Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Sprekers & lezingen
 • Boekingsinformatie
 • Voorwaarden

Vragen over deze reis?

Architectuur, stedenbouw en kunst in een magnifieke Italiaanse setting

 • Architectuur & kunst in authentieke Italiaanse setting
 • Onder begeleiding van architect Sjoerd Soeters, NRC Columnist Bernard Hulsman en kunsthistorica Frederike Upmeijer
 • Verblijf in prachtig 18e eeuws villa hotel
 • U kunt naar keuze per trein of eigen vervoer reizen reizen
v.a. 2125,- p.p.

De reis in het kort

In het najaar van 2021 organiseert NRC Academie een zesdaagse reis naar Veneto, waarbij u de mogelijkheid heefteen verlenging te boeken met een vierdaagse posttour. Centraal staan architectuur en kunst van deze regio, dit met het werk van de grote architecten Andrea Palladio (1508-1580) en Carlo Scarpa (1906-1978) als uitgangspunt. Architect Sjoerd Soeters, NRC criticus Bernard Hulsman en kunsthistoricus Frederike Upmeijer gaan middels diverse sprankelende lezingen in op onderwerpen als Architectonische ordening versus poëzie en associatieve improvisaties; Moedwil en misstanden in de architectuur, de ideale stad als menselijke biotoop. Maar natuurlijk ontbreek de schilderkunst niet. Met bijvoorbeeld fresco cycli van vader en zoon Tiepolo, waarmee de villa’s werden gedecoreerd.

In een sfeervolle, authentiek Italiaanse entourage geniet u van een divers programma en bezoeken wij onder meer prachtige villa’s van Palladio en beroemde projecten van Carlo Scarpa. Maar bovenal geven de lezingen inzicht in talloze aanverwante onderwerpen uit verleden en heden. Veneto vormt een uitzonderlijk rijk cultuurlandschap; een product van de mercantiele openheid van de stad Venetië aan de ene kant en plaatsgebonden tradities aan de andere kant. Voor deze Academie de boeiende context die ter plaatste tastbaar wordt gemaakt.

We verblijven in het prachtige Hotel Villa Michelangelo, een elegante villa uit de achttiende eeuw omringd door een mooi aangelegd park, gelegen in de Berici heuvels ten zuiden van Vicenza. De kamers met privé-faciliteiten zijn van alle gemakken voorzien. 

Voorafgaand aan de reis organiseren wij een inleidende studiemiddag, waarbij de sprekers een tip van de sluier oplichten van hetgeen u te wachten staat. 

Dagprogramma

Dag 1
Rivier de Brenta

’s Ochtends vlucht Amsterdam – Venetië per KLM. Voor het middaguur aankomst en transfer naar Villa Foscari in Malcontenta, die prachtig gelegen is aan de rivier de Brenta en van binnen voorzien is van fresco’s met voorstellingen uit de Griekse mythologie.  Aansluitend maken wij een korte boottocht over de Brenta met langs de oevers van de rivier enkele prachtige villa’s. Vervolgens rijden wij naar het hotel in Arcugnano, ten zuiden van Vicenza gelegen. Tijd om op te frissen waarna opening van de NRC Academie met toelichting op het programma van de week. Welkomstdiner. Aansluitend een eerste inleiding door Sjoerd Soeters over de oppositie tussen traditionele stad en de Corbusiaanse stad.

Dag 2
Vicenza

In de ochtend twee inleidingen waarna we een eerste bezoek brengen aan Vicenza, sinds 1994 op de lijst van Werelderfgoed en de stad van Palladio. Deze geniale architect was de grootste vertegenwoordiger van het Renaissance-ideaal dat een stad, als ontmoetingsplaats van grote namen, een harmonieus toonbeeld hoort te zijn van gratie en waardigheid.

Zijn Teatro Olimpico is wellicht een van de fraaiste theaters ter wereld. Het betreft een geheel houten schouwburg uit 1570 – ’80. Het verrassende ruimte-effect door de knappe schijnperspectieven getuigt eens te meer van het grote talent van Palladio.

We zien verder onder meer de Basilica Palladiana en diverse palazzi van de hand van Palladio op de Corso Andrea Palladio, waaronder het Palazzo Chiericati, waarin nu het Museo Civico is gevestigd met werken van o.a. Tintoretto, Tiepolo en Veronese. Ook wandelen we langs het Palazzo Valmarana, Palazzo Schio en Palazzo Barbaran da Porto. Lunch en diner gebruikt u op eigen gelegenheid, uiteraard met talloze suggesties van de begeleiding.

Dag 3
Verona

In de ochtend een tweetal inleidingen. Vervolgens rijden we naar Verona waar we gezamenlijk lunchen. Al sinds de Romeinen was het een belangrijke stad, waarvan bouwwerken als het amfitheater getuigen. Het centrum wordt gevormd door het Piazza delle Erbe, het oude forum romanum. Wij lunchen in Verona. De sprekers geven toelichting op locatie. Wij zien onder meer het Castelvecchio, gebouwd door Cangrande II Scaliger, dat de Venetianen diende als citadel. Nu is er een schilderijencollectie in ondergebracht. Scarpa ontwierp tussen 1958 en 1964 de inrichting van het Castelvecchio en in 1973 was hij bouwmeester van de Banca Populare in diezelfde plaats. We zien ook het Palazzo dalla Torre van Palladio. Aan het einde van de middag retour naar ons hotel. Diner op eigen gelegenheid in het hotel of elders.

Dag 4
Vicenza en Caldogno 

In de ochtend een inleiding en vervolgens bezoeken wij de villa La Rotonda van Palladio en de Villa Valmarana ai  Nani. De Villa Almerico Capra, die ook wel La Rotonda wordt genoemd, uit 1570 is zonder twijfel geïnspireerd op het Pantheon in Rome. Het ontwerp is van Palladio, maar Scamozzi heeft deze villa voltooid. Giovanni Battista Tiepolo heeft in Villa Valmarana een frescocyclus in de vestibule en de vijf aangrenzende kamers gemaakt op plafonds en wanden. Zoon Giandomenico beschilderde de kamer van de Foresteria, het gastenverblijf.

Na vrije tijd voor de lunch in Vicenza kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden.

1             Padua met Giotto – bezoek met Frederike Upmeijer

Wij beginnen ons bezoek aan de Cappella degli Scrovegni, waarin de fresco’s te zien zijn van Giotto uit het begin van de 14e eeuw. Hier zien wij hoe voor de eerste keer in de westerse schilderkunst de Byzantijnse vormen plaats maken voor een nieuw idee over ruimtewerking. We maken een wandeling door de stad, zien het 13e-eeuwse baptisterium en het middeleeuwse Palazzo della Ragione, een van de opvallendste gebouwen van de stad, met zijn ligging tussen de fruit- en de groentemarkt en met de loggia’s rondom.

Duur: ca. 5 uur

Prijs: € 55,- per persoon inclusief vervoer, toelichting op locatie en entree

 • Minimum 25 deelnemers

2             Gastronomisch intermezzo

Vanmiddag staat een bezoek aan het wijnhuis van de jonge Davide Vignato op het programma, afkomstig uit het kleine dorpje Gambellara in Veneto. Gambellara onderscheidt zich als de minder bekende buurman van het nabijgelegen Soave. Dezelfde druif, Garganega, staat bekend om het produceren van een van de grootste witte wijnen van Italië. Het terroir, hoewel ook vulkanisch, is anders en heel verschillend.

