Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Fair Fabrics Handgeweven vloerkleed

 599,00
Levertijd: Leverbaar
Verzendkosten: Gratis thuisbezorgd
 599,00

* Vereiste velden

Productinformatie

Dit prachtige handgeweven vloerkleed is in kleine oplage exclusief voor de lezers van NRC door ervaren weefsters gemaakt. Dit vloerkleed is een echte sfeermaker in huis en biedt veel extra comfort, kleur en warmte. Ze verbeteren de akoestiek, maken het interieur persoonlijk en isoleren zowel in de winter als zomer. De combinatie van het patroon met zijn intense kleuren en de oude technieken geeft uw interieur een wereldse sfeer.

Dit vloerkleed wordt ambachtelijk geweven door de leden van een vrouwencoöperatie in midden Tunesië en is daardoor uniek in ontwerp. De jarenlange ervaring van de weefsters zorgt voor strak weefwerk waardoor een vloerkleed van hoge kwaliteit ontstaat waar u jarenlang plezier van zult hebben.

exclusief voor de lezers van NRC
ambachtelijk geweven
verbetert de akoestiek
eerlijke prijs door rechtstreekse handel met producenten
140 x 200 cm (exclusief franje) 599,-
170 x 240 cm (exclusief franje) 799,-


Over Fair Fabrics
NRC werkt voor dit vloerkleed samen met Fair Fabrics, een Nederlands interieurmerk dat een betere leefwereld wil voor lokale producenten. Het vloerkleed wordt gemaakt door een vakatelier in Tunesië. Alle aangesloten vrouwen werken met elkaar aan de groei en professionalisering van hun atelier. Omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen wordt hun ondernemerschap en zelfstandigheid gestimuleerd. En wordt de lokale economie op een eerlijke manier en duurzame manier verbeterd.

Technische info
De unieke eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het zich aanpast aan de verschillende omstandigheden. Wol heeft het vermogen heerlijke warmte te verschaffen als het koud is en koelte als het warm is, terwijl het blijft ademen.
Handgemaakte producten hebben soms een klein schoonheidsfoutje, de charme van authentieke producten waardoor ze tevens goed te onderscheiden zijn van perfect gemaakte, vaak goedkopere kopieën. Elk vloerkleed is uniek, want hoewel de werktekeningen standaard zijn, wordt er gewerkt met natuurlijke producten en niet met machines. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken.

Het is niet ongewoon dat een nieuw, handgemaakt vloerkleed pluizen afgeeft. Tijdens de eerste paar weken komt de wol die tussen de polen van het vloerkleed vastzit omhoog en laat geleidelijk los. U hoeft zich nergens zorgen om te maken, het betreft hier een natuurlijk proces en heeft niks te maken met de kwaliteit van het vloerkleed. Bij normaal gebruik zullen de pluizen langzaam afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Onderhoud
Het vloerkleed regelmatig stofzuigen en luchten in de buitenlucht houdt hem fris. Gebruik altijd het platte mondstuk bij stofzuigen, nooit een roterende borstel. Nooit te lang in de zon laten hangen/ drogen, want dan verharden de natuurlijke wolvetten (lanoline). Reinig het vloerkleed alleen als het niet anders kan. Bij vlekken deppen met een licht vochtige doek, niet wrijven. En goed laten drogen. Hij kan ook in de mist worden gehangen, in een vochtige badkamer of je kunt hem zelf benevelen met een plantenspuit. Vloerkleden kunnen in de winter ook in de sneeuw worden gereinigd door ze er even op te leggen. Niet te lang, want dan bevriezen de vezels. In alle gevallen goed laten drogen. Gebruik in elk geval zo min mogelijk zeep en laat het vloerkleed niet weken, want dan gaat de wol vervilten. Nooit uitwringen, maar uitknijpen. En goed naspoelen zodat er geen zeepresten meer achterblijven. Indien nodig kan het vloerkleed worden gereinigd bij een specialist, meld duidelijk dat het vloerkleed van 100% wol is gemaakt.

 

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Fair Fabrics Handgeweven vloerkleed

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden