online cursus Waterverven met Siegfried Woldhek

45,00
Op voorraad
SKU
NRCA210711

In online lessen leer je de essentie van waterverven en laat Siegfried Woldhek je de kneepjes van het vak zien.

Lees meer
Gratis thuisbezorgd
 • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Heb je altijd al willen leren hoe Siegfried die prachtige aquarel illustraties maakt voor NRC? Is waterverf nieuw voor je? Of denk je dat waterverven moeilijk is? Moeilijk? Onzin, zegt Siegfried. Niet te corrigeren? Flauwekul. Anders dan vaak wordt gezegd, is waterverf een heerlijk, flexibel medium.
De sleutel tot waterverven is de rol van het water. Als je die begrijpt, kun je ook waterverven. Met kleurpotlood, olieverf of ander materiaal kun je de plek van de kleur precies bepalen. Maar met waterverven doet het water dat voor een deel. Dat moet je durven toelaten en dat proces moet je leren kennen. De videos laten dat precies zien.  Naast water zijn daarbij ook kwast en papier van essentieel belang. Over deze drie aspecten -water, kwast, papier-  leer je alles in de online workshop.  Daarnaast komen verf en kleur aan bod en laat Siegfried Woldhek in een demonstratie zien hoe het in de praktijk kan worden toegepast.  Bovendien krijg je advies over aan te schaffen materialen.

 • Leer de essentie van waterverven: water, kwast, papier
 • Geen basiskennis vereist
 • Siegfried Woldhek laat de praktijk zien in vijftien korte video’s (3-5 min.)
 • Praktische en inspirerende opdrachten
 • Advies over aanschaf materiaal
 • Alles online, dus bepaal zelf wanneer je begint
 • De online lessen blijven beschikbaar

Al jaren geeft Siegfried Woldhek in de zomer in NRC tekenles. Twee keer zijn deze gebundeld in een boek: Lekker tekenen en Lekker waterverven. Deze online workshop laten de theorie uit het boek in de praktijk zien.

Siegfried Woldhek

Siegfried Woldhek is bekend van de vele  portretten die hij schildert en tekent voor onder meer NRC  en de New York Review of Books. Zijn werk werd dikwijls geëxposeerd en is in verschillende bundels gepubliceerd. Het Metropolitan Museum in New York, het Letterkundig Museum, Museum De Fundatie en de Atlas van Stolk hebben portretten van zijn hand opgenomen in de collectie. De laatste jaren maakt hij in toenemende mate vrij werk.

Hoe werkt het?

Nadat je de workshop hebt afgerekend krijg je de volgende dag van Pronk Academie , de uitvoerder van deze workshop, per mail een gebruikersnaam en wachtwoord voor je account. Hiermee kan je altijd inloggen in de trainingsomgeving. In de mail staat ook de link naar je online training. Dat is een pagina met alle lessen die bij je training horen.
Je kunt de online training gewoon op je eigen computer, tablet of smartphone volgen, in je eigen tempo en zo vaak je wilt.

Back to top