Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 02 02 (optie 3)

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

by Lassen Kubus kandelaar

 150,00

 99,00

Levertijd: 1-2 werkdagen
Verzendkosten: Gratis thuisbezorgd

Productinformatie

De by Lassen Kubus kandelaar kenmerkt zich door de minimalistische vorm. Strak, vierkant en toch sfeervol. Het strakke ontwerp voegt een modern accent toe aan ieder interieur. De kandelaar wordt geproduceerd door het Deense familiebedrijf by Lassen. Een meubelbedrijf dat de nalatenschap van de iconische Deense architecten Flemming en Mogens Lassen in productie houdt en op basis van hun tijdloze ideeën nieuwe ontwerpen maakt. De mogelijkheden van de Kubus kandelaar laten zich slechts beperken door uw verbeeldingskracht.

De Kubus kandelaar is ontworpen door Mogens Lassen en kreeg zijn definitieve vorm in 1962, nadat hij jarenlang aan een prototype werkte. De architect was gefascineerd door mechanica, de manier waarop de dingen werken en in elkaar passen. Hij experimenteerde graag met nieuwe vormen en functies, tegen het perfectionistische aan. Zo zijn de kandelaars volgens strikte wiskundige formules ontworpen. Niets is aan het toeval over gelaten. Ten tijde van hun creatie waren de Kubus kandelaars voorbehouden aan familie, vrienden en collega’s. Pas na de dood van Lassen zijn de kandelaars in productie genomen. Inmiddels is de Kubus uitgegroeid tot een internationaal designicoon.

by Lassen Kubus kandelaar

 minimalistisch en functioneel
 goed te combineren
 ontworpen en geproduceerd in Denemarken
 vakmanschap van een familiebedrijf
 Afmetingen: 14 x 14 x 14 cm + 6 cm houders

Over by Lassen
by Lassen is een Deens meubelbedrijf opgericht in 2008 met het doel om de ontwerpen van de visionaire architecten Mogens en Flemming Lassen weer onder de aandacht van het grote publiek te brengen. De Lassen-broers maakten, samen o.a. Arne Jacobsen, Finn Juhl, Louis Poulsen, deel uit van het Deense functionalisme, een enorm invloedrijke architectuurstroming uit het midden van de 20ste eeuw. Het bedrijf kamt regelmatig de archieven, laden en kasten uit op zoek naar ontwerpen van meubels en accessoires ontworpen door Mogens en Flemming die misschien niet eerder in productie zijn genomen. De kernwaarde van by Lassen is het verbreiden van goed design, of dit nu van een historisch of hedendaags ontwerp is. Dit wil het bedrijf ook laten terugkomen in het productieproces. De ontwerpen worden daarom daar waar het kan in de oorspronkelijke materialen geproduceerd. De fabricage gebeurt zoveel mogelijk lokaal. Daardoor kan het bedrijf tegelijk een hoge productiekwaliteit waarborgen en er voor zorgen dat het vakmanschap van de lokale meubelmakers blijft bestaan. Of zoals Mogens Lassen zelf zei: "Good craftsmanship must be valued”.

Shelf with By Lassen

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: by Lassen Kubus kandelaar

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden