Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Sprekers & lezingen
 • Fotogallerij
 • muziekprogramma
 • Boekingsinformatie

Vragen over deze reis?

Muziekreis in de voetstappen van Chopin

 • Winnaarsconcert Chopin Pianoconcours, Unieke kans!
 • Uitstekende categorie zitplaatsen voor alle muziekuitvoeringen
 • Uniek pianorecital op een prachtige historische locatie exclusief voor NRC gasten
 • Ballet of opera in het Nationale Theater
 • Muzikale toelichtingen door een muziekkenner, tevens deskundige reisleider
 • Verblijf in uitstekend ****hotel
v.a. 2198,- p.p.

De reis in het kort

Het Internationale Chopin Pianoconcours in Warschau werd voor het eerst gehouden in 1927 en vindt om de vijf jaar plaats. Pianisten uit binnen- en buitenland gaan in Warschau de strijd aan. Het concours is een van de oudste en zwaarste muziekconcoursen ter wereld. De eerste prijs op dit concours is doorgaans het begin van een glanzende internationale loopbaan. De initiator was professor Jerzy Zurawlew, een grote Poolse pianist, pedagoog en componist. Het concours geldt als toonaangevend voor de vertolking van het werk van de Poolse componist. Benut deze unieke kans om het winnaarsconcert bij te wonen aangevuld met een privé recital in een historisch paleis in Warschau. Laat u betoveren door de muziek van Frédéric Chopin en ga op zoek naar zijn inspiratiebronnen.

Het Chopin Pianoconcours is buitengewoon zwaar, de jury is zeer streng.
In 1990 en 1995 was er zelfs geen winnaar van de eerste prijs. De eerste prijs op dit concours is doorgaans het begin van een glanzende internationale loopbaan. Beroemde pianisten als Maurizio Pollini, Martha Argerich, Krystian Zimmerman en Stanislav Bunin begonnen hun carrière in Warschau. Het Chopin Pianoconcours werd voor het eerst gehouden in 1927 en vindt om de vijf jaar plaats. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog was er geen concours. Bovendien is het concours van 2020  vanwege corona verplaatst naar dit jaar. Het geldt als toonaangevend voor de vertolking van het werk van de Poolse componist.

Dagprogramma

U vliegt in de ochtend van Amsterdam naar Warschau. Gedurende enkele dagen wordt u in Warschau ondergedompeld in het leven en werk van de veelzijdige componist Chopin. Naast de muziek is de stad ook vanwege haar opmerkelijke geschiedenis interessant. Het is nauwelijks voor te stellen dat de oude stad, met het sfeervolle centrale marktplein, als een Phoenix herrezen is uit haar as. De historische paleizen en kerken die het stadsbeeld beheersen, zijn letterlijk steen voor steen gereconstrueerd. U maakt een wandeling door het historische centrum met een bezoek aan het koninklijk paleis. Ook wandelt u langs de plaatsen waar Chopin woonde en werkte. Verder maakt u een excursie naar de geboorteplaats van Chopin in Zelazowa Wola. Hier werd Chopin, een van de grootste muzikale genieën uit de Romantiek, op 1 maart 1810 geboren. Ook een bezoek aan Brochow, waar hij gedoopt werd, staat op het programma.

Dag 1
donderdag 21 oktober – Eerste kennismaking met Warschau

Samen met uw reisleider vliegt u in de ochtend per lijndienstvlucht van Amsterdam naar Warschau. Ontvangst op de luchthaven door uw lokale gids, transfer naar het centrum van Warschau. U logeert in het 5-sterrenhotel Radisson Collection Hotel in het centrum van de stad. Na enige vrije tijd, houdt uw reisleider in het hotel een muziekinleiding over het eerste concert en maakt u aansluitend met uw gids per touringcar een panoramatocht langs de historische gebouwen van Warschau, gevolgd door een korte kennismakingswandeling door het centrum. De oude stad, met het sfeervolle centrale marktplein, is na de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog als een Phoenix herrezen uit haar as. De historische paleizen en kerken die het stadsbeeld beheersen, zijn letterlijk steen voor steen gereconstrueerd. Vervolgens gezamenlijk welkomstdiner in een sfeervol restaurant. 