De familiegeschiedenis achter Davide's wijnen begon toen zijn grootvader, Rinaldo, een klein stuk land in de heuvels van Gambellara kocht en er wijnstokken plantte. Davide's vader, Gian Domenico, was de eerste in de familie die wijn van die druiven maakte, en vanaf 1997 introduceerde Davide biologische en later biodynamische landbouw in de wijngaarden met als doel diep minerale wijnen te produceren die een legitieme weerspiegeling zouden zijn van de unieke bodems van Gambellara. Het landgoed Vignato is klein, slechts een paar hectare, allemaal met de hand bewerkt door de familie Vignato, inclusief een groot percentage arbeidsintensieve, traditioneel getrainde pergola-wijnstokken. De druiven worden met de hand geoogst, de gisting is spontaan en de wijnen worden gerijpt op fijne droesem.

Duur: ca. 5 uur

Prijs: € 85,- per persoon inclusief vervoer, toelichting op locatie en wijnproeverij met Italiaanse hapjes

Natuurlijk kunt u ook zelf bepalen wat u in de middag nog graag zou bezoeken in bijvoorbeeld Vicenza. De begeleiding kan u tal van suggesties geven voor een boeiende invulling. Of u blijft in het hotel voor een aangename, rustige middag.

Het diner is op eigen gelegenheid, in het hotel of elders.

Dag 5
Villa Barbaro en het Brion familiegraf

Na het ontbijt een inleiding en vervolgens vertrek naar San Vito d’Altivole met het Brion familiegraf ontworpen door Scarpa. Het familiegraf (aangelegd tussen 1972 en 1978) in Altivole ligt naast de gemeentelijke begraafplaats. Bij de entree van de ommuurde tombe zien we cirkels die zijn uitgespaard in de betonnen muren en er kabbelt water in kleine stroompjes. Scarpa was kennelijk ook zelf zo tevreden over deze plek dat hij hier begraven werd nadat hij in 1978 in Japan was overleden.

We bezoeken ook de magistrale Villa Barbaro in Masèr, tegen de hellingen van de Dolomieten gelegen. Het is een voorbeeld van een bijna rococoachtig zomerverblijf, waarin de illusionistische schilderingen van Veronese dit effect nog versterken. Ook de beeldentuin en het nymphaeum, naar Romeins voorbeeld en uitgevoerd in Franse stijl, verdienen alle aandacht.

In de namiddag rijden wij naar het stadje Bassano del Grappa met de beroemde brug, oorspronkelijk van de hand van Palladio. De lunch gebruiken wij onderweg. In de avond zijn we terug in het hotel.  Het diner is op eigen gelegenheid, in het hotel of elders

Dag 6
Via Villa Emo naar Treviso of luchthaven

Het eerste deel van de Academie wordt afgesloten met een bezoek aan de Villa Emo bij Fanzolo ten zuiden van Màser. De villa was tot 2004 in bezit van de familie Emo voor wie het gebouwd is. Het is een waar meesterwerk van klassieke architectuur, kent een hooggelegen ingang in tempelstijl, die de eigenaren van het huis een indrukwekkend uitzicht op hun landerijen gaf. De buitenzijde van het huis is heel eenvoudig, met zijn warme goudkleurige stenen en terracotta pannendak. Vleugels strekken zich uit van de hoofdvilla naar het westen en oosten en bieden aangename arcades die bescherming bieden tegen de zon en de regen. Aan het einde van elke vleugel staat een vierkante toren die als duiventil zou zijn gebruikt. Verzorgde tuinen strekken zich uit tot aan de voorkant en zijkanten van het huis. Na dit bezoek gaan we naar het schilderachtige Treviso, een stadje vol loggia’s en kanalen. Hier lunchen we gezamenlijk. Degenen die vandaag huiswaarts keren gaan in de namiddag naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Degenen die hun reis verlengen beginnen vanmiddag met het tweede deel van deze Academie.  

