Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Skultuna kandelaar Lily

 147,00

 119,00

Levertijd: 1-2 werkdagen
Verzendkosten: Gratis thuisbezorgd

Productinformatie

Designklassieker van Skultuna
Kandelaar Lily is ontworpen door de bekende Zweedse beeldhouwer Ivar Ålenius-Björk voor de wereldtentoonstelling van New York in 1939 en uitgegroeid tot een ware designklassieker. Het ontwerp is typisch Scandinavisch; zowel ingetogen als chic en past daarom in elk interieur. De kandelaar wordt vervaardigd door de ambachtelijke gieterij Skultuna.

Ontworpen in 1939 door Ivar Ålenius-Björk
Gemaakt door het Zweedse Skultuna wat bestaat sinds 1607
Vervaardigd uit hoogwaardig goudkleurig messing
12,5 cm hoog

Over het ontwerp
Ivar Ålenius Björk (1905 - 1978) werkte als beeldhouwer, zijn publieke kunstwerken zijn te zien in veel Zweedse steden. Hij ontwierp ook een serie koperen kandelaars voor een Zweedse fabrikant waarvan de Lily-kandelaar er een van was en is uitgegroeid tot een moderne designklassieker die tot op de dag van vandaag in veel internationale designmagazines voorkomt. In overeenstemming met de familieleden van Ivar Ålenius Björk is Skultuna nu weer begonnen met het vervaardigen van de Lily-kandelaar. Het ontwerp stamt uit 1939 en is gemaakt voor wereldtentoonstelling in New York dat jaar.

Over Skultuna
Skultuna is opgericht in 1607 door Koning Karl IX van Zweden als een messing-gieterij.
Het is een van de oudste bedrijven ter wereld en nog steeds hofleverancier van het Koninklijk Huis in Zweden. Het merk staat voor hoge kwaliteit en tijdloos design.

Bij de oprichting liet Karl IX iemand op pad sturen om een geschikte locatie te vinden voor een kopergieterij, de keuze viel daarbij op Skultuna. De Svartån-beek leverde voldoende waterkracht leverde en de kopermijn in Falun was dichtbij gelegen.

Meer dan vier eeuwen later is het bedrijf nogsteeds op dezelfde plek in Skultuna gevestigd. De geschiedenis van Skultuna ging niet altijd over rozen, zo is de fabriek eens overstroomd door de voorjaarsvloed en door de eeuwen heen drie keer volledig afgebrand. De Zweden hebben zichzelf echter steeds herpakt, wat resulteert in een merk unieke heritage en historie.

 

 

 

Recensie van klanten

Adembenemende schoonheid ...... Review door Blanca Creemers
Beoordeling

Op de eerste dag van de consekwenties van ‘t Corona-drama in grotendeels heel Europa, komt - al bladerend door de webwinkel van de NRC - zo iets fraais als deze kandelaar uit n.b. 1607 ! te voorschijn. Een

(Geplaatst op 16-03-2020)

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Skultuna kandelaar Lily

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden