Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu
Foto 1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Uniek aan deze reis

 • Bezoek het winnaarsconcert in de Philharmonie in Warschau
 • Boeiende inleidingen bij de concerten
 • Uitgebreide kennismaking met Warschau
 • Excursies naar locaties uit Chopins leven
 • Verblijf in uitstekend *****hotel
 
 • vertrek op 21 oktober
 • 5 dagen
 • Warschau, Polen
 • v.a. 2.195,-
  per persoon

Een reis in de voetstappen van Chopin met het winnaarsconcert van het prestigieuze 18de Chopin Pianoconcours 2020.

Het Chopin Pianoconcours in Warschau werd voor het eerst gehouden in 1927 en vindt om de vijf jaar plaats. Pianisten uit binnen- en buitenland gaan in Warschau de strijd aan. Het concours is een van de oudste en zwaarste muziekconcoursen ter wereld. De eerste prijs op dit concours is doorgaans het begin van een glanzende internationale loopbaan. De initiator was professor Jerzy Zurawlew, een grote Poolse pianist, pedagoog en componist. Maurizio Pollini, Martha Argerich, Krystian Zimerman en Yundi Li zijn enkele meesterpianisten die de pianowedstrijd hebben gewonnen. Het concours geldt als toonaangevend voor de vertolking van het werk van de Poolse componist. Benut deze unieke kans om het winnaarsconcert bij te wonen aangevuld met een privé recital in een historisch paleis in Warschau. Voor het gehele concours zijn alle kaarten snel uitverkocht. Laat u betoveren door de muziek van Frédéric Chopin en ga op zoek naar zijn inspiratiebronnen.

Dagprogramma

NRC biedt u dit jaar de kans om het winnaarsconcert bij te wonen van het 18de Chopin Pianoconcours in Warschau. Het Chopin concours dat voor het eerst in 1927 werd gehouden en om de 5 jaar plaatsvindt, is een van de oudste en zwaarste muziekconcoursen ter wereld. Pianisten uit binnen- en buitenland gaan de strijd aan. Voor de editie van 2020 hebben zich een record aantal pianisten uit 53 landen aangemeld. De eerste prijs op dit concours is doorgaans het begin van een glanzende internationale loopbaan. Eerdere winnaars zijn onder andere Maurizio Pollini, Martha Argerich, Krystian Zimerman en Yundi Li.
Benut deze unieke kans om het winnaarsconcert bij te wonen aangevuld met een privé recital in een historisch paleis in Warschau.

Warschau is onlosmakelijk verbonden met Frédéric Chopin die zijn hele jeugd tot aan zijn vertrek naar het buitenland in de stad heeft gewoond. De stad eert haar beroemdste zoon zelfs in de naam van haar vliegveld. Naast dat u zich op deze reis laat betoveren door de muziek van Frédéric Chopin, bezoekt u historische locaties uit het leven het pianogenie van de Romantiek. Zo bezoekt u o.a. zijn geboortehuis in Zelazowa Wola, zijn doopkerk in Brochów en het Frédéric Chopin Museum in Warschau.

Naast de muziek en Chopin biedt het excursieprogramma tijdens deze reis u de mogelijkheid om kennis te maken met zowel modern als historisch Warschau voor een uitgebreide stadsoriëntatie.

Klik op de + knoppen voor meer informatie

Samen met uw reisleider vliegt u in de ochtend per lijndienstvlucht van Amsterdam naar Warschau. Ontvangst op de luchthaven door uw lokale gids, transfer naar het centrum van Warschau. U logeert in het 5-sterrenhotel Radisson Collection Hotel op loopafstand van het centrum van de stad.
Na enige vrije tijd, houdt uw reisleider in het hotel een muziekinleiding over het eerste concert.

U maakt aansluitend met uw gids per touringcar een panoramatocht langs de historische gebouwen van Warschau, gevolgd door een korte kennismakingswandeling door het centrum. De oude stad, met het sfeervolle centrale marktplein, is na de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog als een Phoenix herrezen uit haar as. De historische paleizen en kerken die het stadsbeeld beheersen, zijn letterlijk steen voor steen gereconstrueerd.

Vandaag treedt u in de voetsporen van Frédéric Chopin, ongetwijfeld het grootste muzikale genie dat Polen heeft voortgebracht. Na de muziektoelichting, bezoekt u het Chopin-museum in het Ostrogski-paleis, het prachtige Lazienki park met het beroemde monument van Chopin en de Powazki begraafplaats waar naast vele kunstenaars ook de ouders van Chopin liggen begraven. In de loop van de ochtend drinkt u ook een kopje koffie met iets erbij in het bekende Café Wedel.
De middag is ter vrije besteding. Na het diner gaat u naar de Philharmonie voor het Winnaarsconcert van het Chopin Pianoconcours 2020 m.m.v. het orkest van de Philharmonie Warschau. Winnaars (de eerste plaatsen van het concours) van het Chopin Pianoconcours staan samen op één podium. Het wordt een muzikaal verhaal van en door de meest belovende musici van de jonge generatie.

U brengt een bezoek aan Chopins geboortehuis in Zelazowa Wola (50 km ten westen van Warschau), dat nu een museum is. Het 18e eeuwse landhuis met een prachtige tuin werd onlangs gerenoveerd en biedt een vernieuwde tentoonstelling over Chopin’s leven en werk. De gezamelijke lunch gebruikt u eveneens in Zelazowa Wola.
Aan het eind van de middag geeft uw reisleider in het hotel een muziekinleiding over de facultatieve opera- of balletuitvoering in het Teatr Wielki, de thuisbasis van de Nationale Opera en Ballet. Zodra het programma bekend is vindt u het op de website en zullen wij u informeren

Na het ontbijt en de muziektoelichting maakt u met uw gids een excursie naar het Wilanów Paleis, het ‘Poolse Versailles’. Wilanów is tegenwoordig een museum en galerie van opmerkelijke kunstwerken. Het wordt omgeven door een paleistuin die is verbonden met de oude binnenstad van Warschau via de Koninklijke Route. De barokke residentie was een geschenk van koning Jan III Sobieski aan zijn geliefde vrouw. De rijke collectie van Wilanów beschikt over antieke vazen, schilderijen van Cranach, Rubens en David, Chinees porselein en ook zijn er dagelijkse gebruiksvoorwerpen te vinden. De betoverende tuin heeft een gelijkmatige vorm met bijgesneden bomen. De middag is ter vrije besteding.
Na het gezamenlijk diner is het tijd voor het pianorecital dat plaatsvindt op een prachtige historische locatie.

Natuurlijk heeft u ook nog tijd voor eigen initiatief. Uw reisleider adviseert u graag. Warschau heeft immers zoveel te bieden. Warschau is een groene stad met veel mooie parken. In de lanen rond het Lazienkipaleis flaneren op zondag de inwoners en bezoekers van Warschau. Bent u geïnteresseerd in moderne kunst? Breng dan een bezoek aan het Museum of Modern Art. Na de afscheidslunch volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.


Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud

Muziekprogramma

22 oktober: Winnaarsconcert 18de Chopin Pianoconcours
Philharmonie, m.m.v. het orkest van de Philharmonie Warschau.
Winnaars (de eerste plaatsen van het concours) van het Chopin Pianoconcours 2020 staan samen op één podium en presenteren hun mooist denkbare programma. Het programma staat pas vast als alle winnaars bekend zijn. Het wordt een muzikaal verhaal van en door de meest belovende musici van de jonge generatie.

23 oktober: ballet of opera voorstelling (facultatief)
In het Teatr Wielki, de thuisbasis van de Nationale Opera en Ballet. (programma en prijs worden nader bekend gemaakt)

24 oktober: Chopin, de poëet van het klavier
Privé-recital in een historisch paleis met muziek van natuurlijk Chopin.

 

Boekingsinformatie

Reisdata

21 t/m 25 oktober 2020

Reisduur

5 dagen

Prijs

Prijs: € 2.195,- p.p. op basis van 2 personen

Toeslag 1-persoons kamer:

€ 275,-

Uw hotel
Gedurende de reis verblijft u in het gloednieuwe Radisson Collection Hotel Warschau *****, een modern hotel in het centrum van de stad. De kamers van het hotel zijn ruim, comfortabel en hebben een fraaie, eigentijdse uitstraling. Het restaurant biedt een menu dat geïnspireerd is op de Poolse en locale culinaire tradities. Verder heeft het hotel een eigen wellness centre met gym,spa sauna en zwembad

  

Inclusief
• Uitstekende zitplaatsen voor de voorstellingen
• uniek en exclusief pianorecital op een prachtige historische locatie.
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende Radisson Collection Hotel Warschau ***** (incl. ontbijt)
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider
• Een glaasje wijn en een kopje koffie tijdens de lunches en diners buiten de deur.

Exclusief
Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik, overige maaltijden en drankjes - persoonlijke uitgaven - verzekeringen - bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking – administratiekosten € 25,- per boeking.

Vervoer Directe vluchten per KLM

Heenreis: Amsterdam – Warschau              09:40 – 11:35 uur          KL 1363
Terugreis: Warschau – Amsterdam              16:45 – 18:50 uur          KL 1366
Vluchtwijzigingen voorbehouden.

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat alleen nog tickets in een duurdere tariefklasse te boeken zijn, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Maximale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen. Indien de belangstelling groter is, dan zal er een tweede groep (met eigen vervoer en reisleiding) worden samengesteld.

Bagagebeleid KLM

Bij uw vluchten is 10 kg hand-en 20 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer bagage inchecken? Geef dit dan alstublieft aan bij boeking.

CO₂-compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. CO2-voetafdruk voor deze reis bedraagt 420 kg per persoon. De kosten van compensatie bedragen €7,- per persoon.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

U sluit een reisovereenkomst met Hannick Reizen (lid SGR, ANVR en Calamiteitenfonds). Door te boeken gaat u akkoord met de Algemene Reisvoorwaarden.
Voor vragen kunt u mailen naar info@hannick.nl of bellen met 070 - 3191929

Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boekenInformatie of reisdossier aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op. Daarna kunnen wij u een passend reisvoorstel doen.

Offerteaanvraag

* Verplichte velden