Leren een spel, studeren een sport

Ludo Cuyvers
19,50
Op voorraad
SKU
9789044136616
Bindwijze: Paperback / softback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
"Ga studeren, en doe je best" zei moeder.

Een mantra dat nu misschien zelfs actueler is dan ooit. Op de vraag: "Hoe doe je dat", volgde doorgaans een onoverzichtelijk gevarieerd advies. Goedbedoeld, maar helaas niet altijd praktisch bruikbaar. Vandaag kunnen we gelukkig veel beter!
Met 40 jaar academische expertise in leren en geheugen, helemaal toegespitst op onze schoolgaande jeugd, met neuropsychologie in de achtergrond, werd een eenvoudige, efficiënte methode ontwikkeld. En omdat eenvoud de ware aard der dingen is, willen we je graag deze sleutel tot succes meegeven.
Geen filosofie of wishful thinking, geen tijdrovend verhaal. Wel concreet, bijna tastbaar, en uitgebreid getoetst tot in universitaire cursussen. In de achtergrond draait de wetenschappelijk onderbouwde ERT of Expanded Rehearsal Technique, maar ditmaal verfijnd als een Zwitsers horloge. Kostbaar.
Met het aanleren van deze methode begin je het beste op jonge leeftijd: vijfde, zesde leerjaar, eerste graad secundair onderwijs. Net zoals bij het voetbal heb je een trainer of coach. Leerkrachten en ouders bezitten deze capaciteiten. Leren wordt hiermee tot een sport. Niet zonder inspanning, maar wel met resultaat. Heerlijk dat Je dit kan, met een diploma als trofee.

Een joint venture!

Enerzijds: Ludo Cuyvers als docent en therapeut.
40 jaar begeleidt hij kinderen met dyslexie, dysorthografie, dyscalculie en leerstoornissen. In talrijke graduaatsopleidingen, postgraduaatsopleidingen, boeken, lezingen, en publicaties geeft hij collega's en leerkrachten honderden handvaten om hun hulp te optimaliseren.
In het boek Leren een spel, studeren een sport komt het vuurwerk tot een apotheose. Met een juiste methode train je je geheugen. Je wordt sterker, net als bij fitness. Je gaat gemakkelijker leren, het kost minder inspanning en toch is de opbrengst vele malen groter!

Anderzijds: Fier om te dienen en te helpen, daar waar nodig.
Fifty-One International, onze Belgische serviceclub, met als doel: 'Het steunen van sociale projecten doorheen Vriendschap, Achting en Verdraagzaamheid'.
Sedert 1966 reikt Fifty-One International een helpende hand aan minderbedeelden en hulpbehoevenden. In 2016 profileren ze zich officieel als verdedigers van de Rechten van het Kind in de meest ruime zin van het woord en doen ze er alles aan om aan deze fragiele en heel kwetsbare groep houvast te bieden en hulp te verlenen.
District 102 van Fifty-One zal het studieproject Leren, een spel, studeren, een sport in 500 Vlaamse scholen brengen, en tot een speerpunt van concrete dienstbaarheid maken.
Meer informatie
Auteur(s)Ludo Cuyvers
ISBN9789044136616
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's134
Publicatie datum20190624
Breedte146 mm
Hoogte211 mm
Dikte9 mm
Back to top