Cursus investeren in startups

Normale prijs 349,00 Vanaf 299,00
Op voorraad
SKU
NRCA221902
E-ticket per e-mail Gratis thuisbezorgd
 • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
 • Gebaseerd op inzichten van succesvolle investeerders
 • Exclusief via NRC Webwinkel een haardvuur gesprek met Angel Investor en deelname aan een echt pitch-event voor startups
 • Online deelname via Zoom
 • Organisatie door Leapfunder
 • Keuze uit deelname op maandag, woensdag of dinsdagavond om 19.30 uur

We horen en lezen allemaal over mensen die in startups investeren, zogeheten Angel investeerders. Deze Angels zijn op zoek naar een naald in een hooiberg. Ze zoeken een succesvolle startup die veel rendement gaat maken. We kennen allemaal de voorbeelden van grote en succesvolle bedrijven die door Angels op gang zijn geholpen.

Maar hoe doen Angels dat? Waar letten ze op? Is het magie, of kan iedereen het leren?

In een reeks van 6 workshops leert u de basisprincipes van Angel investeren. Welke financiële instrumenten zijn er in omloop? Welke investeringsstrategie past bij u? Aan het eind van de training heeft u genoeg kennis om te beginnen met het bouwen van een eigen portfolio.

Tijdens de training maak je kennis met actieve Angel investeerders en echte startups. Deze opleiding loopt al jaren en wordt door veel Nederlandse Venture Capital ondernemingen gebruikt als basis voor nieuwe medewerkers. Leapfunder verzorgt de cursus en werkt met meer dan 1,500 actieve Angel investeerders in Nederland en Duitsland.

Inhoud van de cursus:

 • Sessie 1: Volledige simulatie van Angel investeren - 2,5uur
 • Sessie 2: Financiële instrumenten voor fundraising - 2,5uur
 • Sessie 3: Haardvuur gesprek met ervaren Angels - 1,5uur - exclusief voor NRC Webwinkel klanten
 • Sessie 4: Analyse van typische pitches van startups - 1,5uur
 • Sessie 5: Elementen van een termsheet - 1,5uur
 • Sessie 6: Pitch evenement met startups - 1,5uur - exclusief voor NRCWebwinkel klanten
Praktische informatie

Data en tijden

De sessies vangen altijd aan om 19.30 uur en vinden plaats op de onderstaande data. Bij het afrekenen kunt u een datumreeks naar wens kiezen.

Reeks 1 (woensdagen): 16-3, 23-3, 30-3, 6-4, 13-4, 20-4
Reeks 2 (dinsdagen): 29-3, 5-4, 12-4, 19-4, 26-4, 3-5
Reeks 3 (maandagen): 25-4, 2-5, 9-5, 16-5, 23-5, 30-5

Toegang tot cursus

Voor de aanvang van de cursus ontvangt u van Leapfunder gegevens om bij de digitale lessen in te loggen. De sessies vinden plaats middels Zoom.

De voertaal van de cursus is Nederlands maar sommige sprekers en teksten zijn Engels. 

Over Leapfunder

Deze curus wordt aangeboden in samenwerking met Leapfunder. Leapfunder is een online Europees netwerk van vroeg-stadium startup investeerders. Het netwerk heeft de hoogste dichtheid in Nederland en Duitsland (Berlijn). Leapfunder werkt met meer dan 1,500 investeerders. Alles is online, en investeerders kunnen gemakkelijk contact leggen met investeerders uit heel Europa, en zelfs Silicon Valley. De voertaal is Engels. Leapfunder is op dit gebied een marktleider. De omgangsvorm is informeel en toegang is laagdrempelig.

Reacties van Cursisten

"De training heeft mijn kennis over financiële en juridische best practices verbeterd met de interactieve sessies. Het direct kunnen praten met startups maakte het ook mogelijk voor ons om de theorie in de praktijk te brengen." - Beginnende Angel Investor

"De Leapfunder trainer kon alles zeer goed uitleggen en maakte gebruik van veel praktijkvoorbeelden en kennis. We hebben geleerd over de veelgemaakte fouten en konden spreken met andere ervaren Angels. Deze training zou mij wellicht duurbetaalde leergeld bespaard hebben." - Ervaren Angel Investor

"Goed nieuws: Dit is hoe je een vliegende start maakt als Angel"

 

Back to top