Fair Fabrics wollen vloerkleed

Normale prijs 599,00 Vanaf 599,00
Op voorraad
SKU
NRCL01909PLU

Exclusief voor NRC - Handgeweven wollen vloerkleed ontwikkeld door Fair Fabrics en geproduceerd in een vakatelier in Tunesië.

Lees meer
Levering vanaf 19 oktober Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Speciaal voor de lezers van NRC heeft Fair Fabrics samen met 1 van haar Tunesische vakateliers en designer Willemiek van Kuijlenborg, een wollen vloerkleed ontworpen en in een genummerde oplage laten maken. De vloerkleden zijn ambachtelijk geproduceerd door de leden van een vrouwencoöperatie in een klein bergdorp in het noorden van Tunesië. De jarenlange ervaring van de weefsters zorgen voor strak weefwerk waardoor een vloerkleed van hoge kwaliteit ontstaat waar u jarenlang plezier van zult hebben. Alle aangesloten vrouwen werken ondertussen samen met elkaar aan de groei en professionalisering van hun atelier. Alle tapijten zijn voorzien van een label met de naam van de maakster.

Vloerkleden zijn de sfeermakers in huis en bieden veel extra comfort. Ze verbeteren de akoestiek, maken het interieur persoonlijk en isoleren zowel in de winter als in de zomer. De combinatie van oude technieken met dit eigentijdse patroon geeft uw interieur een prettige sfeer en is een echte blikvanger. Vloerkleden zijn erg fijn voor de indeling van je woonruimte. Een grote ruimte kun je ermee breken, terwijl een kleine ruimte met een vloerkleed juist diepte krijgt vloerkleed en zo groter lijkt.

Het vloerkleed is gemaakt van wol (90%) op katoen en is verkrijgbaar in de volgende maten:

  • Maat: 140 x 200 cm
  • Maat: 170 x 240 cm
Over het merk

Fair Fabrics is een Nederlands interieurmerk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren. De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd. Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

 

De afgelopen maanden was er in Tunesië een strenge lockdown, hierdoor viel het inkomen van de vele ambachtslieden volledig weg. Met deze bijzondere samenwerking tussen NRC webwinkel en Fair Fabrics kon de kleine weefcoöperatie in Tunesië 5 maanden lang van werk worden voorzien met een eerlijke prijs: een vloerkleed met impact.

Technische informatie & onderhoud

De unieke eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het zich aanpast aan de verschillende omstandigheden. Wol heeft het vermogen heerlijke warmte te verschaffen als het koud is en koelte als het warm is, terwijl het blijft ademen. Handgemaakte producten hebben soms een klein schoonheidsfoutje, de charme van authentieke producten waardoor ze tevens goed te onderscheiden zijn van perfect gemaakte, vaak goedkopere kopieën. Elk vloerkleed is uniek, want hoewel de werktekeningen standaard zijn, wordt er gewerkt met natuurlijke producten en niet met machine's. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken.

Het is niet ongewoon dat een nieuw, handgemaakt vloerkleed pluizen afgeeft. Tijdens de eerste paar weken komt de wol die tussen de polen van het vloerkleed vastzit omhoog en laat geleidelijk los. U hoeft zich nergens zorgen om te maken, het betreft hier een natuurlijk proces en heeft niks te maken met de kwaliteit van het vloerkleed. Bij normaal gebruik zullen de pluizen langzaam afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Onderhoud

Het vloerkleed regelmatig stofzuigen en luchten in de buitenlucht houdt hem fris. Gebruik altijd het platte mondstuk bij stofzuigen, nooit een roterende borstel. Nooit te lang in de zon laten hangen/ drogen, want dan verharden de natuurlijke wolvetten (lanoline). Reinig het vloerkleed alleen als het niet anders kan. Bij vlekken deppen met een licht vochtige doek, niet wrijven. En goed laten drogen. Hij kan ook in de mist worden gehangen, in een vochtige badkamer of je kunt hem zelf benevelen met een plantenspuit. Vloerkleden kunnen in de winter ook in de sneeuw worden gereinigd door ze er even op te leggen. Niet te lang, want dan bevriezen de vezels. In alle gevallen goed laten drogen. Gebruik in elk geval zo min mogelijk zeep en laat het vloerkleed niet weken, want dan gaat de wol vervilten. Nooit uitwringen, maar uitknijpen. En goed naspoelen zodat er geen zeepresten meer achterblijven. Indien nodig kan het vloerkleed worden gereinigd bij een specialist, meld duidelijk dat het vloerkleed van 100% wol is gemaakt. Bij uw vloerkleed krijgt u een onderhoudskaart geleverd. 

Meer informatie
MerkFair Fabrics
KleurMulti
Duurzame keusDuurzame keuzes
MateriaalWol
Back to top