Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu
Foto 1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Muzikale top in Boekarest

Uniek aan deze reis

 • 3 Topuitvoeringen tijdens het Enescu festival
 • Boeiende inleidingen bij de concerten
 • Rondreis door het onbekende Roemenië
 • Reis door het Transsylvanische landschap
 • Excursieprogramma met aandacht voor geschiedenis en cultuur
 • Verblijf op basis van halfpension
 
 • 1 september 2019
 • 8 dagen
 • Boekarest, Roemenië
 • v.a. 2295,-
  per persoon

Muziek- en cultuurrondreis naar Roemenië en het wereldberoemde George Enescu Festival in Boekarest.

Tijdens deze reis openbaart zich één van de meest fascinerende landen van Zuidoost-Europa. Roemenië is niet alleen het land van vele bekende schrijvers, zoals Eugene Ionesco en dichter Mihail Eminescu, maar ook het land met een schitterende en veelal nog ongerepte natuur. In Boekarest woont u festivaluitvoeringen bij van het vermaarde George Enescu Festival, dat iedere twee jaar plaatsvindt in de fraaie concertzalen van de hoofdstad. Ook in 2019 heeft men weer de crème de la crème van de muziekwereld weten te contracteren U woont onder meer concerten bij van de Berliner Philharmoniker onder leiding van hun nieuwe chefdirigent Kirill Petrenko en hoort beroemde solisten, zoals violiste Patricia Kopatchinskaja en de inmiddels legendarische meesterpianist Jevgeny Kissin. 

U maakt niet alleen kennis met Boekarest, de bijzondere hoofdstad van Roemenië, maar tijdens een 5-daagse rondreis verkent u ook Transsylvanië en enkele prachtige steden van het land. In Boekarest bezoekt u ondermeer het Parlementspaleis, na het Pentagon het grootste gebouw ter wereld en stille getuige van de grootheidswaanzin van Ceausescu. Tijdens de rondreis verblijft u in drie verschillende steden, waaronder Brasov, één van de zeven burchtsteden, waar ‘Siebenburgen’ zijn naam aan te danken heeft. Naast het bijwonen van drie mooie concerten en de cultuur van het Roemenië, maakt u ook kennis met de gemoedelijkheid en vriendelijkheid van het Roemeense platteland.

 

Dagprogramma

Aankomst in Boekarest en concert van de Berliner Philharmonikerr Boekarest.

Op de luchthaven van Boekarest wordt u verwelkomd door de Nederlandssprekende gids, die u samen met uw reisleider, gedurende uw verblijf in Roemenië begeleidt. Een touringcar brengt u naar het centraal gelegen hotel Hilton Garden Inn, gunstig gelegen in het oude historische centrum van de Roemeense hoofdstad. Voorafgaande aan het diner, verzorgt uw reisleider een muziektoelichting op het concert van de Berliner Philharmoniker dat u vanavond bijwoont.

Kennismaking met Boekarest en concert van het London Symphony Orchestra

Tijdens een rondrit met uw gids maakt u nader kennis met Boekarest. U ziet onder andere de Arc de Triomphe, het Revolutieplein met het voormalige Koninklijke paleis, het Atheneum en de kerk van de Patriarch. Boekarest werd vroeger ‘het kleine Parijs’ genoemd, door de Franse sfeer die werd gecreëerd door enkele bekende Franse en Roemeense architecten. U brengt een bezoek aan het Parlementspaleis, een megalomaan gebouw, dat in de jaren ’80 in opdracht van Nicolae Ceausescu werd gebouwd. Na de muziektoelichting en een vroeg diner, bezoek u het concert van het London Symphony Orchestra in de Great Hall.

Van Boekarest naar Sibiu

Na het ontbijt verlaat u Boekarest en reist u via Pitesti naar Horezu, waar zich een bijzonder mooi nonnenklooster bevindt. Het Klooster van Horezu is gebouwd door prins Constantin Brâncoveanu in 1690. Het klooster wordt erkend als een meesterwerk van de Brâncovean-stijl, door de schilderingen en decoratie en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna reist u via een mooie route door de Olt Vallei naar Sibiu, het voormalige Duitse Hermannstadt, gelegen aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Voordat u incheckt in het Ramada Hotel, geniet u van een feestelijk, typisch Roemeense diner in een lokaal restaurant. De lokale bevolking ontvangt u met open armen. U verblijft twee nachten in Sibiu.

Sibiu en omgeving

Na het ontbijt maakt u tijdens een stadswandeling met uw gids nader kennis met het oude centrum. Zij laat u niet alleen de drie centrale pleinen zien, maar ook de Leugenbrug (Piata Mica). Ook brengt u een bezoek aan het beroemde Bruckenthal museum, dat een grote collectie schilderijen, waaronder ook van Vlaamse en Hollandse meesters, herbergt. U luncht op eigen gelegenheid. Dat is geen probleem met de tientallen gezellige terrasjes in de stad. Later in de middag brengt u een bezoek aan de vestingstad Alba Iulia, waar in 1918 Transsylvanië door het Verdrag van Alba Iulia werd gevoegd aan het Koninkrijk Roemenië. Alba lulia beschikt over een mooi gerestaureerde Vauban vesting, maar ook over een schitterende Orthodoxe kathedraal. U dineert vanavond in uw hotel in Sibiu.

Van Sibiu door Transsylvanië naar Targu Mur

Vandaag maakt u een tocht dwars door het mooie Transsylvanische landschap. U zet u eerst koers naar Sighisoara (Schassburg). De ‘bovenstad’ is heel geconserveerd en de vesting is de enige uit de Middeleeuwen die tot op de dag van vandaag bewoond wordt. Niet voor niets staat Sighisoara, met zijn Klokkentoren, Bergkerk en de kleurrijke huisjes, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens u rijdt richting Targu Mures, waar u ook overnacht. Uw gids toont u het beroemde Cultuurpaleis, een heel fraai Jugendstil gebouw. Zij toont u ook de concertzaal, de Spiegelzaal met de mooie glas in lood ramen en de mooie schilderijen van het kunstmuseum. Uw dineert vanavond in het hotel.

Van Targu Mares naar Brasov

Uw volgende bestemming is de stad Brasov (Kronstadt) .Onderweg naar Brasov bezoekt u de weerkerk van Prejmer, een van de beroemdste burchtkerken, die door de Duitse kolonisten in Transsylvanië is gebouwd. In Brasov aangekomen, maakt u met uw gids een stadswandeling langs ondermeer de Scheipoort, de Touwstraat, de synagoge, het Raadhuisplein en door de gezellige winkelstraten. Ook een bezoek aan de Zwarte kerk, met het grootste orgel van Roemenië, is zeker de moeite waard. Voorafgaande aan het diner in uw hotel in Brasov, verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het concert dat u de volgende dag bijwoont in Boekarest.

Van Brasov naar Boekarest en concert Orchestre National de France

Op weg naar Boekarest brengt u een bezoek aan Sinaia, waar zich de Villa Luminis bevindt. In deze villa woonde George Enescu, de beroemde componist, violist, dirigent, pedagoog en naamgever van ‘uw’ Festival, jarenlang. Ook Yehudi Menuhin logeerde hier wanneer hij vioolles kreeg van Enescu. Tegenwoordig is er een interessant museum in gevestigd. Voorts brengt u in Sinaia een bezoek aan het Kasteel Peleș, de oude zomerresidentie van de koninklijke familie van Roemenië. Het paleis is werkelijk een juweel qua architectuur, inrichting en ligging. ‘s Avonds bezoek u het concert van het Orchestre National de France. U logeert vanavond weer in het hotel Hilton Garden Inn.

De ochtend is ter vrije besteding in Boekarest. De stad beschikt over prachtige musea en parken, uw reisleider voorziet u graag van tips. Na de gemeenschappelijke afscheidslunch brengt de touringcar u naar het vliegveld van Boekarest. Vandaar vliegt u, aan het begin van de avond, rechtstreeks met KLM terug naar Nederland.


Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud

Muziekprogramma

1 sep: concert Berliner Philharmoniker
in Grand Palace Hall, Boekarest (19:30)
o.l.v. Kirill Petrenko
Patricia Kopatchinskaja, viool
Schönberg: Concert voor viool en orkest, opus 36
Tsjaikovski: Symfonie nr. 5 in e, opus 64

De Berliner Philharmoniker wordt al decennia beschouwd als een van de drie beste orkesten ter wereld. Met ingang van het seizoen 2019-20 is Kirill Petrenko benoemd tot chefdirigent van het orkest als opvolger van Simon Rattle. Violiste Patricia Kopatchinskaja behoort tot de meest veelzijdige en temperamentvolle artiesten van dit moment.

2 sep: concert London Symphony Orchestra
in Grand Palace Hall, Boekarest (20:00)
o.l.v. Gianandrea Noseda
Denis Matsuev, piano Rimski-Korsakov: Prelude tot de opera Kitezj
Prokofjev: Concert voor piano en orkest in g, opus 16
Sjostakovitsj: Symfonie nr. 6 in b, opus 54
Sinds kort is Simon Rattle chefdirigent van het befaamde LSO. Vanavond hoort u ‘zijn’ orkest in een programma met Russische meesterwerken. De Milanees Gianandrea Noseda behoort tot de meest gevraagde dirigenten ter wereld en maakte afgelopen seizoen zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2015 benoemde Musical America hem tot Conductor of the Year.

7 sep: concert Orchestre National de France
in Grand Palace Hall, Boekarest (19:30)
o.l.v. Emanuel Krivine
Jevgeni Kissin, piano
Liszt: Symfonisch gedicht ‘Mazeppa’, S 100
Liszt: Concert voor piano en orkest in A, S 125

Klavierleeuw Jevgenyi Kissin behoort reeds decennia lang tot de wereldtop. Wenneke Savenije schreef al een tijd geleden in uw krant: “Kissin is hoofse ridder onder de grootmeesters van de piano”. Samen met het uitstekende Franse orkest brengt hij het virtuoze Tweede Pianoconcert van Franz Liszt ten gehore.

Boekingsinformatie

Reisdata

1 t/m 8 september 2019

Reisduur

8 dagen

Prijs

Prijs: € 2.295,- p.p. op basis van 2 personen

Toeslag 1-persoons kamer:

€ 300,-

Uw hotels
Gedurende de rondreis verblijft u in goede 4-sterrenhotels:
Hilton Garden Inn, Boekarest – 3 nachten
Ramada Hotel, Sibiu – 2 nachten
Plaza V Hotel, Targu Mures – 1 nacht
Hotel Kronwell, Brasov – 1 nacht
Wijzigingen voorbehouden

Inclusief

 •  Drie concerten tijdens het befaamde Enescu Festival
 • Uitstekende zitplaatsen voor alle voorstellingen.
 • Verblijf (7 overnachtingen) in goede 4-sterrenhotels incl. ontbijtbuffet
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Glaasje wijn en kopje koffie tijdens de lunches/diners buiten de deur
 • Directe KLM vluchten, incl. 10 kg handbagage
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider (1 reisleider per 25 deelnemers)
 • Excursies en entrees

Exclusief

 • overige maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • administratiekosten € 25,- per boeking

Vervoer

Directe vluchten per KLM
01-09-2019 Amsterdam – Boekarest 09:30 – 13:10 KL 1373
08-09-2019 Boekarest – Amsterdam 18:05 – 20:05 KL 1376
Vluchtwijzigingen voorbehouden.

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat alleen nog tickets in een duurdere tariefklasse te boeken zijn, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Maximale groepsgrootte voor deze reis is 50 personen. Indien de belangstelling groter is, dan zal er een tweede groep (met eigen vervoer en reisleiding) worden opengestekd.

Bagagebeleid KLM

Bij deze reis zit handbagage inbegrepen. Als lid van Flying Blue kunt u één koffer gratis inchecken. Geef uw Flying Blue nummer bij boeking aan ons door. Heeft u nog geen Flying Blue nummer? Vraag deze dan gratis aan. Wilt u meer bagage inchecken? Geef dit dan alstublieft aan bij boeking.

U sluit een reisovereenkomst met Hannick Reizen (lid SGR, ANVR en Calamiteitenfonds). Door te boeken gaat u akkoord met de Algemene Reisvoorwaarden.

Voor vragen kunt u mailen naar info@hannick.nl of bellen met 070 - 3191929

Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boekenInformatie of reisdossier aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op. Daarna kunnen wij u een passend reisvoorstel doen.

Offerteaanvraag

* Verplichte velden