Online Collegereeks The Next Big Thing

290,00
Niet leverbaar
SKU
NRCA210113

livestreaming, 11-delige collegereeks over The Next Big Thing ism de Universiteit van Amsterdam. Met deelname van o.a. Rens Bod, Marcel Levi e.a.

Lees meer
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

11-delige collegereeks over Wetenschapsgeschiedenis in samenwerking met het instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam.

In samenwerking met het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam krijgt u de mogelijkheid om de inspirerende collegereeks Next Big Thing bij te wonen.

Prof. dr. Rens Bod  zal The Next Big Thing in de loop van de geschiedenis bespreken: van kleitabletten tot  de supercomputer. Hoeveel meer verbazingwekkende wetenschappelijke ontdekkingen zullen we zien in dit nieuwe decennium? En hoe zullen die ons leven veranderen? De toekomst van wetenschap, de grote vragen en dilemma’s,worden besproken vanuit inhoudelijke, ethische, maatschappelijke en historische perspectieven.

Daarnaast heeft Rens Bod eminente wetenschappers gevraagd om te komen praten over The Next Big Thing op hun vakgebied. Zoals prof.dr. Marcel Levi, de voormalig decaan van de medische faculteit van de UvA en huidige voorzitter van NWO, die zal komen  praten over The Next Big Thing in de geneeskunde. En prof. dr. Amade M’charek, hoogleraar antropologie van de wetenschap aan de UvA zal het hebben over de volgende stap in de antropologie. Verder zijn er gastlezingen van Prof.dr. Gianfranco Bertone (kosmologie), Prof.dr. Inger Leemans (geschiedekunde), Prof.dr. Marcel Worring (Kunstmatige Intelligentie), Prof.dr. Cyriel Pennartz (Neurowetenschappen), Prof.dr. Bert Weckhuysen (Scheikunde) en Prof.dr. Heleen de Coninck (Klimaatwetenschap)

Elke bijeenkomst begint met een 10 minuten-durend interview van de spreker (door Rens Bod), 45 minuten gastcollege, 35 minuten discussie (ca 15 minuten met studenten, 20 minuten tussen gastspreker en NRC-toehoorders)

De literatuur bij deze collegereeks is het boek van prof. dr. Rens Bod, Een wereld vol patronen: De geschiedenis van kennis. en dat is hier verkrijgbaar. 

08 feb Prof. dr. Rens Bod 22 maart Prof. dr. Cyriel Pennartz
  Inleiding en overzicht. Zoektocht naar patronen en principes in wetenschap   The Next Big Thing in de Neurowetenschappen
15 feb Prof. dr. Rens Bod 5 april Prof. dr. Bert Weckhuysen
  The Next Big Thing in de Natuur- en cultuurwetenschappen vergeleken   The Next Big Thing in de Scheikunde
22 feb Prof. dr. Gianfranco Bertone
12 april Prof. dr. Amade M’charek
  The Next Big Thing in de kosmologie (engelstalig)   The Next Big Thing in de Antropologie
01 maart Prof. dr. Inger Leemans 19 april Prof. dr. Heleen de Coninck
  The Next Big Thing in de Geschiedwetenschap   The Next Big Thing in de Klimaatwetenschap
08 maart Prof. dr. Marcel Worring
26 april Prof. dr. Rens Bod
  The Next Big Thing in de Kunstmatige Intelligentie   Hoe kunnen we de Next Big Thing voorspellen?
15 maart Prof. dr. Marcel Levi
  Het nut van mislukte kennis
  The Next Big Thing in de Geneeskunde    

 

praktische informatie

Data: 8, 15, 22 februari, 01, 08, 15, 22 maart: 05, 12, 19, 26 april
Tijd: 20.00-21.30 uur
Locatie: Online, live

Online: Nu de Universiteit van Amsterdam weer gesloten is, in ieder geval tm 10 januari, hebben we ervoor gekozen om deze colleges online aan te bieden. U volgt deze colleges als livestream, dus u bent live aanwezig bij het college dat op dat moment wordt gegeven op de campus van de UvA. Het zijn dus geen opgenomen colleges. Natuurlijk is er mogelijkheid tot het stellen van vragen en het deelnemen aan de discussies.

De colleges zult u kunnen volgen of via het platform Zoom of het platform Canvas, de online leeromgeving van de UvA (nadere info volgt).

Corona: Mocht in de loop van de collegereeks de corona-situatie zo ten goede veranderen dan hopen we de deelnemers op locatie te kunnen verwelkomen. Als de coronamaatregelen dit toestaan ontvangt u hierover bericht.

Voor de laatste stand van zaken bekijk de UvA pagina over coronanieuws hier.


U bent toehoorder en krijgt dus geen toegang tot het tentamen.

over prof.dr. Rens Bod

Prof. dr. L.W.M. (Rens) Bod is hoogleraar Computationele en digitale geesteswetenschappen en doet onderzoek naar patronen en hun onderliggende principes in taal, muziek, kunst, literatuur en geschiedenis. Daarnaast onderzoekt hij de geschiedenis van het patroon- en principezoeken door (geestes)wetenschappers. Verder is hij directeur van het Center for Digital Humanities and directeur van het Vossius Center for the History of Humanities and Sciences.

Naast zijn wetenschappelijke publicaties schreef hij voor het grotere publiek Vergeten wetenschappen, een geschiedenis van de humaniora en Een wereld vol patronen, de geschiedenis van kennis.

hoe werkt het?

Deze colleges worden uitgevoerd door het instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam (UvA). U gaat een overeenkomst aan met de Universiteit van Amsterdam.
Na aanschaf van de online collegereeks The Next Big Thing krijgt u van de UvA vanaf 25 januari een e-mail met een bevestiging. U wordt bij de UvA ingeschreven als contractstudent en u zult van de Centrale Studenten Administratie een bewijs van inschrijving ontvangen met een studentnummer. Op deze e-mail hoeft u verder geen actie te ondernemen.


Als uw inschrijving aan de UvA compleet is, krijgt u een e-mail met daarin uw toegang tot de Canvas-leeromgeving. Vanuit daar krijgt u toegang tot de livestream van de collegereeks.


Let op. U bent toehoorder en krijgt dus geen toegang tot het tentamen.

Back to top