationaal gerekend tot de beste operaorkesten.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest ontstond in 1985 uit drie verschillende orkesten: het Utrechts Symfonie Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Amsterdams Philharmonisch Orkest.

Dirigent
Lange tijd was Ivan Meylemans een bekende trombonist in Vlaanderen en Nederland. Hij was eerste trombonist van het Vlaams Radio Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast begon Meylemans een studie orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij onder anderen Ed Spanjaard en Jac van Steen. Bernard Haitink roemde zijn uitstekende kwaliteiten als dirigent met de woorden: ‘Ik was onder de indruk van zijn technische vaardigheid, zijn communicatieve kracht naar het orkest, zijn natuurlijk leiderschap en zijn heldere muzikale ideeën.’

Sinds 2007 is Ivan Meylemans fulltime dirigent. Hij was te gast bij diverse orkesten, waaronder het Sinfonieorchester Baden Baden/Freiburg, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en natuurlijk zijn ‘eigen’ Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij van 2004 tot 2007 assistent van de toenmalige dirigent Mariss Jansons was. Sinds 2007 is Meylemans chef-dirigent van Het Kamerorkest Brugge. Dezelfde functie kreeg hij in 2015 bij het Zeeuws Orkest.

Solist
De in Canada geboren Dave Kutz bekleedt sinds het seizoen 2009-2010 de positie van solo-tubaïst in het Nederlands Philharmonisch Orkest. In 2002 kwam hij naar Nederland vanwege een betrekking bij het Radio Symfonie Orkest. Sindsdien heeft hij in vrijwel ieder belangrijk muziekgezelschap in zijn nieuwe thuisland opgetreden, inclusief het Koninklijk Concertgebouworkest, RCO Brass, Asko|Schönberg, het Radio Filharmonisch Orkest, het Metropole Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Buiten Nederland speelde hij in het Antwerp Symphony Orchestra, het Tonhalle-Orchester Zürich, Philharmonia Zürich, het Singapore Symphony Orchestra en het National Arts Centre Orchestra in Ottawa.

Maar Dave Kutz zit niet altijd op de achterste rij van een orkest; hij treedt met zijn instrument ook graag op de voorgrond. Als trots lid van het muzikantencollectief Splendor stond hij aan de wieg van verschillende multidisciplinaire projecten. Daarnaast treedt hij op met een koperensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest en wordt hij geregeld uitgenodigd als solist.

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Kerstconcert met het Nederlands Philharmonisch Orkest

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden