Collegereeks Wetenschapsgeschiedenis

359,00
Op voorraad
SKU
NRCA210112

11-delige collegereeks over Wetenschapsgeschiedenis ism de universiteit van Amsterdam

Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

11-delige collegereeks over Wetenschapsgeschiedenis in samenwerking met het instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam.

Wat is waarheid? Waar dient wetenschap voor en door wie wordt deze bedreven? Door wie wordt de wetenschap betaald en gesteund? En welke technologische, economische en sociale invloed heeft een specifiek tijdperk op de ontwikkeling van wetenschap? Hoe wordt ons beeld van wetenschap nu beïnvloed? Door de wetenschap te bekijken vanuit een specifieke tijd en plaats wordt de invloed van die tijd en plaats duidelijk.
In 11 colleges wordt het verhaal van de ontwikkeling van de wetenschap verteld. Ze bieden een tijdreis door de wetenschap die je voert langs Aristoteles, Galileo, Descartes, Newton, Darwin tot aan hedendaagse wetenschappers.

praktische informatie

Data: Dinsdag: 2, 9, 16, 23, 30 November; 7, 14, 21 December; 11, 18, 25 Januari
Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: Roeterseilandcomplex Universiteit van Amsterdam; Gebouw C; Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

U volgt deze colleges als contractstudent samen met studenten van de UvA.
U bent toehoorder en krijgt dus geen toegang tot het tentamen.

Corona: Alle activiteiten en evenementen in het kader van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering van de UvA kunnen vanaf 25 september plaatsvinden op UvA-locaties zonder coronabeperkingen. Geen 1,5 meter afstand, geen mondkapjes-plicht. Op volle capaciteit. Er is geen coronatoegangsbewijs nodig. Voor de laatste stand van zaken bekijk de UvA pagina over coronanieuws hier.

over dr. C.L. Kwa

Chunglin Kwa (1953) is docent wetenschapsgeschiedenis en -filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar stijlen in de wetenschap en naar de geschiedenis van de ecologie en de milieuwetenschappen in de negentiende en twintigste eeuw. Van zijn hand verschenen de boeken ‘Wat is waarheid?’ (2017) en ‘De ontdekking van het weten’ (2005).

hoe werkt het?

Hoe werkt het?
Deze colleges worden uitgevoerd door het instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam (UvA). U gaat een overeenkomst aan met de Universiteit van Amsterdam.
Na aanschaf van de collegereeks Wetenschapsgeschiedenis krijgt u van de UvA vanaf 19 oktober een e-mail met een bevestiging. U wordt bij de UvA ingeschreven als contractstudent en u zult van de Centrale Studenten Administratie een bewijs van inschrijving ontvangen met een studentnummer. Op deze e-mail hoeft u verder geen actie te ondernemen.
Als uw inschrijving aan de UvA compleet is, krijgt u een e-mail met daarin uw toegang tot de Canvas-leeromgeving. Hierin vindt u al het lesmateriaal van het college dat u gaat volgen. Ook zullen hier huiswerkopdrachten, literatuur, berichten van de docent etc. te vinden zijn.
U volgt deze colleges samen met studenten van de UvA.
U bent toehoorder en krijgt dus geen toegang tot het tentamen.

Back to top