Reuzenarbeid

Willem van der Ham
49,95
Op voorraad
SKU
9789462086227
Bindwijze: Hardback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

In de tweede helft van de 19de eeuw werd Nederland toekomstbestendig gemaakt. Overal in het land gonsde het van de mega bouwprojecten. Er kwamen nieuwe kanalen, spoorwegen, sluizen en bruggen tot stand. De aanleg van het Noordzeekanaal verbond Amsterdam rechtstreeks met de zee. De IJmuider sluis werd de grootste sluis van de wereld en Brug Kuilenburg Europa’s grootste spoorbrug. En Rotterdam kreeg de Nieuwe Waterweg.

De beste fotografen kregen van het Rijk opdracht om al dat titanenwerk te documenteren. Het zijn getuigenissen uit het nabije verleden die de enorme schaal van de ingrijpende veranderingen en de noeste arbeid van mens en machine laten zien die Nederland heeft gemaakt tot wat zij nu is.

Reuzenarbeid toont al deze grote werken in woord en beeld. Uitgangspunt zijn de door historicus Willem van der Ham herontdekte unieke fotocollecties, bestaande uit een paar duizend foto’s. Van der Hams verhaal gaat over ingenieurs en aannemers, over handarbeid en spierkracht, oude en nieuwe paardenkrachten en over de fotografen die dit vastlegden. Het is het verhaal van reusachtige kranen naast duizenden schoppen en kruiwagens, het verhaal van trots en feest naast dat van eindeloze ontberingen. Over de grootste en ook de wat kleinere projecten.
Het boek toont Nederland zoals u het nog nooit eerder heeft gezien.

Willem van der Ham werd in 1958 in Den Haag geboren. Hij studeerde sociale geografie aan de UvA. Hij schreef als freelance journalist voor NRC Handelsblad, Het Parool, de Volkskrant en verscheidene andere kranten en tijdschriften. In 1999 promoveerde hij op de geschiedenis van Rijkswaterstaat in de 20ste eeuw. Eerder schreef onder andere Ooggetuigen van de Watersnood 1953, Hollandse Polders, Verover mij dat land. Lely en de Zuiderzeewerken en Meester van der zee, Johan van Veen waterstaatsingenieur.

inkijkexemplaar
Meer informatie
Auteur(s)Willem van der Ham
ISBN9789462086227
BindwijzeHardback
Aantal pagina's256
Publicatie datum20210628
Breedte23,5
Hoogte33
Dikte26 mm
Back to top