Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Benodigdheden

Alle ingrediënten zitten in de box, op een aantal basisproducten na. Waarschijnlijk heeft u deze al in de voorraadkast staan maar voor de zekerheid sommen we hieronder alvast op wat u verder nodig heeft.

Voorraadkast

Benodigdheden

Boter

Snijplank

Olijfolie

Koksmes

Zout

Zeef

Peper

Rasp

Bruine suiker (1-2 eetlepel)

Staafmixer of blender

Rode wijnazijn (2-4 eetlepels)

Koekenpan

Melk (scheutje, om de puree smeuïg te maken)

Dunschiller

Bloem (1-2 eetlepels)

2 Ovenschalen

Cognac (2 eetlepels) Optioneel!

Ovenbestendig pan (optioneel)

Ei (1)

Aardappelstamper (of keukenmachine)

 

Aluminiumfolie en bakpapier





Receptuur

In het verbeterde menuboekje zijn de verschillende stappen van het koken handig en overzichtelijk weergegeven. Hieronder een voorbeeld van de foto's bij de stappen voor het bereiden van de spruitjessoep.





Herkomst ingrediënten

Voorgerecht
Makreel: gevangen in het Noorden van de Atlantische oceaan. Verwerkt en verpakt door Vishandel Almelo uit IJmuiden.
Gele Bieten: Nederlandse bieten uit Noord-Hollandse bodem.
Mieriksworteldressing: nederlandse mierikswortels, die nog voor de eerste vorst zijn geoogst en verwerkt voor een goede kwaliteit uit Ruinerwold.

Tussengerecht
Spruiten: nederlandse spruiten.
Kastanjes: alvast voor u gekookt, verzameld en verwerkt in Frankrijk.
Stilton kaas: van een kaasmaker uit het hart van het Stilton district, die nog volgens ambachtelijke methode stilton produceert.

Hoofdgerecht eend
Conference peren: uit Nederlandse boomgaard.
Rode kool ook van Nederlandse bodem, mits het niet teveel geregend heeft.
Gekonfijte eend uit Noord-Frankrijk, langzaam gegaard in eendenvet met verse kruiden.

Hoofdgerecht wild
Knolselderij: nederlandse knolselderij
Hert: hollands wild van de Veluwe, duurzaam beheerd en geschoten.
Kruidenmix: special door de chefs samengestelde kruidenmix.

Dessert
Verse cranberries uit het waddengebied.


Ervaringen

We hebben veel positieve reacties ontvangen van NRC-lezers die vorig jaar de NRC Kerstbox hebben besteld. Lees hier hun ervaringen.

Complimenten voor de bedenkers, inkopers, inpakkers die niets vergeten zijn om erin te doen, en de correct afgeleverde box door de bezorgdienst!! Chapeau!!

Het gaf mij veel rust en het was heerlijk met 10 mensen.

Ik vond het werkelijke fantastisch! Hartelijk dank

Mooie ingrediënten, goed beschreven. Een dikke dikke plus!

Onze familie en vrienden vonden alles heerlijk. Het is een voorrecht om dit te kunnen doen. Dikke pluim!


Voorwaarden NRC Kerstbox

1. De NRC Kerstbox is te bestellen tot uiterlijk zondag 17 december 23.59 uur of zolang de voorraad strekt. Op = op.
2. De Waddeneilanden zijn helaas uitgesloten van bezorging.
3. Eventuele wijzigingen in uw bestelling kunnen worden aangenomen tot maandag 18 december 11.00 uur.
4. Hierna kunnen we helaas geen wijzigingen meer aannemen. Dit i.v.m. inkoop van de producten en planning van de bezorgroutes.
5. Vul uw emailadres en mobiele nummer in bij uw bestelling. Dan kunnen we u informeren over het aflevertijdstip.
6. Op zaterdag 23 december tussen 8.00 en 18.00 uur wordt de box door PostNL bezorgd.
7. De persoon die de box in ontvangst neemt, dient minimaal 18 jaar te zijn (ivm flesje wijn)
8. Alle benodigde ingrediënten zullen in de box aanwezig zijn, behalve een paar basisproducten zoals olie, peper en zout. Zie daarvoor verder het kopje ‘benodigdheden’.

Bestellen:    Vragen? 088-5720202