Ethiek en rechtsfilosofie

Jan Verplaetse, Charles Delmotte
25,70
Op voorraad
SKU
9789046607930
Bindwijze: Paperback / softback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Iedereen heeft het wel eens over vrijheid, gelijkheid, waardigheid of legitimiteit. Zeker in discussies over politiek, ethiek en recht zijn dit terugkomende begrippen. Maar wat betekenen ze precies? En welk gewicht hebben ze in een debat? Aan de hand van actuele controverses onderscheiden de auteurs de voornaamste inhouden die deze beginselen krijgen, en lichten ze deze kritisch door.

De lezer maakt kennis met 'bronnengelijkheid' in de discussie rond herverdeling van welvaart, met 'nationaal medeburgerschap' in het dispuut rond multiculturele problemen en met 'het recht op een open toekomst' in het debat over hoe ver ouders hun eigen kinderen mogen kneden naar hun eigen denkbeelden.

Bovendien reiken de auteurs een techniek aan die toelaat om zorgvuldig te redeneren met deze beginselen. Ten slotte worden toepassingen gegeven op rechtsfilosofische vraagstukken. Waar haalt een overheid bijvoorbeeld het recht om te straffen of om van een minderheid gehoorzaamheid te vragen?

Dit boek is ideaal voor wie zoekt naar een grondige kennis van allerlei beginselen die ons politiek, ethisch en juridisch denken beïnvloeden, maar zelden worden uiteengezet.

Over de auteurs
Jan Verplaetse (1969) is moraalfilosoof en hoofddocent aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Gent. Hij is de auteur van For the sake of argument (2006), Het morele brein (2006), Het morele instinct (2008) en Zonder vrije wil (2011).
Charles Delmotte (1985) studeerde filosofie en rechten aan Universiteit Gent. Hij is assistent en doctoraal onderzoeker aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Gent, en daarnaast advocaat aan de balie van Kortrijk.
Meer informatie
Auteur(s)Jan Verplaetse, Charles Delmotte
ISBN9789046607930
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's244
Datum van verschijning20151103
Breedte163 mm
Hoogte243 mm
Dikte16 mm
Back to top