Dreams 360 | NDT 1 voorstellingen Den Haag (Amare) 20:15

Niet leverbaar
SKU
NRCU221205PLUB
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Het laatste NDT 1-programma van seizoen 2021-2022 presenteert wereldpremières van drie onderscheidende choreografische stemmen: Gabriela Carrizo, Crystal Pite en Roy Assaf.

Gabriela Carrizo (Argentinië) vervaagt de grenzen tussen dans en theater in haar dramatisch gedreven werken, die ingebed zijn in de verkenning van de menselijke ervaring. Als choreograaf creëert ze filmische sferen die performers een plek bieden om zich in te leven in levensechte situaties, emoties en ontmoetingen. Samen met Franck Chartier richtte Carrizo in 2000 het Brusselse collectief Peeping Tom op. Ter beschrijving van haar werk zegt ze: “Ik probeer constant nieuwe perspectieven te zoeken om een parallelle mentale wereld zichtbaar te maken; een wereld waarin hyperindividuele angsten, onderdrukking, fantasieën en gedachteconstructies van de personages  normale sociale relaties aangaan.” Haar wereldpremière voor Dreams 360 markeert haar tweede en langverwachte nieuwe creatie voor NDT 1.

NDT's associate choreograaf Crystal Pite (Canada) is een veelgevraagde stem in hedendaagse dans. Pite’s meeslepende werken verbeelden de complexiteit en menselijkheid van onze generatie met een kenmerkende toon die rijk is aan verbeeldingskracht en intelligentie. In 2002 richtte de choreograaf en danser Kidd Pivot op, wiens naam – deels outlaw, deels een ballettechniek – haar eigen balans van "roekeloosheid en strengheid" belichaamt. Als choreograaf is Pite een beeldmaker die uitzonderlijk werk maakt en zich op de kruising begeeft tussen dans en theater. Door de virtuoze poëzie van haar choreografie is ze altijd in staat om menselijkheid centraal te stellen en om ruimte en muzikaliteit te creëren in gedurfde, rijke partituren. NDT is erg verheugd om opnieuw een wereldpremière te presenteren van Pite, die het publiek over de hele wereld aanspreekt en ontroert met haar werk.

Als een frisse stem in de danswereld is Roy Assaf (Israël) een van de meest gewilde en opkomende choreografische stemmen van vandaag. Hij completeert Dreams 360 met een wereldpremière, waarmee de choreograaf zijn debuut maakt bij NDT.

Middels poëtische gebaren wordt zijn choreografische signatuur gekenmerkt door een verkenning van lichamelijke intelligentie. Roy is daarmee met name geïnteresseerd in het lichamelijk vermogen  om bepaalde keuzes te maken in de ruimte, en de geluidsomgeving waarin die keuzes en bewegingen zich manifesteren.

 

Het nieuwe cultuurhuis
Alle voorstellingen vinden plaats in de Danstheaterzaal van Amare: het nieuwe cultuurhuis aan het Spui in Den Haag dat in september haar deuren opende. Naast NDT biedt dit huis voor cultuur plaats aan het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het voormalig Zuiderstrandtheater.

  • Live voorstellingen in net geopende cultuurhuis Amare aan het Spui in Den Haag
  • Eersterangs plaatsen speciaal voor NRC Lezers
  • Keuze uit een vrijdag- of zaterdagpakket
  • Beperkt aantal kaarten beschikbaar
  • Wereldpremières van onderscheidende makers

De voorstellingen
Dreams 360 | NDT 1 - 27 Mei  voorstelling Vrijdag 27 mei, 20:15 uur, Amare (Den Haag) 
Dreams 360 | NDT 1 - 28 Mei  voorstelling Zaterdag 28 mei, 20:15 uur, Amare (Den Haag) 

Afbeeldingen:
Nederlands Dans Theater – Sudden and Suspended © Rahi Rezvani

Trailers

Rehearsal world premiere - Roy Assaf (NDT 1 | Dreams 360)

Rehearsal La Ruta - Gabriela Carrizo (NDT 1 | Dreams 360)

Rehearsal Figures in Extinction [1.0] - By Crystal Pite with Simon McBurney (NDT 1 | Dreams 360)

Hoe ontvang ik mijn tickets

Na aankoop van uw ticket(s) ontvangt u een bevestigingsmail van NRC, waarnaar u vervolgens van Amare in Den Haag (het theater waar u de voorstellingen van NDT bezoekt) een e-mail ontvangt met de e-tickets. De mail met e-tickets ontvangt u een paar werkdagen na uw aankoop bij NRC, omdat de kassa van Amare uw tickets moet inboeken. Let op: de mail van Amare kan in uw spambox terecht komen, dus checkt u ook de spamfolder in uw mailbox. De mail is afkomstig van ‘Kaartverkoop & informatie Amare’. Heeft u vier dagen na uw aankoop nog geen e-tickets ontvangen, neem dan contact op met NDT via info@ndt.nl 

Back to top