Fair Fabrics servetten

Normale prijs 99,00 Vanaf 99,00
Op voorraad
SKU
NRCCS22L04PLU

Exclusief voor NRC-lezers heeft Fair Fabrics twee 6-delige sets servetten ontworpen en ambachtelijk laten borduren in één van haar Tunesische vakateliers. De servetten zijn gemaakt van boventallig linnen en zijdegaren uit de Europese high fashion industrie en tijdelijk bij NRC in een genummerde, beperkte oplage te verkrijgen. 

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Gratis thuisbezorgd
 • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
 • Stijlvolle 6-delige set 100% linnen servetten
 • Exclusief voor NRC ontworpen
 • Fair Fabrics zorgt voor groei en het welzijn van de vakateliers
 • Gemaakt van boventalig linnen en zijdegaren uit de Europese high fashion industrie

Exclusief voor NRC-lezers heeft Fair Fabrics twee 6-delige sets servetten ontworpen en ambachtelijk laten borduren in één van haar Tunesische vakateliers. De servetten zijn gemaakt van boventallig linnen en zijdegaren uit de Europese high fashion industrie en tijdelijk bij NRC in een genummerde, beperkte oplage te verkrijgen. Met deze linnen servetten heb je je in een handomdraai een prachtig gedekte tafel èn draag je bij aan de groei en het welzijn van het vakatelier in Tunesië.

De servetten hebben elk een warme kleur als basis, waarop met de hand heel substiel een lijnenspel is geborduurd. De stof is zacht en soepel en brengt daarom een prettige en persoonlijke sfeer aan tafel. Het borduuratelier waar deze servetten zijn gemaakt ligt in het oosten van Tunesië, waar van oudsher borduren erg belangrijk is. Najib heeft het ambacht van zijn ouders geleerd en is een aantal jaar geleden zijn eigen atelier gestart. Er werken momenteel 5 vrouwen in het atelier, die hij zelf heeft opgeleid tot professioneel borduurster. Najib wil het ambacht graag behouden voor de volgende generatie en is dan ook blij dat er ook jongere vrouwen in zijn atelier werken. Tunesië heeft een turbulente tijd achter de rug met o.a. de hoogste Covid-19 besmettingscijfers van het gehele Afrikaanse continent, maar ook nationale en internationale politieke onrust. Het inkomen van vele vakateliers is vaak weg gevallen door de recente economische neergang. Met deze bijzondere samenwerking tussen NRC webwinkel en Fair Fabrics werd de borduurcoöperatie van Najib 1,5 maand van werk voorzien met een eerlijke prijs, servetten met mooie impact.

Over het merk

Fair Fabrics is een Nederlands interieurmerk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren. De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd. Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

Technische informatie & onderhoud
 • Stof: 100% linnen
 • Garens: zijde, katoen, viscose
 • De servetten hebben de afmeting 40 x 40 cm

De servetten kunnen in de wasmachine op 30 graden gewassen en kort worden gecentrifugeerd. Bij voorkeur met een bescheiden hoeveelheid vloeibaar wasmiddel, zonder bleek. Strijken is niet nodig, na het wassen kan het servet in model getrokken en worden ophangen. Je kunt het servet hierna direct weer gebruiken. De producten van Fair Fabrics worden op ambachtelijke wijze en met grote zorg gemaakt. Elke servet is handgemaakt door een vakspecialist en kan daarom lichte onvolkomenheden, of kleine maat- en kleurverschillen hebben. Schoonheidsfoutjes waarin de handtekening van de maakster te zien is die het servet bijzonder en persoonlijk maken.

Back to top