Ontdek meer over deze reis

  • De reis in het kort
  • Dagprogramma
  • Fotogallerij
  • Muziekprogramma
  • Boekingsinformatie

Vragen over deze reis?

Muziekreis in de voetsporen van Mendelssohn met orkest Ars Musica

Vijfdaagse reis: beleef Leipzig en Bach vanuit het perspectief van Mendelssohn

  • Complete muzikale reisbelevenis
  • Exclusieve concerten door Ars Musica
  • Overnachting in 4-sterren Marriott Hotel
  • Ontdek Leipzig en treed in de voetsporen van Mendelssohn en Bach
v.a. 1998,- p.p.

De reis in het kort

Een vijfdaagse reis met het professionele orkest Ars Musica. Ga mee met dit exclusieve reisgezelschap. Het bevlogen orkest o.l.v. zijn dirigent Patrick van der Linden zijn een aantal dagen mee op reis en spelen exclusieve concerten op prachtige locaties. Zo kun je een kijkje nemen in de keuken van een beroepsorkest en bovendien spreken met de dirigent over zijn visie op het repertoire. Trek op met een groep getalenteerde musici en geniet samen van steden en muziek in de voetsporen van Mendelssohn. Bij aankomst op bestemming is er een privé concert.

Het professionele Ars Musica Orkest bruist van jong talent, hun speelplezier is voelbaar voor het publiek. Met dit bijzondere orkest op pad gaan zal een geheel nieuwe ervaring worden! Chef-dirigent Patrick van der Linden weet met zijn bevlogenheid en enorme kennis als geen ander verbindingen te maken tussen genieën als Bach, Mozart en Mendelssohn en de muziek die daarna ontstaan is. Ars Musica noemt zich niet voor niets je 'reisgenoot in klassiek' en is daarmee de perfecte partner om u een complete muzikale reisbelevenis te bezorgen.

Leipzig - Bach - Mendelssohn
De grote componist Felix Mendelssohn is onlosmakelijk verbonden met Leipzig. In 1835  werd hij aangesteld als dirigent van het lokale Gewandhaus Orkest, een orkest dat sindsdien gerekend wordt tot een van de beste ter wereld. In het oudste handelsgebouw én oudste barokgebouw van Leipzig, de Alte Börse, brengt Ars Musica een programma rondom Mendelssohn én componisten die voor hem van betekenis zijn geweest, zoals Mozart en zijn bloedeigen zus Fanny. Een bijzondere ervaring zal het bezoek aan het Mendelssohn Haus zijn, het huis waar hij gewoond, gewerkt en concerten gegeven heeft. Zoals gebruikelijk in Mendelssohns tijd, privé-concerten waren heel gewoon toen, zal Ars Musica daar óók voor u een exclusief concert spelen. Een andere historische plek voor muziekliefhebbers is de beroemde Thomaskirche, de kerk waar Bachs Matthäus Passion voor het eerst geklonken heeft. Bach was in dienst van de Thomaskirche en veel van zijn muziek werd hier voor het eerst gespeeld, voordat deze overigens in vergetelheid raakte. Het was juist Mendelssohn die, met een uitvoering van de Matthäus Passion in 1829, Bach voor het grote publiek herontdekte. Kortom, Leipzig kent een rijke (muziek)geschiedenis die op talloze plekken terug te vinden is!

Dagprogramma

Dag 1
Dinsdag 27 Juni

Vandaag reist u vanaf de verschillende opstapplaatsen naar muziekstad Leipzig. Vele grote componisten, zoals Johann Sebastian Bach, Richard Wagner, Clara en Robert Schumann en Albert Lortzing hebben in deze stad gewerkt of gewoond. Je logeert vier nachten in het centraal gesitueerde 4-sterren Marriott Hotel. Op loopafstand vindt je de Thomaskirche, Nikolaikirche en het Gewandhaus.

Dag 2
Woensdag 28 juni

Na het ontbijt neemt een deskundige gids je mee voor een stadswandeling door Leipzig. Je wandelt langs het Gewandhaus, het operahuis, het Bachmuseum en de Thomaskirche en Nikolaikirche. Daarnaast passeren we het oude raadhuis en een renaissancegebouw, waar J.S. Bach zijn arbeidscontract ondertekende als cantor van de naburige Thomaskirche. De laatgotische halkerk is traditioneel de plaats waar het beroemde Thomanerchor optreedt en hier ligt ook J.S. Bach begraven. Tijdens de wandeling is er een korte pauze incl. een kopje koffie of thee met een gebakje.

Vanmiddag is er individuele vrijheid en kan er naar eigen inzicht Leipzig ontdekt worden. Aan het eind van de middag arriveert Ars Musica. De komende dagen zullen ze meerdere malen exclusief voor ons optreden. Onder het genot van een drankje is er in het hotel de gelegenheid om kennis te maken met de musici, sopraan en dirigent Patrick van der Linden. Aansluitend genieten we, tijdens het driegangen diner, van aantal korte muzikale optredens van Ars Musica; het belooft een gezellige, intieme avond te worden.

Dag 3
Donderdag 29 juni

Vandaag brengen we een bezoek aan een van de bijzondere kerken die Leipzig rijk is. De Nikolaikirche was het middelpunt tijdens de vreedzame demonstraties in de DDR met de val van de Berlijnse Muur als gevolg. De kerk is in romaanse stijl gebouwd nadat Leipzig stadsrechten en marktrecht had verkregen in 1165. Vandaag de dag vinden hier nog vele concerten plaats. We brengen samen met onze reisleider een bezoek aan deze kerk. Dirigent Patrick van der Linden van Ars Musica geeft voorafgaand aan het concert een muzikale toelichting. Er kan op eigen gelegenheid geluncht worden. Indien bijgeboekt kan er  ’s middags het Gewandhaus bezoeken voor een rondleiding. Een deskundige gids vertelt graag meer over de rijke geschiedenis van dit gebouw en dat er eigenlijk al drie Leipzig Gewandhäuser zijn geweest. We dineren in een speciaal voor Hannick reizigers gereserveerd restaurant. Vanavond zijn we in de Alte Börse te gast voor een feestelijk concert van Ars Musica. Na afloop is er een receptie waar er gelegenheid is de musici en de dirigent persoonlijk te ontmoeten en spreken.

Dag 4
Vrijdag 30 juni

Na het ontbijt vertrekken we naar het Mendelssohn Haus; de laatste woning van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Het huis is zorgvuldig gerestaureerd en sinds 4 november 1997, precies 150 jaar na het overlijden van Mendelssohn, is het een museum ter ere van de componist. Na een korte introductie ontvangt Ars Musica ons in een kleine zaal in het huis voor een laatste optreden tijdens deze reis. Aansluitend is er de gelegenheid om het Mendelssohn Haus individueel te bekijken. We nemen afscheid van de musici van Ars Musica. Zij reizen weer terug naar Nederland. Het diner is een mooie afsluiting van deze unieke concertreis.

Dag 5
Zaterdag 1 juli

Na het ontbijt reizen we per comfortabele Royal Class Touringcar terug naar Nederland. Onderweg nog een afscheidslunch. Een indrukwekkende concertreis met Ars Musica is voorbij. De mooie melodieën bewaren we in ons hoofd en hart.

Muziekprogramma

28 juni Welkomstconcert

29 juni Muzikale ontmoeting in de Nikolaikirche 

Werken van Bach en Mendelssohn

 

29 juni Felix en Fanny

Alte Börse (20:00 uur)  

o.l.v. Patrick van der Linden

Nanette Mans (sopraan), Ars Musica

W.A. Mozart: Symfonie nr. 40 in g KV 550

F. Mendelssohn: Symfonie voor strijkers nr. 11 in F

Fanny Hensel-Mendelssohn (arr. Misha Sporck): Die Maiennacht (H-U 331); Dämmrung senkte sich von oben (H-U 392); Gondellied (H-U 377)

F. Mendelssohn: Ave maris stella MWV C 3

 

30 juni Concert ‘Mendelssohn thuis’

Mendelssohn Haus

o.l.v. Patrick van der Linden

Ars Musica

W.A. Mozart: Divertimento in Es KV 252

Werken van Mendelssohn

Boekingsinformatie

v.a. 1998,- p.p.

298Hotel
Verblijf in het 4-sterrenhotel gelegen in het centrum van Leipzig. Het hotel biedt twee restaurants, een goed uitgeruste healthclub en een lobbybar. De ligging van het hotel in de binnenstad is ideaal. Alle belangrijke bezienswaardigheden zoals de Thomaskirche en het Gewandhaus zijn op loopafstand gelegen. Het hotel biedt een elegante accommodatie met gratis Wi-Fi in alle ruimtes en een spa met een binnenzwembad.

Inclusief
• Exclusieve concerten van orkest Ars Musica en ontmoeting met orkest en dirigent
• Verblijf (4 overnachtingen) in het 4-sterrenhotel Marriott Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Reis per Royal Class touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entrees

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Vervoer per Royal Class touringcar

CO2-Compensatie

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het verblijf, het transport bij excursies en de maaltijden.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Hannick. Deze samenwerking bestaat sinds 2006. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Hannick aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top