Homage to Humanity

Jimmy Nelson
Normale prijs 115,00 Speciale prijs 99,00
14% Korting
Op voorraad
SKU
n9780847862146
Bindwijze: Hardcover

Fotoboek over inheemse culturen met de unieke foto's van Jimmy Nelson. Bij NRC tijdelijk verkrijgbaar voor 99,- ipv 115,-

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Jimmy Nelson wijdt zijn leven aan het vastleggen van inheemse volkeren over de hele wereld, voordat hun cruciale kennis en culturen voor altijd verloren gaan. In Homage to Humanity bezoekt Jimmy meer dan 25 gemeenschappen en keert hij terug naar drie gemeenschappen uit zijn eerste boek Before They Pass Away.

Het draait allemaal om perfectie - een afgemeten balans tussen vormen, kleuren en vooral licht. Jimmy gebruikt alleen natuurlijk licht, wat veel tijd kost. Het betekent dat hij enkele uren of dagen aan één afbeelding kan werken voordat hij bereikt wat hij zoekt - de magische, betoverende sfeer die het juiste licht met zich meebrengt.

Elke afbeelding in het boek heeft een verhaal, van de prachtige Sarchop in de Himalaya van Bhutan, tot de ijzige toendra in het noorden van Siberië, de thuisbasis van de onwankelbare Dolgan rendierherders.

Jimmy Neslon aan het werk in Frans-Polynesië
Jimmy Nelson- app

Met de award-winning Jimmy Nelson app kun je elke afbeelding scannen en via unieke video’s de verhalen achter elk van de meer dan 550 foto's ontdekken. Probeer het zelf. Download de app en scan hierboven 1 van de door Jimmy gemaakte foto's.
Via 360° films kan je mee op reis met Jimmy naar de buitengewone wereld van de verschillende inheemse volkeren. Door middel van de Virtual Reality Gallery in de gratis app en met behulp van de bijgeleverde VR bril sta als je het ware naast Jimmy.

 

 

Over Jimmy Nelson

Jimmy Nelson (Sevenoaks, Kent, 1967) is als fotograaf begonnen in 1987. Nadat hij tien jaar op een Jezuïeten kostschool in Noord-Engeland had gezeten, vertrok hij naar Tibet om het land alleen en te voet te doorkruizen. Na een reis van een jaar werd zijn visuele dagboek met foto’s van een toen nog ontoegankelijke Tibet gepubliceerd in de National Geographic en trok veel internationale aandacht.

Kort na deze reis begon Jimmy Nelson aan meer reizen, waarbij hij een verscheidenheid aan oorlogsgebieden documenteerde, waaronder Afghanistan, Kasjmir, Joegoslavië, Somalië en El Salvador, en begon hij te werken als een professionele fotojournalist.
In het begin van 1994 produceerde hij samen met zijn Nederlandse vrouw 'Literary Portraits of China', een 30 maanden lang durend project die hun naar alle verborgen plekken van de nieuw geopende Volksrepubliek China bracht.

Vanaf 1997 begon Jimmy met succesvolle commerciële reclameopdrachten. In dezelfde tijd begon hij ook met het verzamelen van afbeeldingen van afgelegen en unieke culturen, die hij fotografeerde met een traditionele 50 jaar oude plaatcamera. Vele prijzen sleepte hij hiervoor in de wacht. Toen hij begon met het succesvol en internationaal verkopen van deze foto’s, creëerde dit tegelijkertijd het enthousiasme en het momentum voor een nieuw initiatief: Before They Pass Away.

Meer informatie
Auteur(s)Jimmy Nelson
ISBN9780847862146
TaalEngels
BindwijzeHardcover
Aantal pagina's525
Datum van verschijning20180101
Breedte297 mm
Hoogte375 mm
Dikte47 mm
Back to top