Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Beluister de muzikale wereldtop in New York

GEGARANDEERD VERTREK

Jaap van Zweden in de David Geffen Hall, Yannick Sézet-Neguin in de MET en Anne-Sophie Mutter in Carnegie Hall. 28 februari - 5 maart 2018

Tijdens deze zesdaagse reis naar New York woont u een aantal concerten bij van muzikanten en dirigenten van wereldfaam in eveneens wereldberoemde concertzalen. Een unieke gelegenheid om zoveel muzikale hoogtepunten te combineren met een bezoek aan de meest bruisende stad ter wereld.

Onze Nederlandse dirigent Jaap van Zweden is met ingang van het seizoen 2018-2019 benoemd tot chefdirigent van de NYPhO, één van de ‘Big Five’-orkesten in Amerika. U kunt hem echter dit seizoen al aan het werk zien tijdens een spectaculair programma met wereldster Yuja Wang. Na afloop van het concert ontmoet u Jaap van Zweden. Bovendien maakt u in dé metropool van de wereld ook een andere, in Nederland zeer geliefde, topdirigent mee: Yannick Nézet-Séguin, de chefdirigent van ‘ons’ Rotterdams Philharmonisch Orkest. In juni 2016 werd hij benoemd tot muzikaal directeur van de Metropolitan Opera, maar door zijn drukke werkzaamheden elders begint hij daar pas in het seizoen 2020-2021. Tot die tijd draagt hij de titel ‘music director designate’.

Muziek inbegrepen
1 maart: opera Elektra (R.Strauss)
in de Metropolitan Opera
o.l.v. Yannick Nézet-Séguin
Christine Goerke, Elze van den Heever, Mikhail Petrenko e.a.
Regie: Patrice Chéreau

3 maart: concert New York Philharmonic
in David Geffen Hall (20:00)
o.l.v. Jaap van Zweden
Yuja Wang, piano
Brahms: Concert voor piano en orkest nr. 1 in d, opus 15
Prokofjev: Symfonie nr. 5 in Bes, opus 100

Muziek facultatief
2 maart: opera La Boheme
in de Metropolitan Opera
o.lv. Marco Armiliato
Sonya Yoncheva, Michael Fabiano, Lucas Meacham e.a.
regie: Franco Zeffirelli

4 maart: recital Anne-Sophie Mutter
in Carnegie Hall (14:00)
Anne-Sophie Mutter, viool; Lambert Orkis, piano
Previn: ‘The Fifth Season’ voor viool en piano (wereldpremière)
J.S. Bach: Partita nr. 2 in d, BWV 1004
Penderecki: Sonate voor viool en piano
Brahms: Sonate voor viool en piano nr. 2 in A, opus 100

Uw reisleider Wouter Schmidt
“Ik ken Jaap van Zweden als sinds mijn studietijd en heb als violist en altviolist onder zijn leiding tientallen, onvergetelijke concerten mogen spelen. Ik kijk ernaar uit om u aan hem voor te stellen in New York.”

Hoogtepunten van deze reis:

> Wereldberoemde musici in fantastische zalen
> Uitstekende zitplaatsen voor alle voorstellingen
> Een Meet & Greet met Jaap van Zweden
> Een glaasje wijn en een kopje koffie tijdens de diners/lunches buiten de deur
> Boeiende muziekinleidingen door uw reisleider
> Diverse begeleide excursies

Inclusief: KLM-vlucht, vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar, 4x ontbijtbuffet, 2x lunch, 2x diner, excursies en entrees.


Uw hotel
Uw verblijft in het comfortabele 4-sterrenhotel Courtyard by Marriott Central park. Het hotel is zeer centraal gelegen, op loopafstand van het Central Park, Times Square en de Carnegie Hall. Het hotel is van alle gemakken voorzien, het beschikt namelijk over een restaurant, fitnessruimte en een zonneterras.

Vluchtschema:
Vluchten met KLM

28-02-2018       Amsterdam - New York           13.30 - 15.30        
04-03-2018       New York - Parijs                      21.30 - 10.50*       
05-03-2018       Parijs - Amsterdam                   12.40 – 14.00
* Aankomst in Parijs is op 5 maart
Schemawijzigingen voorbehouden

Bagagebeleid:
U mag op alle vluchten een koffer van 23 kilo meenemen als ruimbagage. 

