Koffietafelboek: Homage to Humanity - Jimmy Nelson

Jimmy Nelson
Adviesprijs 125,00 Speciale prijs 115,00
8% Korting
Op voorraad
SKU
n9780847862146
Bindwijze: Hardcover

Ontdek de buitengewone wereld van inheemse culturen met de unieke foto's van Jimmy Nelson. Nu tijdelijk met korting verkrijgbaar.

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • Ontdek de buitengewone wereld van inheemse culturen
  • Laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van traditionele culturen
  • Een prachtig boek dat je meeneemt naar de verste uithoeken van de aarde

Homage to Humanity is niet zomaar een boek; het is een betoverende reis die de kracht van menselijke tradities viert. De foto's tonen de levendige kleuren, details en oprechte uitdrukkingen van de mensen die Jimmy Nelson tijdens zijn uitgebreide reizen heeft ontmoet. Of je nu een liefhebber bent van fotografie, kunst, cultuur of reizen, Homage to Humanity zal je zintuigen boeien en je nieuwsgierigheid aanwakkeren. Het is een getuigenis van de ongelofelijke diversiteit van onze wereld, een eerbetoon aan inheemse culturen en een herinnering aan het belang van het behouden en koesteren van ons gezamenlijk erfgoed.

Jimmy Nelson wijdt zijn leven aan het vastleggen van inheemse volkeren over de hele wereld, voordat hun cruciale kennis en culturen voor altijd verloren gaan. In Homage to Humanity bezoekt Jimmy meer dan 25 gemeenschappen en keert hij terug naar drie gemeenschappen uit zijn eerste boek Before They Pass Away. Het draait allemaal om perfectie - een afgemeten balans tussen vormen, kleuren en vooral licht. Jimmy gebruikt alleen natuurlijk licht, wat veel tijd kost. Het betekent dat hij enkele uren of dagen aan één afbeelding kan werken voordat hij bereikt wat hij zoekt - de magische, betoverende sfeer die het juiste licht met zich meebrengt. Elke afbeelding in het boek heeft een verhaal, van de prachtige Sarchop in de Himalaya van Bhutan, tot de ijzige toendra in het noorden van Siberië, de thuisbasis van de onwankelbare Dolgan rendierherders.

Jimmy Nelson app

Ervaar de kracht van storytelling

Met de award-winning Jimmy Nelson app kun je elke afbeelding scannen en via unieke video’s de verhalen achter elk van de meer dan 550 foto's ontdekken. Deze visionaire app blaast leven in elke foto en neemt je mee op een meeslepende reis door simpelweg de afbeeldingen met je smartphone te scannen. Terwijl je dieper in het boek duikt, ontvouwen adembenemende videobeelden en de ‘behind the scenes’ zich voor je ogen. Jimmy Nelson begeleidt je persoonlijk op deze reis door achtergrondverhalen te vertellen. Elke foto vertelt een meeslepend verhaal, waarbij de essentie van de gemeenschappen en hun unieke levenswijze naar voren komt. Naast de foto's en video's verrijken diepgaande persoonlijke interviews het boek met inzichten van inheemse volkeren op hun eigen leven en dromen.

 

Over Jimmy Nelson

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) is een Brits fotograaf en fotojournalist. Tijdens zijn jeugd woonde hij in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Toen hij acht jaar oud was werd hij naar Stonyhurst College gestuurd, een kostschool in Lancashire. Op zijn zestiende ontwikkelde hij de haaraandoening Alopecia totalis, waarbij er haren op het gehele lichaam plots uitvallen en vaak wegblijven. Hij verliet de kostschool in 1985 en begon op negentienjarige leeftijd Tibet te voet te doorkruisen. Hij nam een kleine camera mee en fotografeerde zijn reis, waarover hij ongeveer een jaar deed. Na zijn terugkeer ging Nelson werken als professioneel fotojournalist. Hij was onder meer actief in de conflictgebieden Afghanistan, Kasjmir en Joegoslavië. In 1992 kreeg Nelson van Royal Dutch Shell de opdracht om het boek Literary Portraits of China te produceren. De foto's werden wereldwijd tentoongesteld. In 1997 ging Nelson werken in de advertentiebranche. 

Sinds 2010 reist Jimmy Nelson de gehele wereld over, op zoek naar de meest fascinerende plekken ter wereld, om inheemse volkeren te fotograferen. In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek Before They Pass Away, waarmee Jimmy's droom om meer bewustzijn te creëren voor deze prachtige culturen in vervulling kwam. Door zijn reizen ontdekt Jimmy dat er een grote nederigheid bestaat in hoe rijkdom wordt gedefinieerd door de mensen die hij heeft ontmoet. Waar Jimmy vandaan komt, wordt vaak gestreefd naar materiële bezittingen. Veel van de volkeren die hij heeft bezocht, hebben een andere opvatting over rijkdom, mede door hun levens die zo symbiotisch en duurzaam verbonden zijn met de natuur, waarvan we ontzettend veel van kunnen leren.

Begin 2016 is Jimmy begonnen met de productie van een tweede boek Homage to Humanity ,  met een app. Dit maakt het mogelijk alle foto’s in het boek, maar ook de hangende foto’s in de expositie tot leven te laten komen door deze te ‘scannen’. Van de Marquesas in Frans Polynesië tot de Dolgans in Siberië. Homage to Humanity is eerbetoon aan de culturele diversiteit van onze bewonderenswaardige planeet.

Jimmy Nelson Foundation

Met je aankoop steun je inheemse gemeenschappen wereldwijd. 

Met deze aankoop draag je bij aan de empowerment van inheemse gemeenschappen en het behoud van hun erfgoed. De Jimmy Nelson Foundation (JNF) ondersteunt de gemeenschappen bij het beschermen en doorgeven van traditionele kennis. In een snel veranderende wereld waar culturele diversiteit wordt bedreigd, onderneemt de JNF actie met educatieve projecten, waarbij inheemse culturen worden aangemoedigd om de nalatenschap van hun rijke erfgoed achter te laten voor toekomstige generaties. Jouw steun speelt een cruciale rol in het versterken van deze gemeenschappen. Samen kunnen we de wijsheid, tradities en schoonheid van deze culturen vieren en ons laten inspireren op onze ontdekkingsreis naar onze gedeelde humanity.

Meer informatie
Auteur(s)Jimmy Nelson
ISBN9780847862146
TaalEngels
BindwijzeHardcover
Aantal pagina's525
Publicatie datum20180101
Breedte297 mm
Hoogte375 mm
Dikte47 mm
Back to top