Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

5-daagse cursus 2500 jaar westerse filosofie met verblijf op Landgoed ISVW

 cursus Grote denkers

Tijdens de extensieve en intensieve cursusweek Grote Denkers maakt u in vijf dagen een tijdreis van 2500 jaar langs hoogtepunten van de westerse filosofie. Met reuzestappen en aan de hand van Nederlandse denkers bestudeert u hun favoriete filosofen uit het verleden. U verblijft deze week op het schitterende landgoed van de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden waar u geniet, in een informele setting, van uitstekende docenten, een fijne hotelkamer, heerlijke maaltijden en de prachtige natuur.

Met prof. Maarten Doorman, prof. Marli Huijer, dr. Erno Eskens, dr. Bert van den Berg, prof. Paul van Geest, Florian Jacobs, prof. Han van Ruler, prof. Maarten van Buuren, prof. Paul van Tongeren, prof. Joep Dohmen, Jabik Veenbaas, Jan Flameling, prof. Laurens ten Kate, dr. Miriam van Reijen, dr. Karen Vintges, Joyce Pijnenburgen Gerko Tempelman.

 Boek deze cursus

Docenten

 maarten doormanProf. Maarten Doorman is schrijver en filosoof. Hij doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit van Maastricht en is bijzonder hoogleraar Historische Cultuur van Duitsland vanwege het Duitsland Instituut aan de Vrije Universiteit en medewerker van De Groene Amsterdammer.


Marli Huijer   Prof. Marli Huijer is bijzonder hoogleraar Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Lector Filosofie en Beroepspraktijk aan De Haagse Hogeschool. Ze werd opgeleid tot huisarts en filosoof, was coördinator van de Junkiebond, promoveerde in de filosofie en was eerder bijzonder hoogleraar Gender en Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.

Jabik Veenbaas  Jabik Veenbaas is een filosoof, schrijver, dichter en vertaler. Hij vertaalde onder meer Kants drie kritieken, samen met Willem Visser. Daarnaast schreef hij het boek De Verlichting als kraamkamer(2013).

 

Rudi ter Velde

Prof.Rudi te Velde is theoloog en filosoof. Hij is als bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Wijsbegeerte van Thomas van Aquino in relatie tot het Hedendaagse Denken’ verbonden aan de Tilburg University.

 

Dr. Erno Eskens is filosoof en politicoloog. Hij is programmadirecteur en uitgever bij de Internationale School voor Wijsbegeerte.

Paul van Tongeren  Prof. dr. Paul van Tongeren is emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij schreef onder meer Leven is een kunst (2012), Het Europese nihilisme (2012), Dankbaar (2015) en Nietzsche (2016).

 

Karin Vintges Dr. Karen Vintges is filosoof en docent in Social and Political Philosophy aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is auteur van A New Dawn for the Second Sex.

 

Maarten van BuurenProf. Maarten van Buuren was hoogleraar moderne letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij schreef meerdere boeken over Spinoza.

 

 

Prof. Paul van Geest is theoloog. Hij is als hoogleraar verbonden aan de Tilburg University en aan de Vrije Universiteit. Tevens is hij directeur van het onderzoeksinstituut Centrum voor Patristisch Onderzoek.

Gerko Tempelman is filosoof en theoloog en houdt zich graag bezig met de diepere menselijke drijfveren. Ook z’n eigen drijfveren trouwens. Vandaar dat zijn filosofische lezingen altijd interactief en zoekend zijn. Niet meedoen is geen optie. Vaak blijk je net iets anders in elkaar te zitten dan je dacht, zo denkt Gerko. Als docent filosofeert hij over de islam, religie, de middeleeuwen, waarheid en allerlei verschillende filosofen. Ook is hij actief als theaterfilosoof en in het najaar komt zijn boek ‘Ongeneeslijk Religieus’ uit. Op zijn YouTube-kanaal zijn video’s over Averroës en diens periode in de geschiedenis te vinden.

Marthe Kerkwijk is filosoof en programmacoördinator bij de ISVW. Ze gaf les aan de University of London.

Prof. Frans Jacobs is emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef Twaalf emoties, Een filosofie van emoties en verlangens, (samen met Florian Jacobs) Markante denkers en De essentie van Montaigne.

Prof. Han van Ruleris bijzonder hoogleraar intellectuele geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jan Flamelingis filosoof, geeft seminars en biedt workshops en cursussen aan op het gebied van praktische filosofie.

Prof. Laurens ten Kate is filosoof en religiewetenschapper. Hij werkt aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, waar hij bijzonder hoogleraar Vrijzinnige Religiositeit en Humanisme is. In 2016 verscheen zijn boek De vreemde vrijheid. Op zoek naar nieuwe betekenissen van vrijzinnigheid en humanisme in de eenentwintigste-eeuw.

Joyce Pijnenburg is historica, filosoof en filosofisch consulent. Zij is co-auteur van verschillende geredigeerde werken en is bezig met een proefschrift over Giordano Bruno en de kwestie van moderniteit.

Dr. Miriam van Reijen doceerde jarenlang filosofie aan verschillende universiteiten en hogescholen. Zij beoefent daarnaast zelf allerlei manieren van praktische filosofie. Ze promoveerde op Spinoza en publiceerde onder meer de boeken Grote denkers over emoties (2015) en Stoïcijnse levenskunst (2016).

Prof. Joep Dohmen is emeritus hoogleraar ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Momenteel is hij Lector Bildung aan het Centrum voor Humanistische Vorming. Daarnaast is hij verbonden aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie en aan de Bildung Academie van de Universiteit van Amsterdam. Hij legt op het moment de laatste hand aan zijn essay Moderne Bildung. Hoe jongeren hun leven vorm kunnen geven.

Florian Jacobs is filosoof en redacteur bij ISVW uitgevers. Hij publiceerde onder andere de dichtbundel Zwaan en zang.Praktische informatie

Data: woensdag 29 augustus t/m zondag 2 september 2018. Aanvang woensdag om 10.30 ,
einde zondag om 17.15 uur.
Prijs: € 1208
Inclusief: cursus, Basisboek westerse filosofie, 4 x verblijf in comfortkamer, 4 x ontbijt, 5 x lunch en 4 x diner met wijn, koffie/thee

voorzijde landgoed ISVW

 Voor verdere vragen over deze cursus mailt u naar info@isvw.nl of belt u met ISVW, tel: 033-4650700

Boek deze cursus