Fair Fabrics wollen vloerkleed 80 x 140 cm

Normale prijs 259,00 Vanaf 259,00
Op voorraad
SKU
NRCL212905PLU2

Exclusief voor de lezers van NRC heeft Fair Fabrics een wollen, handgeweven vloerkleed ontworpen. Verkrijgbaar in twee frisse dessins.

Lees meer
Levertijd 1-3 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

In samenwerking met het NRC heeft Fair Fabrics met 1 van haar Tunesische vakateliers èn de Nederlandse ontwerpster Willemiek van Kuijlenborg, een wollen vloerkleed ontworpen.

Sfeermaker

Vloerkleden zijn de sfeermakers in huis en bieden veel extra comfort. Ze verbeteren de akoestiek, maken het interieur persoonlijk en isoleren zowel in de zomer als in de winter. Dit specifieke patroon werd al eerder toegepast voor een exclusief NRC vloerkleed. Speciaal voor de lezers heeft Fair Fabrics het vloerkleed in een andere kleursamenstelling in een handzaam formaat ontwikkeld, waardoor hij op meerdere plekken in huis past.

Ambachtelijke productie

De vloerkleden zijn ambachtelijk geproduceerd door de leden van een vrouwencoöperatie in een klein bergdorp in het noorden van Tunesië. De jarenlange ervaring van de weefsters zorgt voor strak weefwerk waardoor een vloerkleed van hoge kwaliteit ontstaat waar u jarenlang plezier van zult hebben. Alle aangesloten vrouwen werken ondertussen samen met elkaar aan de groei en professionalisering van hun atelier. Alle tapijten zijn voorzien van een label met de naam van de maakster.

Eigentijds patroon

De combinatie van oude technieken met dit eigentijdse patroon geeft uw interieur een prettige sfeer en is een echte blikvanger. Vloerkleden zijn erg fijn voor de indeling van uw woonruimte. Een grote ruimte kun je ermee breken, terwijl een kleine ruimte met een vloerkleed juist diepte krijgt en zo groter lijkt.

Over het merk

Fair Fabrics is een Nederlands interieurmerk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren.

De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd. Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

Technische informatie en onderhoud

De unieke eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het zich aanpast aan de verschillende omstandigheden. Wol heeft het vermogen heerlijke warmte te verschaffen als het koud is en koelte als het warm is, terwijl het blij! ademen. Handgemaakte producten hebben soms een klein schoonheidsfoutje, de charme van authentieke producten waardoor ze tevens goed te onderscheiden zijn van perfect gemaakte, vaak goedkopere kopieën. Elk product is uniek, want hoewel de werktekeningen standaard zijn, wordt er gewerkt met natuurlijke producten en niet met machine's. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken.

Het is niet ongewoon dat een nieuw, handgemaakt vloerkleed pluizen afgeeft. Tijdens de eerste paar weken komt de wol die tussen de polen van het vloerkleed vastzit omhoog en laat geleidelijk los. U hoeft zich nergens zorgen om te maken, het betreft hier een natuurlijk proces en heeft niks te maken met de kwaliteit van het vloerkleed. Bij normaal gebruik zullen de pluizen langzaam afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Het vloerkleed regelmatig stofzuigen en luchten in de buitenlucht houdt hem fris. Gebruik altijd het platte mondstuk bij stofzuigen, nooit een roterende borstel. Nooit te lang in de zon laten hangen/ drogen, want dan verharden de natuurlijke wolvetten (lanoline). Reinig het vloerkleed alleen als het niet anders kan. Bij vlekken deppen met een licht vochtige doek, niet wrijven. En goed laten drogen. Hij kan ook in de mist worden gehangen, in een vochtige badkamer of je kunt hem zelf benevelen met een plantenspuit.

Vloerkledenkunnen in de winter ook in de sneeuw worden gereinigd door ze er even op te leggen. Niet te lang, want dan bevriezen de vezels. In alle gevallen goed laten drogen. Gebruik in elk geval zo min mogelijk zeep en laat het vloerkleed niet weken, want dan gaat de wol vervilten. Nooit uitwringen, maar uitknijpen. En goed naspoelen zodat er geen zeepresten meer achterblijven. Indien nodig kan het vloerkleed worden gereinigd bij een specialist, meld duidelijk dat het vloerkleed van 100% wol is gemaakt. Bij uw vloerkleed krijgt u een onderhoudskaart geleverd.

Back to top