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Reissom: € 2.995,-
Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik € 425,-.
Calamiteitenfonds € 2,50 en reserveringskosten € 25,- per factuur.Boek deze reis

Dagprogramma

U vliegt comfortabel per directe vlucht naar New York. Na aankomst volgt een privé transfer naar uw hotel. Vanavond een gezamenlijk welkomstdiner in uw hotel.

Na het ontbijtbuffet neemt een lokale gids u mee naar Central Park en toont u tijdens een wandeling niet alleen de bekende, maar ook de minder bekende plekjes van het beroemde park. U komt onder andere langs de Wollman Rink, Bethesda-fontein, de watervallen en de Central Park Mall. Tevens staat vandaag een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art op het programma. Aan het einde van de middag geeft uw reisleider een muziektoelichting op de opera Elektra van Richard Strauss. Na het diner woont u de operavoorstelling bij in de “Met’, waarbij Yannick Nézet-Séguin de muzikale scepter zwaait over een topcast en het geweldige orkest van de indrukwekkende Metropolitan Opera.

Vandaag wordt u meegenomen door ‘Down Town’ New York. U loopt door dezelfde straten als de Nederlanders in 1600 en uw gids vertelt u over de geheimen van Wall Street. De indrukwekkende architectuur zal tot de verbeelding spreken en de tour eindigt bij het 9/11 memorial. Samen met de gids bezoekt u het 9/11 museum en het monument. Indien bijgeboekt geniet u vanavond van de opera La Bohème, die daarvoor nog van een muziektoelichting wordt voorzien door uw reisleider.

Vandaag wordt u meegenomen op een minicruise naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. U wandelt over het terrein van ‘Lady Liberty’ en op het voetstuk ziet u de stad vanuit een heel bijzonder perspectief. Na het bezoek aan het Vrijheidsbeeld vervolgt de minicruise naar Ellis Island. U leert hier alles over de miljoenen mensen die hier tussen 1892 en 1954 arriveerden met de hoop om hun Amerikaanse droom te verwezenlijken. Na de tour krijgt u een zeer interessante muziekinleiding over het concert van Jaap van Zweden. ’s Avonds geniet u van het concert van de New York Philharmonic onder leiding van Jaap van Zweden en na afloop van het concert neemt uw reisleider Wouter Schmidt u mee achter de schermen voor een ontmoeting met Jaap van Zweden.

Vandaag is alweer de laatste dag in deze wereldstad. Deze ochtend bezoekt ‘The Frick Collection’. Deze magnifieke kunstverzameling van de Amerikaanse staalmagnaat en mecenas Henry Clay Frick.
Tot de verzameling wellbekende meesterwerken behoren alleen al drie werken van Johannes Vermeer en belangrijke werken van Rembrandt. Indien bijgeboekt geniet u vanmiddag na de afscheidslunch nog van het concert van stervioliste Anne-Sophie Mutter. Bij terugkomst in het hotel volgt de transfer naar de luchthaven van New York. Vanavond vliegt u per directe vlucht terug naar Amsterdam waar u in de ochtend van maandag 5 maart aan zult arriveren.


Programmawijzigingen voorbehouden.


Boekingsinformatie

Reissom: € 2.995,-
Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik € 425,-.

U vliegt comfortabel per directe vlucht naar New York. Na aankomst volgt een privé transfer naar uw hotel. Tijdens deze reis maakt u niet alleen kennis met het rijke muziekleven van New York, maar ook met de verschillende wijken, de wolkenkrabbers en Central Park. Zo wordt u meegenomen door ‘Down Town’, loopt dezelfde straten als de Nederlanders in 1600 en u krijgt alles te horen over de geheimen van Wall Street. Samen met een gids bezoekt u het 9/11 museum en het monument. Ook maakt u een vaartocht naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld.

Inclusief:
KLM-vlucht, muziekuitvoeringen op 1 maart en 3 maart, vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar, 4x ontbijtbuffet, 2x lunch, 2x diner, excursies en entrees.

Exclusief:
Calamiteitenfonds € 2,50 en reserveringskosten € 25,- per factuur, overige maaltijden, facultatieve concerten, fooien.

U sluit een reisovereenkomst met Hannick Reizen (lid SGR en ANVR). Door te boeken gaat u akkoord met de Algemene Reisvoorwaarden.

 

Boek deze reis