FDB Møbler J46 stoel

Niet leverbaar
SKU
NRCL212205PLU1

De iconische J46 stoel van het Deense FDB Møbler is ontworpen door Poul M. Volther in 1956. Verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, grijs en flessengroen.

Lees meer
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

De iconische J46 stoel van het Deense FDB Møbler is ontworpen door Poul M. Volther in 1956. De V-vormige rugleuning met de dunne houten stutten onderstreept de luchtige en lichte uitstraling van de stoel. De J46 kan gebruikt worden aan de eettafel thuis in diverse kleuren of als vrijstaand meubel in de gang of slaapkamer. De stoel is aangepast en afgesteld op de huidige maatvoering en zitcomfort. De zitting is van voorgevormd beuken. Rug, poten en frame zijn massief beuken. De stoel heeft een heldere natuurlijke lak.

  • Klassieker uit 1956 in een modern jasje
  • Lichtgewicht en verfijnd ontwerp
  • Gemaakt van FSC®-gecertificeerd beukenhout
  • comfortabele zithoogte van 45 cm
  • Verkrijgbaar in vier kleuren
Over het merk

Toen de creatieve studio van FDB Møbler in 1942 werd opgericht, was het een daad van rebellie tegen de status quo. Het doel was om mooie, functionele meubels te ontwerpen, niet alleen voor de rijken, maar ook voor de gewone man. De ontwerpen leunden tegen de zware, oncomfortabele meubels van de dag door hulde te brengen aan en ruimte te maken voor het dagelijks leven - en al het leven te bieden heeft. Elk van de architecten en meubelontwerpers die betrokken zijn geweest bij de productie van FDB Møbler, heeft een uniek verhaal. Met Børge Mogensen aan het hoofd van de studio in de jaren 40, werd FDB Møbler internationaal bekend als koploper op het gebied van Deens design.

De filosofie van FDB Møbler is gebaseerd op vier hoofdprincipes: de menselijke standaard, levensduur, verantwoordelijkheid en toegankelijkheid. De ontwerpers leggen de nadruk op esthetische waarde in combinatie met vakmanschap, waardoor een geweldig ontwerp de tand des tijds doorstaat. Het bieden van tijdloos design tegen toegankelijke prijzen vormt de kern van het merk, een mantra die zich goed vertaalt in de keuzes van FDB Møbler op het gebied van ontwerpers en meubels.

Meer informatie
MerkFDB Møbler
Back to top