Dag 2
vrijdag 22 oktober – In de voetsporen van Chopin en prijswinnaarsconcert in Warschau

Vandaag treedt u in de voetsporen van meestercomponist Frédéric Chopin. Fryderyk Chopin (1810-1849) is ongetwijfeld het grootste muzikale genie dat Polen heeft voortgebracht. Na de muziektoelichting, bezoekt u het Chopin-museum in het Ostrogski-paleis, het prachtige Lazienki park met het beroemde monument van Chopin en de Powazki begraafplaats waar naast vele kunstenaars ook de ouders van Chopin liggen begraven. In de loop van de ochtend drinkt u ook een kopje koffie met iets erbij in het bekende Café Wedel. De middag is ter vrije besteding. Na het diner gaat u naar de Philharmonie voor het Winnaarsconcert van het Chopin Pianoconcours 2021 m.m.v. het orkest van de Philharmonie Warschau. Winnaars (de eerste plaatsen van het concours) van het Chopin Pianoconcours staan samen op één podium. Het wordt een muzikaal verhaal van en door de meest belovende musici van de jonge generatie.

Dag 3
zaterdag 23 oktober – Naar het geboortehuis van Chopin in Zelazowa Wola

U brengt een bezoek aan Chopins geboortehuis in Zelazowa Wola (50 km ten westen van Warschau), dat nu een museum is. Het 18e eeuwse landhuis met een prachtige tuin werd onlangs gerenoveerd en biedt een vernieuwde tentoonstelling over Chopin’s leven en werk. De gezamelijke lunch gebruikt u eveneens in Zelazowa Wola. Na de lunch reist u terug via Brochów, waar zich de kerk bevindt waar Chopin gedoopt is. Dit is eveneens de kerk waar de ouders van Chopin getrouwd zijn. Aan het eind van de middag geeft uw reisleider in het hotel een muziekinleiding over de facultatieve opera- of balletuitvoering in het Teatre Wielki, de thuisbasis van de Nationale Opera en Ballet. Zodra het programma bekend is vindt u het op onze website en zullen wij u nader informeren.

Dag 4
zondag 24 oktober – Bezoek aan het Wilanów Paleis en exclusief pianorecital

Na het ontbijt en de muziektoelichting maakt u met uw gids een excursie naar het Wilanow Paleis, het ‘Poolse Versailles’. Wilanów is tegenwoordig een museum en galerie van opmerkelijke kunstwerken. Het wordt omgeven door een paleistuin die is verbonden met de oude binnenstad van Warschau via de Koninklijke Route. De barokke residentie was een geschenk van koning Jan III Sobieski aan zijn geliefde vrouw. De rijke collectie van Wilanów beschikt over antieke vazen, schilderijen van Cranach, Rubens en David, Chinees porselein en ook zijn er dagelijkse gebruiksvoorwerpen te vinden. De betoverende tuin heeft een gelijkmatige vorm met bijgesneden bomen. De middag is ter vrije besteding. Na het gezamenlijk diner is het tijd voor het pianorecital dat plaatsvindt op een prachtige historische locatie.

Dag 5
maandag 25 oktober – Afscheid van Warschau

Natuurlijk heeft u ook nog tijd voor eigen initiatief. Uw reisleider adviseert u graag. Warschau heeft immers zoveel te bieden. Warschau is een groene stad met veel mooie parken. In de lanen rond het Lazienkipaleis flaneren op zondag de inwoners en bezoekers van Warschau. Bent u geïnteresseerd in moderne kunst? Breng dan een bezoek aan het Museum of Modern Art. Na de afscheidslunch volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Einde van een bijzondere Chopinreis.

Muziekprogramma

22 oktober: Winnaarsconcert Chopin Pianoconcours

In de Philharmonie, m.m.v. het orkest van de Philharmonie Warschau
Medaillewinnaars (de pianisten wier prestaties door de jury als besten zijn beoordeeld tijdens de verschillende rondes van het concours) van het Chopin Pianoconcours 2021 verschijnen samen op het concertpodium en presenteren hun mooist denkbare programma. Het programma wordt overigens pas gepubliceerd als alle winnaars bekend zijn, maar één ding staat vast: het wordt een muzikaal verhaal van en door de meest belovende musici van de jonge generatie.

24 okt: Chopin, de poëet van het klavier
Privé recital in een historisch paleis
Chopin: Nocturne, mazurka en ballade

Chopin was een meester van de kleine vorm. De pianostukken die hij schreef, zijn bekend als preludes, scherzi, mazurka's (Poolse dans), nocturnes, polonaises, fantasieën, rondo's, impromptu's, balladen enzovoort. De meeste klinken dichterlijk en geladen met intensiteit en emoties, en veel ervan zijn verfijnd en teer, zoals van een Parijzenaar mag worden verwacht, hoewel uit sommige composities een vurige vaderlandsliefde spreekt, zoals weer van een geboren Pool te verwachten is.

Optioneel:
23 okt: ballet of opera in het Nationale Theater
In het Teatre Wielki, het theater van de Nationale Opera en Ballet .

Het prachtige opera- en ballettheater werd rond 1820 gebouwd door Antonio Corazzi en opende in 1833 zijn deuren, hetgeen gepaard ging met de zelfbewustwording van de burgerij. In het operagebouw mocht namelijk iedereen naar binnen. Het gebouw werd diverse keren verbouwd. Tijdens het Beleg van Warschau in 1939 werd het gebouw gebombardeerd en bijna compleet verwoest. Alleen de oorspronkelijke classicistische gevel met Grieks beeldhouwwerk bleef bewaard. Het hoofdtoneel bevindt zich in het Moniuszko-auditorium en biedt 1828 zitplaatsen. De voormalige balzalen op de eerste verdieping huisvest het enige theatermuseum van Polen en is een uur voor alle voorstellingen geopend.

Zodra de programmering van het theater bekend is zullen wij de opera- of balletvoorstelling, die op deze avond plaats vindt, publiceren.

Prijs: nader te bepalen

Boekingsinformatie

v.a. 2198,- p.p.

Uw hotel
U verblijft in het centraal gelegen 5-sterren hotel in Warschau. Het Radisson Collection Hotel biedt een wellnesscentrum met een binnenzwembad. Het ligt op slechts 10 minuten wandelen van het centraal station van Warschau. De kamers zijn voorzien van airconditioning en koffiefaciliteiten. Het hotel bevindt zich op slechts 10 minuten wandelen van het winkelcentrum Zlote Tarasy en het Paleis van Cultuur en Wetenschap, en op 20 minuten rijden van de luchthaven Warschau Chopin.

 Inclusief
•Uitstekende categorie zitplaatsen voor alle muziekuitvoeringen
•Verblijf in het uitstekende 5-sterren Radisson Collection Hotel
•Uniek pianorecital op een prachtige historische locatie exclusief voor NRC gasten
•Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
•Uitgebreide muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider
•Directe KLM-vlucht
•Transfers per comfortabele touringcar
•5 keer lunch of diner
•Excursieprogramma en entrees

Inbegrepen
22 okt: Winnaarsconcert Chopin Pianoconcours 2020   
24 okt: Pianorecital

Optioneel
23 okt: opera of ballet in het Nationale Theater (prijs wordt nader bepaald)

Graag wijzen wij u erop dat het definitieve muziekprogramma over enkele maanden gepubliceerd wordt. Wijzigingen voorbehouden. 

Exclusief
Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik, overige maaltijden en drankjes - persoonlijke uitgaven - verzekeringen - bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR-Consumentenbijdrage € 5,- per persoon.
ANVR-boekingskosten €30,- per factuur.

Vervoer Directe vluchten per KLM
Heenreis: Amsterdam - Warschau              21 - 10 - 2021
Terugreis: Warschau - Amsterdam             25 - 10 - 2021
Vluchtwijzigingen voorbehouden.

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Maximale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen. Indien de belangstelling groter is, dan zal er een tweede groep (met eigen vervoer en reisleiding) worden samengesteld.

CO2-Compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. Het compensatie bedrag voor deze reis bedraagt €13,- p.p

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Bagagebeleid KLM

Bij uw vlucht is standaard 10 kg handbagage inbegrepen. De kosten voor ruimbagage bedragen 80-110 euro per koffer tot 23 kg. Hannick Reizen biedt haar klanten ruimbagage standaard inclusief aan.
Heeft u een Flying Blue nummer? Geef dit bij boeking aan ons door zodat u kunt sparen voor uw Airmiles.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Hannick. Deze samenwerking bestaat sinds 2006. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Hannick aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top