Leila

Wajih Rayyan
17,99
Op voorraad
SKU
9789059089198
Bindwijze: Paperback / softback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
In Leila vertelt een Arabisch-Afrikaanse vrouw hoe ze opgroeide in het oosten van Afrika en als vluchtelinge in België belandde. Haar hallucinante verhaal is gebaseerd op reële getuigenissen van immigranten die de Jordaans-Belgische auteur ontmoette.

Leila is geboren in een Afrikaans land aan de Rode Zee. Haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder wordt verkocht aan een emir. Zo komt Leila onder de hoede van haar grootouders, haar tante Aisha en een onderwijzeres, Malika. In een samenleving die door mannen gedomineerd wordt en een regio die door gewapende conflicten verscheurd wordt, overschaduwen heel wat problemen Leila's geluk: vrouwenbesnijdenis, mensenhandel, het leven in een harem, sektarisch geweld ... Toch blijft ze zich telkens een weg zoeken om aan de onderdrukking te ontsnappen en te strijden voor een meer gelijkwaardige behandeling tussen man en vrouw. Tot ze vanwege die strijd haar leven bedreigd ziet en uitwijkt naar Europa.

Haar schokkende getuigenis voert ons mee in een wereld waar tederheid en geweld, haat en liefde, moedeloosheid en volharding naadloos in elkaar overgaan. Leila's verhaal getuigt van veel levenskracht en een diep verlangen naar een respectvolle samenleving.

WAJIH RAYYAN immigreerde in 1967 als 18-jarige van Jordanië naar België. Hij werkte eerst als arbeider en ging daarna als werkstudent studeren aan de UCL, waar hij in 1989 zijn doctoraat behaalde in de microbiologie en de moleculaire genetica. Na zijn pensionering maakt hij als leerkracht Maatschappelijke Oriëntatie nieuwkomers wegwijs in de Belgische samenleving. In zijn eerste roman De Jordanie en Flandre (L'Harmattan, 2010) doet hij het relaas van zijn leven als migrant.

'Wajih Rayyan is behalve een meeslepende verteller ook een geïnformeerde auteur die door zijn afkomst en zijn levensverhaal een brug kan slaan tussen westerse denkbeelden en vooroordelen en de complexe wereld van het Midden-Oosten. Hij is vooral een bewogen schrijver met een groot hart voor de mens.' - Prof. dr. Bart Philipsen (KU Leuven, coördinator Onderzoekseenheid Literatuurwetenschap)
Meer informatie
Auteur(s)Wajih Rayyan
ISBN9789059089198
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's144
Datum van verschijning20180213
Breedte140 mm
Hoogte215 mm
Dikte11 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (170.81 kB)
Back to top