Fair Fabrics wollen kussen 35 x 50 cm

Normale prijs 79,00 Vanaf 79,00
Op voorraad
SKU
NRCL212905PLU1

Exclusief voor de lezers van NRC heeft Fair Fabrics een wollen kussens ontworpen. In wit of zwart verkrijgbaar, nog leuker als set.

Lees meer
Levertijd 1-3 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Exclusief voor de lezers van NRC heeft Fair Fabrics in samenwerking met 1 van haar Marokkaanse vakateliers èn de Nederlandse ontwerper Willemiek van Kuijlenborg, wollen kussens ontworpen en in een kleine oplage laten maken.

Met nieuwe kussens kun je met een klein gebaar je interieur op een stijlvolle manier persoonlijk maken. De ontwerper heeft een combinatie gemaakt van traditionele techniek en lokaal vakmanschap, in een hedendaags design. De kussens hebben elk een eigen design en vormen samen een smaakvol geheel. Ze zijn aan de binnenzijde gevoerd en hebben een dubbele rits aan de achterzijde. De afmetingen van de kussenhoezen zijn 35x50cm. Geleverd exclusief binnenvulling.

De kussens worden handgemaakt door een weefcoöperatief in Centraal Marokko. De coöperatie ondersteunt via het eigen atelier daklozen en probleemjongeren uit de naaste omgeving. Zij bieden deze mensen, via het leren van een vak, een nieuw toekomstperspectief. De wevers hebben jarenlange weefervaring en gebruiken uitsluitend materialen van hoge kwaliteit. Alle kussenhoezen zijn voorzien van een label met de naam van de maker en uniek genummerd.

  • Afmeting per hoes is 35 x 50 cm
  • Exclusief binnenkussens
  • Materiaal wol (90%) op katoen

Let op: de kussenhoezen worden zonder binnenkussen geleverd, dan kunt u zelf uw favoriete binnenvulling kiezen

Over het merk

Fair Fabrics is een Nederlands interieurmerk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren.

De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd. Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

Back to top