We maken na de lunch een stadswandeling. Het hart van de stad wordt gevormd door  de Piazza dei Signori, waar inwoners elkaar graag ontmoeten. Het wordt gedomineerd door het Palazzo dei Trecento, een imposant romaans gebouw, de oude rechtbank en raadszaal van de middeleeuwse stad. We bekijken de Duomo San Pietro met de fresco’s van Giovanni Antonio Pordenone en altaarstukken van Titiaan en Paris Bordone. De namiddag is ter vrije besteding. Het stadscentrum is een wirwar van straatjes met galerijen. De buitenzijde van de hoger gelegen etages van de huizen zijn veelal voorzien van fresco's. De stad wordt omringd door een stadsmuur en door waterwegen. Talloze barretjes en terrasjes nodigen hier uit tot een drankje.

Aan het begin van de avond naar ons hotel nabij Treviso waar we gezamenlijk dineren.

Dag 7
Venetië

Vandaag maken wij een dagexcursie naar Venetië, in de context van Palladio, gelardeerd met waar mogelijk ook vele andere aspecten die deze boeiende stad kenmerken. Meester-architect Andrea Palladio heeft hier maar liefst vijf bouwwerken tot stand gebracht. Wij zien hier onder meer de basiliek op het gelijknamige eiland van San Giorgio Maggiore. Deze dateert uit de tweede helft van de 16e eeuw en vormt met zijn 18e-eeuw­se campanile (klokkentoren) in het Venetiaanse stadsbeeld een perfecte tegenpool voor de bouwwerken aan het San Marco‑plein, waar we ook de Olivetti showroom (1957-1958) door Scarpa vinden ook . De renovatie van de kerk Santa Maria della Carità (gebouwd door Bartolomeo Bon 1441-1452) was Palladio’s eerste grote opdracht in Venetië. We zien ook de Ca’Foscari universiteitsgebouwen, gerestaureerd door Scarpa en na de lunch brengen we een bezoek aan Ca’Rezzonico. Een zwierige balzaal, elegante salons, en het intieme marionettentheater, verplaatsen ons naar de 18e eeuw. De namiddag heeft u ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar de Accademia, een ware tempel van de Venetiaanse schilderkunst van de 13e tot de 18e eeuw, dat gedeeltelijk door Palladio is ontworpen. Of wandel door het voormalige ghetto of langs stille stukjes van deze heerlijke stad.

In de middag kunt u facultatief deelnemen aan een excursie per boot naar de schilderachtige eilandjes Murano en Burano. Ooit dichtbevolkt, met meer dan 20.000 inwoners, wedijverde Torcello met Venetië als de belangrijkste haven en handelscentrum in de regio. Op Torcello zien we de Santa Maria Assunta, het oudste bouwwerk van de lagunestad. We leggen aan bij 'glasblazerseiland', het Renaissance-stadje Murano met de ateliers van de beroemde Venetiaanse glasbewerking. Op het visserseiland Burano vallen de vrolijke en felgekleurde huizen op.

Duur: ca. 3 uur

Prijs: € 25,- per persoon inclusief vervoer per vaporetto en toelichting op locatie

Natuurlijk kunt u ook zelf uw middag inrichten. Talloze musea, pleinen, steegjes en marktjes nodigen uit tot dwalen in de lagunestad.

We dineren gezamenlijk in Venetië en gaan daarna terug naar ons hotel.

Dag 8
Palmanova  - Udine 

Vandaag een excursie naar wellicht minder bekende plaatsen niet ver van Venetië. We rijden allereerst naar Palmanova, gebouwd in 1593 door de Venetianen als verdedigingsbolwerk tegen de invasies van de Ottomanen en Oostenrijkers eind 16e eeuw. Er zijn drie monumentale poorten die toegang geven tot de stad: Porta Udine, Porta Cividale en Porta Aquileia. Het zijn de enige gebouwen die zichtbaar zijn vanaf de buitenkant van deze gefortificeerde stad. Binnen de muren komen wij  op het Piazza Vittorio Emanuele, ook bekend als het Piazza Grande, het zeshoekige hart dat deze renaissancestad met sterren versterkt. Het plein is omringd door een reeks kleurrijke adellijke paleizen aan de ene kant, en de imposante Duomo Dogale aan de andere zijde. Palmanova werd beschouwd als de meest onneembare stad van Europa, met zijn door vegetatie gecamoufleerde muren en met geavanceerde defensieve systemen. We maken een wandeling over de vestingwallen en Sjoerd Soeters geeft toelichting op locatie over deze ideale stad.

