Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Muziekprogramma
 • Boekingsinformatie
 • Uw hotelschip
 • Veilig op reis

Vragen over deze reis?

6-daagse muzikale zomercruise door Nederland met internationale topmusici

 • Vijf sterren superior luxe, mooiste varende hotel van Europa.
 • 2 pers. suites, eigen douche, toilet & airconditioning.
 • Facultatieve uitstapjes naar historische steden.
 • Dagelijks optredens aan boord van het Busch Trio.
 • 3 exclusief georganiseerde klassieke concerten aan wal.
v.a. 1598,- p.p.

De reis in het kort

Deze zomer vaart exclusief voor lezers van NRC de concert cruise door Nederland. Met een kwalitatief hoogwaardig muzikaal programma bestaande uit besloten concerten van onder andere Karin Stroobos , het Bach Orchestra of The Netherlands en Camerata RCO in historische locaties aan wal. En tal van kamermuziekconcerten van het vermaarde Busch Trio in de royal lounge aan boord van het schip. Aan boord van het luxueuze riviercruiseschip de Amadeus Silver III geniet u onderweg van het Hollandse rivieren landschap en doet u historische steden Veere, Kampen, Enkhuizen en Hoorn aan. 

Dagprogramma

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Dag 1
woensdag 1 september inscheping Rotterdam - Bruinisse

Inscheping tussen 14:30 uur en 15:30 uur in het centrum van Rotterdam. Om 17:00 gooit de kapitein de trossen los en maken we kennis met de wereldhaven van Rotterdam op weg naar Vlaardingen, waarna we via de Oude Maas, Spui en Haringvliet naar de oude vestigingsstad Willemstad varen. Om 16:00 uur gooit de kapitein de trossen los, waarna u via de Oude Maas, Dordtsche Kil, Hollandsch Diep en Volkerak naar Bruinisse vaart. Vanmiddag maakt u in de salon kennis met uw medepassagiers. Ook stellen de leden van het meereizende Busch Trio zich aan u voor en verzorgen een welkomstoptreden. Na de welkomstcocktail staat er een diner voor u klaar in het restaurant. Terwijl u van het diner geniet komt het Bruinisse in zicht, gelegen in het noordoosten van Zeeland aan de Grevelingendam op het eiland Schouwen-Duiveland. Na het diner verzorgt de reisleiding een muziektoelichting op het concert dat Karin Strobos en het Crumble Consort de volgende dag in Veere zal verzorgen.

Dag 2
donderdag 2 september Veere

Vroeg in de ochtend vertrekt uw hotelschip naar Veere, waar u in de loop van de ochtend aankomt. Tijdens de panoramische tocht door Zeeland, geniet u van een uitgebreid ontbijt in het restaurant. Alvorens we aankomen in de historische stad Veere varen we dwars door het Nationale Park de Oosterschelde en over het Veerse Meer.

Eenmaal aangemeerd kunt u kiezen voor een bijzondere stadswandeling door het kleine stadje Veere. Met haar vele bezienswaardigheden uitermate geschikt om onder leiding van een deskundige gids deze plaats te ontdekken. Na de lunch aan boord verzorgen Karin Strobos en het Crumble Consort exclusief voor u een concert in de Grote Kerk van Veere.

Terug aan boord geniet u van een voortreffelijk diner en zet uw hotelschip koers naar Enkhuizen, waar het de volgende dag zal aanmeren. Na het diner treedt het Busch Trio voor u op in de salon van het schip.

Dag 3
vrijdag 3 september Lelystad - Enhuizen

Na het ontbijt concerteert het Busch Trio in de loop van de ochtend weer voor u. Rond lunchtijd meert uw hotelschip aan in Lelystad. Vanuit Lelystad kunt u na de lunch deelnemen aan een excursie naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. U reist dan per touringcar over de Houtribdijk van Lelystad naar Enkhuizen, waar u na afloop van de excursie weer aan boord gaat.

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. In het buitenmuseum wandelt u honderd jaar terug in de tijd over de klinkerstraatjes en meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Kijk mee bij de ambachtslieden, beleef het dagelijkse leven van toen en geniet van de authentieke sfeer. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee; hier worden de verschillende collecties gepresenteerd met een hedendaagse insteek.

‘ s Avonds wordt voor u het diner geserveerd in het restaurant van uw hotelschip en staat er ook weer een optreden van het Busch Trio op het programma

Dag 4
zaterdag 4 september Kampen - Lelystad

‘s Ochtends voor het ontbijt gooit de kapitein de trossen los, steekt hotelschip Amadeus Silver III het Nationale Park IJsselmeer over en zet koers naar Kampen, waar u rond lunchtijd afmeert.

Na het ontbijt verzorgt uw reisleiding een muziekintroductie over de twee Bachcantates, die u vanmiddag zult beluisteren tijdens het concert in de Broederkerk van Kampen. De oude stad Kampen met haar bekende stadspoorten ontdekt u tijdens een facultatieve stadswandeling onder leiding van een lokale deskundige gids. Aan het eind van de middag vindt het concert plaats van The Bach Orchestra of The Netherlands en een drietal vocale solisten onder leiding van Pieter Jan Leusink.

Teruggekeerd aan boord geniet u van een heerlijk diner in het restaurant. Vanavond vaart uw hotelschip via het Ketelmeer naar Lelystad.

