Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Handgeweven fair trade plaid van Fair Fabrics

 129,00
Levertijd: 1-2 werkdagen
Verzendkosten: Gratis thuisbezorgd
1 artikel = Gratis verzending<br />2 artikelen = Gratis Memospel<br />3 artikelen = Gratis Waiter Tool <span class="info"></span>
1 artikel = Gratis verzending
2 artikelen = Gratis Memospel
3 artikelen = Gratis Waiter Tool
      Meer informatie

Productinformatie

Exclusief voor NRC gemaakt.

Een heerlijk dikke en zachte plaid van wol, voor op de bank of over het voeteneinde van het bed. Fair Fabrics heeft deze handgeweven plaid exclusief voor de lezers van het NRC laten maken. De dekens worden ambachtelijk geweven in een vakatelier in centraal Marokko. De wevers hebben jarenlange weefervaring en gebruiken uitsluitend materialen van hoge kwaliteit. Door onze samenwerking met Fair Fabrics kunt u er gerust op zijn dat de wevers een eerlijke prijs voor hun product ontvangen.

Dekens met een missie
De dekens worden handgeweven door een coöperatief in Marokko. Alle aangesloten wevers werken samen met elkaar aan de groei en professionalisering van hun organisatie. Bovendien ondersteunen ze via het eigen atelier daklozen en probleemjongeren uit de naaste omgeving. Zij bieden deze mensen, via het leren van een vak, een nieuw toekomst perspectief.

Heerlijk wol
De unieke eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het zich aanpast aan de verschillende omstandigheden. Wol heeft het vermogen heerlijke warmte te verschaffen als het koud is en koelte als het warm is, terwijl het blijft ademen. Handgemaakte producten hebben soms een klein schoonheidsfoutje, de charme van authentieke producten waardoor ze tevens goed te onderscheiden zijn van perfect gemaakte, vaak goedkopere kopieën. Elke deken is uniek, want hoewel er wordt geweven met vaste werktekeningen, wordt er gewerkt met handweeframen en niet met machine's. In uitvoering kunnen de dekens daarom zeer lichtjes afwijken in maat en patroon.

Maat: 130 x 180 cm
Kleur: donkerblauw/wit
Materiaal: wol (95%) op biologisch katoen (5%)

Over Fair Fabrics
Fair Fabrics is een Nederlands interieurmerk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren. De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd. Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Handgeweven fair trade plaid van Fair Fabrics

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden