Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

NRC Academie Leonardo lezing


Speciaal voor klanten van NRC Academie organiseren wij op 5 locaties in Nederland een lezing over de beroemde Renaissance kunstenaar.
Aanleiding hiervoor is de tentoonstelling van dit najaar waar zijn tekeningen te bewonderen zijn. 


Leonardo da Vinci: homo universalis, genie en schoolvoorbeeld van het Renaissance ideaal, hij behoeft eigenlijk geen introductie. Het Teylers Museum Haarlem toont dit najaar tekeningen van deze veelzijdige en beroemde kunstenaar. Meer dan dertig schetsen en tekeningen worden tentoongesteld, een unieke kans om dichtbij de hand van de meester te komen. 

NRC Academie Leonardo lezing
Om uw bezoek voor te bereiden biedt NRC Academie u de kans alvast een lezing over Leonardo’s leven, werk en tekeningen bij te wonen. Schrijf u in voor een lezing in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht of Rotterdam en bezoek op eigen gelegenheid de tentoonstelling. De lezingen duren 1,5 uur zodat u een degelijke verdieping krijgt. 

Prijs: € 25,- per persoon
N.B. het bezoek aan de tentoonstelling in het Teylers museum is niet bij de prijs inbegrepen.

Over de tentoonstelling
De tentoonstelling toont ongeveer dertig werken van Leonardo en een aantal van zijn navolgers. Onder de originele tekeningen bevindt zich onder andere de studie voor het gezicht van een jonge vrouw. Waarschijnlijk is dit een voorstudie voor het beroemde schilderij De maagd op de rotsen, te zien in het Louvre in Parijs. Leonardo was een van de eersten die zich bezighield met de expressie van emoties. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in zijn vele schetsen en tekeningen. De bruiklenen in het Teylers Museum zijn onder meer afkomstig uit de verzamelingen van de koningin van Engeland, het Magyar Nemzeti Múzeum in Boedapest, de Albertina in Wenen en het Louvre.

Overzicht van de NRC Academie lezingen
Alle lezingen hebben voldoende deelnemers om doorgang te kunnen vinden.

Stad

Locatie

Datum

Tijd

Amsterdam

Cromhouthuis/Bijbels Museum

woensdag 19 december

20:00 - 21:30 uur

Den Haag

Igluu

zondag 16 december

11:30 - 13:00 uur

Haarlem

Hart

zaterdag 8 december

11:30-13:00 uur

Rotterdam

Waalse Kerk

zaterdag 10 november

11:00 - 12:30 uur

Utrecht

ROC Zaal

zaterdag 24 november

13:30 - 15:00 uur

 

Voor vragen over deze lezing mailt u naar info@nrchandelsbladacademie.nl of belt u naar de Vrije Academie 088-5185000 (tegen uw gebruikelijke belkosten) Voor een telefonische aanmelding kunt u bij de klantenservice van NRC Webwinkel terecht: 088-5720572.

Inschrijven
Middels onderstaand formulier kunt u zich inschrijven. U ontvangt binnen 2 weken bericht over uw inschrijving. U betaalt middels een eenmalige machtiging aan de Vrije Academie. Zij zullen het bedrag van het hieronder door u opgegeven rekeningnummer incasseren. U sluit een overeenkomst met de Vrije Academie. Hiervoor gelden de betalings-, leverings- en annuleringsvoorwaarden van de Vrije Academie. Deze kunt u onderaan deze pagina downloaden.