Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Kastehelmi sfeerlichten van Iittala

 89,40

 49,00

Levertijd: 1-2 werkdagen
Verzendkosten: Gratis thuisbezorgd

 89,40

 49,00

* Vereiste velden

1 artikel = Gratis verzending<br />2 artikelen = Gratis Memospel<br />3 artikelen = Gratis Waiter Tool <span class="info"></span>
1 artikel = Gratis verzending
2 artikelen = Gratis Memospel
3 artikelen = Gratis Waiter Tool
      Meer informatie

Productinformatie

Exclusief bij NRC kunt u een sixpack Kastehelmi’s met korting bestellen. U kunt kiezen voor een sixpack set met warmere tinten of met wat meer koele tinten.

Kastehelmi is voortgekomen uit de artistieke experimenten van de legendarische Finse ontwerper Oiva Toikka in combinatie met zijn passie voor de natuur. Zijn zoektocht naar een manier om de zichtbare verbindingen in glas te verbergen, leidde tot het baanbrekende ontwerp van glasdruppels die lijken op parelsnoeren van schitterende dauwdruppels in de ochtendzon. Kastehelmi (Fins voor ‘dauwdruppel’) speelt met licht waardoor de schoonheid van het glas uitbundig wordt weerkaatst.

Door-en-door gekleurd
De Kastehelmi sfeerlichten van Iittala zijn gemaakt van door-en-door gekleurd glas. Aan het basisglasmengsel wordt een metaaloxide toegevoegd om de gewenste kleur te krijgen. Dankzij deze techniek kan het zonlicht de kleuren niet aantasten. Ook is het glas vaatwas- en krasbestendig. De Kastehelmi in warmere tinten (cranberry) zijn iets hoger geprijsd vanwege duurdere grondstoffen en een intensiever productieproces. De Kastehelmi’s behouden hun kleur levenslang.

Oiva Toikka (1931-2019)
Is één van de grootste namen van de Finse glaskunst. Zijn fantasierijke, gedurfde glaskunst heeft als startpunt mainstream Scandinavisch design. De stijl van Toikka is duidelijk terug te zien in de gebruiksvoorwerpen die hij ontwerpt. Vaak vinden ze hun oorsprong in de traditionele strakke lijnen en puurheid van de Finse designesthetiek. Hij werkte niet alleen met glas, maar ontwierp ook decors, mode en kunststof woonaccessoires. Toikka heeft internationaal een sterke naam opgebouwd tijdens zijn vruchtbare carrière, door samen te werken met bekende ontwerpers en kunstenaars in eigen land en daarbuiten. Hij won diverse prestigieuze prijzen zoals de Kaj Franck Designprijs en de Prins Eugenius-medaille. In 1993 werd hij door de Finse staat benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de kunst.Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Kastehelmi sfeerlichten van Iittala

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden