Fair Fabrics plaid

Normale prijs 119,00 Vanaf 119,00
Op voorraad
SKU
NRCL21CB04PLU
Levertijd 3-5 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • Handgeweven wol
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Exclusief bij NRC
  • Afmetingen: 130 cm breed en 180 cm lang

Een heerlijk dik en zacht plaid van wol, voor op de bank of over het voeteneinde van het bed. Fair Fabrics heeft dit plaid exclusief voor de lezers van het NRC ontworpen en in drie verschillende kleuren laten maken; donkerblauw, grijs en rood. De plaids van Fair Fabrics worden ambachtelijk en voor een eerlijke prijs in een vakatelier in centraal Marokko geweven. De wevers hebben jarenlange weefervaring en gebruiken uitsluitend materialen van hoge kwaliteit. De afmeting van het plaid is 130 x 180 cm.

De plaids worden handgeweven door een middelgroot weefcoöperatief in centraal Marokko. Alle aangesloten wevers werken samen met elkaar aan de groei en professionalisering van hun organisatie. Bovendien ondersteunen ze via het eigen atelier daklozen en probleemjongeren uit de naaste omgeving. Zij bieden deze mensen, via het leren van een vak, een nieuw toekomstperspectief.

Technische informatie & onderhoud

Wol heeft van nature een vuilafstotende werking door de aanwezige wolvetten. Bovendien kunnen wolproducten zich aanpassen aan verschillende temperatuuromstandigheden, terwijl het blijft ademen.

Het plaid regelmatig even uitkloppen en luchten in de buitenlucht houdt hem fris. Reinig het plaid alleen als het niet anders kan. Bij vlekken deppen met een licht vochtige doek, niet wrijven. En goed laten drogen. Hij kan ook in de mist worden gehangen, in een vochtige badkamer of u kunt hem zelf benevelen met een plantenspuit. Nooit uitwringen, maar uitknijpen. En goed naspoelen zodat er geen zeepresten meer achterblijven.

Indien nodig kan het plaid met de hand worden gewassen op maximaal 30 graden met een wolwasmiddel.

Over het merk

Fair Fabrics is een Nederlands interieurmerk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren. De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd.

Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

Video impressie
Meer informatie
MerkFair Fabrics
Back to top