​Vervolgens gaan we door naar het nabijgelegen Udine, gelegen op slechts enkele kilometers van de Sloveense grens. Dicht bij de grens met Oostenrijk en Slovenië, en tussen de Alpen en de Adriatische Zee, is Udine een stad met een geheel eigen karakter met een sfeervol historisch centrum. In de 14e-eeuwse kathedraal zien we werken van de Venetiaanse barokschilder Giovanni Battista Tiepolo, die op verzoek van de patriarch meerdere keren in Udine verbleef. Frederike Upmeijer licht ter plaatse de kunstwerken toe.

In de namiddag vrije tijd rondom het hart van Udine, het Piazza San Giacomo. Deze oude markt is omgeven door verschillende cafés en winkels.

In de vroege avond terug naar ons hotel voor een gezamenlijk afscheidsdiner.

Dag 9
Treviso

Deze laatste ochtend is ter vrije besteding. Wandel nog wat rond in Treviso en lunch op een van de pleintjes aan het water. In de namiddag naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

NB Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud

Sprekers op locatie

Bernard Hulsman
Bernard HulsmanNRC-Columnist

Bernard Hulsman (Weesp, 1958) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat hij in 1990 redacteur werd van NRC Handelsblad schreef hij over architectuur en beeldende kunst voor onder meer Ruslandbulletin, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, Bouw en Archis. Voor NRC Handelsblad schrijft hij over beeldende kunst, muziek, geschiedenis en vooral architectuur. Samen met Pieter Steinz schreef hij onder meer Zwanenzangen. De laatste liederen van vroeggestorven pophelden (2006). In 2013 publiceerde hij Double Dutch. Architectuur in Nederland sinds 1985 en Het Rijtjeshuis. De geschiedenis van een oerHollands fenomeen. In 2017 verscheen Apenrotsen en andere nauwe verwanten in de architectuur, het resultaat van dertig jaar schrijven over architectuur.

Sjoerd Soeters
Sjoerd SoetersArchitect

Sjoerd Soeters (1947, Nes op Ameland) studeerde van 1966 tot 1975 bouwkunde aan de TU Eindhoven. Na zijn afstuderen begon hij als ontwerper bij architectenbureau VDL in Amsterdam, om in 1979 zijn eigen architectenbureau te starten en zich de eerste tien jaar vooral met architectonische- en interieur projecten bezig te houden. Deze praktijkervaring, in combinatie met het lidmaatschap van de Amsterdamse Schoonheidscommissie, de Monumenten- en Kunstraad, maakte duidelijk dat zonder goede stedenbouwkundige uitgangspunten zelfs de meest uitnemende architectuur betekenisloos wordt. Vanuit dat bewustzijn werd de praktijk verbreed tot architectuur èn stedenbouw, of in de juiste volgorde: stedenbouw en architectuur.

Frederike Upmeijer
Frederike Upmeijer Kunsthistorica

studeerde kunstgeschiedenis van de Universiteit van Groningen. Sinds haar afstuderen is ze freelance werkzaam en geeft zij lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zij geeft les voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs en the School of Life en leidt graag ter plekke rond in diverse musea. Daarnaast begeleidt ze al jaren kunstreizen en Academies. Voor NRC Handelsblad begon ze in Oxford en werkte zij daarna o.a. mee aan academies in Napels, Griekenland, München, Toscane en Bologna, Dubai en bijvoorbeeld een eerdere Academie over Palladio in Veneto. Ze begeleidde tevens meerdere bootreizen, op de Zwarte Zee, de Oostzee en natuurlijk in het Middellandse Zee gebied. Haar kennis over de kunstgeschiedenis van de Westerse wereld strekt van Scandinavië tot Italië, maar brengt haar ook over de oceaan in de musea van de USA.