Dag 5
zondag 5 september Hoorn

Voor het ontbijt zet uw hotelschip vanuit Lelystad koers richting Hoorn. Na het ontbijt neemt uw reisleiding het muziekprogramma dat Camerata RCO vanmiddag ten gehore zal brengen in Hoorn met u door.

Na de lunch staat er een facultatieve stadstour door het historische centrum Hoorn met zijn 347 Rijksmonumenten op het programma. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, komt u nog overal tegen in Hoorn.

‘s Middags woont u in de Oosterkerk een exclusief concert bij. Ditmaal treedt Camerata RCO, bestaande uit 10 leden van het Concertgebouworkest voor u op.

Bij terugkomst aan boord geniet u van de afscheidscocktail en een heerlijk diner in het restaurant van uw hotelschip. Hierna is het tijd voor een feestelijk afscheidsconcert van het Busch Trio

Dag 6
maandag 6 september Rotterdam

Terwijl u geniet van uw nachtrust vaart de Amadeus Silver III naar Rotterdam waar u rond ontbijttijd afmeert. Aansluitend vindt de ontscheping plaats in Rotterdam

Muziekprogramma

Donderdag 2 september middagconcert Karin Strobos en het Crumble Consort

Locatie
Grote Kerk van Veere

Muziek
Mozarts - Voi che sapete uit Le nozze di figaro
Manuel de Falla - Pantomime en Rituele Vuurdans
Georges Bizet - Aria's uit Carmen
Liederen van Richard Rodgers, Leroy Anderson, Irvin Berlin en Ross Parker.

Zaterdag 4 September middagconcert: Bach Orchestra of The Netherlands

Locatie
Broederkerk van Kampen

Muziek
J.S. Bach: Boerencantate, BWV 212
J.S. Bach: Koffiecantate, BWV 211

Dirigent
Pieter Jan Leusink

Uitvoerenden
Olga Zinovieva, sopraan (Dochter Lieschen)
Thilo Dahlmann, bas (Vader Schlendrian)
Martinus Leusink, tenor (Verteller)
The Bach ensemble of the Netherlands

Zondag 5 september middagconcert Camerata RCO

Locatie
Oosterkerk van Hoorn

Muziek
Boccherini: Kwintet nr. 3 voor 2 violen, altviool, cello en contrabas, G 339
Brahms: Serenade nr. 1 in D, opus 11 (nonetversie)

Uitvoerenden
Camerata Royal Concertgebouw Orchestra (10 musici)

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Boekingsinformatie

v.a. 1598,- p.p.

Inclusief:

 • 6 dagen aan boord van uw varende hotelschip Amadeus Silver III
 • 2-persoons C-cabine Economy met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten in Veere, Kampen en Hoorn
 • Dagelijks optreden van het Busch Trio in de salon
 • Boeiende muziekinleidingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen:

 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • ANVR boekingskosten van € 30,- per factuur
 • SGR-Consumentenbijdrage van € 5,- per persoon

Uw schip

Uw hotelschip

U bevindt zich op een van de allermooiste hotelschepen van Europa. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Silver III worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het riviercruiseschip Amadeus Silver III biedt plaats aan 168 personen.

Cabines als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Silver III
De royale en comfortabele cabines op het riviercruiseschip Amadeus Silver III zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals:

 • TV met video-informatie
 • Radio
 • Telefoon
 • Individueel regelbare airconditioning en verwarming
 • Eigen badkamer met douche en toilet

De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een innovatieve horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden en welke op deze wijze tevens dient als Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m², met een privé verandabalkon. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Silver III
Er is op hotelschip Amadeus Silver III een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

 • C-cabines (Economy) van 16 m² met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden (Haydndek)
 • B-cabines (Economy) van 17 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon (Straussdek)
 • A-cabines van 17 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon (Mozartdek)
 • A-suites van maar liefst 26 m² met privé verandabalkon (Mozartdek)
 • Openlucht lounge: River Terrace
 • Echte hotellift aan boord
 • Gratis fietsen aan boord (bepertkt beschikbaar)
 • Gratis WiFi aan boord
 • Bouwjaar 2016

* Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver III is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. De bemanning parkeert deze voor u op het zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade.

Dekkenplan

Reissom:
Prijs per persoon, in een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek € 1.598,- p.p.
Toeslagen:
Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek +€ 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek +€ 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek +€ 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek +€ 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek +€ 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek +€ 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek +€ 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek +€ 2.398,- p.p


Liften aan boord
Er is op hotelschip Amadeus Silver III een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

Veilig op reis

Uw gezondheid staat voorop en heeft onze grote aandacht.
Waar de capaciteit van de Grace normaliter 142 personen bedraagt, wij hebben het schip gemaximeerd op 100 personen om voldoende afstand te kunnen garanderen. Zo zorgen we ervoor dat gedurende de reis alle richtlijnen van het RIVM
worden gehandhaafd.
Alle suites beschikken over eigen douche, toilet & airconditioning voor optimale hygiëne.
Tijdens de reis is er ten alle tijden een scheepsarts aan boord.

CO2-Compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. CO2-voetafdruk voor deze reis bedraagt 370kg per persoon. De kosten van compensatie bedragen €14,- per persoon.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Hannick. Deze samenwerking bestaat sinds 2006. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Hannick aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Vraag dan direct uw boeking aan via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisadvies

Een reisspecialist staat u graag te woord voor vragen en om uw reis samen te stellen.

Back to top