Culturele Coryfeeën

Leo Rademaker
18,95
Op voorraad
SKU
9789463382052
Bindwijze: Paperback / softback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Tot het culturele erfgoed van Nederland behoren vele coryfeeën. In dit boek staan de grootheden Erasmus, Douwes Dekker, Couperus en Huizinga centraal. Opvallend is dat over de hier opgevoerde schrijvers bijzonder veel is geschreven, maar dat korte, substantiële biografieën - met uitzondering van Erasmus - vrijwel ontbreken. Van een bundeling van beknopte biografieën is zelfs in het geheel geen sprake, of het moest zijn het voortreffelijke Erflaters van onze beschaving van Jan en Annie Romein, in vier delen in 1947 uitgebracht en bevattend een 35-tal portretten van coryfeeën van diverse pluimage. Opvallend is echter dat in deze bundel wél Erasmus en Douwes Dekker worden beschreven, maar níet Couperus en Huizinga. Bovendien valt op dat door het echtpaar Romein weinig zicht wordt geboden op het werk van de behandelde literatoren. Dit boek vult deze leemte op, en laat een nieuwe groep lezers kennismaken met deze coryfeeën.

Leo Rademaker is gepromoveerd socioloog. Hij redigeerde een aantal sociologische overzichtspublicaties en is auteur van Schets van de Nederlandse samenleving: ontwikkelingen en actualiteit (2007, 2012 - 2de druk).

Deze publicatie is toegankelijk voor de geïnteresseerde leek, maar kan mogelijk ook aantrekkelijk zijn voor de student Nederlands en geschiedenis.

Meer informatie
Auteur(s)Leo Rademaker
ISBN9789463382052
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's194
Publicatie datum20170324
Breedte151 mm
Hoogte231 mm
Dikte19 mm
Back to top