Kaarten van Afrika

Wulf Bodenstein
21,95
Op voorraad
SKU
9789492244741
Bindwijze: Paperback / softback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Tijdens de Middeleeuwen werden kaarten niet enkel gebruikt om te navigeren en de wereld voor te stellen zoals die er toen uitzag, maar ze documenteerden ook de vooruitgang geboekt door de mensheid in het verkennen en begrijpen van de wereld rondom ons. Met deze publicatie onthult het KMMA (Tervuren, België) uit zijn collectie een selectie van 80 kaarten van Afrika en zijn regio's, die dateren van het eind van de 15de eeuw tot het begin van de 20e eeuw.
De eerste kaarten tonen de contouren die oorspronkelijk werden vastgelegd door de Griekse geograaf Ptolemeus in Alexandrië in de 2de eeuw van onze tijdrekening, andere laten het resultaat zien van de eerste Portugese ontdekkingsreizen en geven beetje bij beetje vorm aan het continent. Mythische schepsels en dieren bevolken het onbekende binnenland, wat aanleiding geeft tot creatieve verfraaiingen, tot de wetenschappelijke expedities in de vroege 19de eeuw de fabels door feiten vervangen.
Aangezien het bescheiden formaat van de publicaties in deze reeks de grote afmetingen van onze kaarten niet echt eer kan aandoen, werd een dvd bijgevoegd om ze in detail te bestuderen, met behulp van een commentaar die elke kaart interpreteert.
De bedoeling van deze publicatie is vooral een ontspannen, stimulerende reis doorheen de tijd aan te bieden, in het gezelschap van kaarten met alle mogelijke vormen en afmetingen, waarvan velen een directe artistieke aantrekkingskracht uitoefenen en elke kart voor de nieuwsgierige lezer een waardevolle bron van informatie is.
Meer informatie
Auteur(s)Wulf Bodenstein
ISBN9789492244741
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's192
Publicatie datum20170728
Breedte156 mm
Hoogte184 mm
Dikte21 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (366.60 kB)
Back to top