Boekingsinformatie

v.a. 2125,- p.p.

Reisdatum: 4 oktober - 9 Oktober 2021
Reissom: € 2125,- p.p. op basis van tweepersoonskamer classic/superior kamer
Toeslag eenpersoonskamer € 375,-. (op basis van een classic/superior tweepersoonskamer voor alleengebruik)

Inclusief: vlucht Amsterdam – Venetië per KLM v. v. - transfers v. v. - luchthavenbelasting - verblijf in ****hotel Michelangelo – een diner, drie lunches (eventueel lunchboxen indien dit noodzakelijk is vanwege de tijd) - excursies volgens programma, inclusief entrees en vervoer - Nederlandstalige deskundige reisbegeleiding - inleidingen volgens programma - inleidende studiemiddag in Nederland

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering - fooien - administratiekosten € 25,- per boeking - calamiteitenfonds € 2,50 per boeking – bijdrage SGR € 5,- per persoon - persoonlijke uitgaven

Toeslagen en kortingen:
Toeslag eenpersoonskamer € 375,- 
Korting in een classic eenpersoonskamer - € 150,-
Toeslag verblijf in een De Luxe tweepersoonskamer € 150,- p.p.
Toeslag verblijf in een Classic Suite € 375,- p.p.
Toeslag verblijf in een Executive Suite € 475,- p.p.

Vluchten

Wij zullen voor deze reis vluchten per KLM reserveren.

Indien u geen gebruik maakt van de vlucht per KLM en zelf uw reis regelt dan kunnen wij u een korting bieden van €175,- Indien gewenst kunnen wij treintickets voor u reserveren of u reist per eigen vervoer.

Posttour vierdaagse reis:

Data: van 9 t/m 12 oktober 2021
Reissom € 725,-
Inclusief: verblijf in ****hotel in of nabij Treviso – drie diners, een lunch - excursies volgens programma, inclusief entrees en vervoer – dagkaart vaporetto in Venetië - Nederlandstalige deskundige reisbegeleiding - inleidingen volgens programma
Exclusief: - evt. toeslag eenpersoonskamer € 225,- reis- en annuleringsverzekering - fooien

Voorwaarden

 

NRC / Pied à Terre Reizen en reisvoorwaarden
U sluit een reisovereenkomst met Pied à Terre Reizen, lid ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.

Door te boeken gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Algemene ANVR reisvoorwaarden Daarnaast gaat u akkoord met de Aanvullende Reisvoorwaarden zoals deze specifiek gelden voor deze NRC Academiereis. Aanvullende Reisvoorwaarden van Pied à Terre.
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, meer informatie hierover vindt u onder deze link

U kunt deze voorwaarden natuurlijk opvragen: mailt u hiervoor naar nrc@piedaterrereizen.nl

Zodra u van ons een bevestiging / factuur heeft ontvangen, bent u gebonden aan de overeenkomst en kunt u niet meer kosteloos wijzigingen of annuleren. De aanbetaling voor deze reis bedraagt 15% van de reissom. De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Voor kleine wijzigingen die u niet direct bij aanmelding aan ons heeft doorgegeven moeten wij u kosten in rekening brengen. Dit los van de kosten die een leverancier in rekening kan brengen; bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Onze kosten bedragen in ieder geval € 25,- per wijziging.

Indien u de door u geboekte reis moet annuleren dan worden er kosten in rekening gebracht. Het betreft dan de reissom inclusief de door u geboekte excursies. De volgende bedragen worden in rekening gebracht: 

 • bij annulering tot de 56ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
 • bij annulering vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 42ste ­kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 •  bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag of later: 100% van de reissom;

Praktische vragen romdom het COVID-19 Corona virus en deze reis vindt u onder deze link

 

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. Het compensatie bedrag voor deze reis bedraagt €11,-

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Pied à Terre Reizen B.V. Deze samenwerking bestaat sinds 2016. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Pied à Terre Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top