Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Kerkmuziek in de bijzondere basilieken van Rome

De reis in het kort

GEGARANDEERD VERTREK

Topconcerten in de meest bijzondere kerken van Rome. Te gast bij het 16e Internationale Liturgisch Festival van muziek en kunst.

Ontdek samen de fascinerende stad en geniet van prachtige concerten. De opbrengst van dit bijzondere muziekfestival, dat alweer voor de 16e keer in Rome wordt gehouden, is bestemd voor de instandhouding van het prachtige culturele erfgoed, namelijk de historische kerken van Rome. Daarnaast is het doel van dit festival het behoud en ontwikkeling van kerkmuziek en kunst op het hoogste niveau. Voor veel liefhebbers gaat er niets boven prachtige kerkmuziek. Van Mozart’s Krönungsmesse en Requiem, de Mis in C van Beethoven tot het ontroerende en geliefde Stabat Mater van Pergolesi. Onder de uitvoerende bevinden zich de wereldberoemde mezzosopraan Bernarda Fink), de Wiener Virtuosen en het PalatinaKlassik-Vokal- ensemble uit Duitsland.

Muziekprogramma inbegrepen
4 nov: Mozart: Krönungsmesse, KV 317

in de Basiliek Sint Pieter (16:00)
llluminart Philharmonic Orchestra
Illuminart St. Peter Chorus (Japan)
vocale solisten
o.l.v. Tomomi Nishimote

4 nov: Beethoven: Mis in C, opus 86
in de basiliek Sant’Ignazio di Loyola in Campo Marzio (21:00)
PalatinaKlassik-Vokalensemble
Philharmonischer Chor an der Saar
Koor van het Zhiganov Conservatorium Kazan, Rusland
vocale solisten
o.l.v. Leo Kraemer

5 nov: Mozart: Requiem in d, KV 626
in de basiliek San Giovanni in Laterano (21:00)
llluminArt Philharmonic Orchestra
IlluminArt St. Peter Chorus (Japan)
vocale solisten
o.l.v. Tomomi Nishimoto

6 nov: Pergolesi: Stabat Mater
in de basiliek San Paolo fuori le Mura (21:00)
Wiener Virtuosen (leden van de Wiener Philharmoniker)
Chen Reiss, sopraan; Bernarda Fink, mezzo-sopraan
Ernst Ottensamer, klarinet
Mozart: Concert voor klarinet en orkest in A, KV 622
Pergolesi: Stabat Mater

Reisprogramma
U vliegt rechtstreeks naar Rome. De stad heeft een unieke aantrekkingskracht op liefhebbers van archeologie, geschiedenis, kunst, architectuur en natuurlijk van muziek. Tijdens een stadswandeling komt u langs vele hoogtepunten van de stad, zoals het historisch centrum met het Forum Romanum en het Colosseum. Ook bekijkt u samen met een lokale gids verschillende Romeinse kerken, waaronder de Sint Pieter. In Rome heeft elke plek haar eigen charme, van het indrukwekkende Colosseum tot kleine, intieme kerkjes die de mooiste fresco's en mozaïeken herbergen.

Hoogtepunten van de reis naar Rome:
* Prachtige kerkmuziek in historische kerken van Rome
* De Krönungsmesse en heilige Mis in de Sint Pieter
* Verblijf in het centrum van de stad
* Uitgebreide muziektoelichtingen

Boek deze reis

Dagprogramma

U vliegt per rechtstreekse KLM vlucht van Schiphol naar Rome waar u rond het middaguur arriveert. Na aankomst volgt een transfer per touringcar naar uw hotel. Na het inchecken in uw hotel is de verdere middag ter vrije besteding. Voorafgaande aan het gezamenlijk diner in een goed restaurant, verzorgt uw reisleider een muziektoelichting op de twee concerten die de volgende dag op het programma staan: de Krönungsmesse van Mozart en de Mis in C van Beethoven.

Na het ontbijt is het tijd voor een rondleiding onder leiding van een gids die u langs enkele belangrijke pleinen en fonteinen van Rome leidt. De middag is verder ter vrije besteding. Vandaag zijn de lunch en diner vrij, uw Nederlandse reisleider, die Rome zeer goed kent, voorziet u graag van restauranttips.

Later in de middag brengt uw touringcar u naar het Vaticaan, waar u om 16:00 in de Sint-Pietersbasiliek de Krönungsmesse van Mozart bijwoont. Het tweede concert van deze dag vindt plaats in de basiliek Sant’Ignatio van Loyola in Campo Marzio. Hier wordt de befaamde Mis in C van Beethoven uitgevoerd door symfonieorkest, vocale solisten en een groot zangkoor, samengesteld uit leden van het PalatinaKlassik-Vokalensemble, Philharmonisch koor aan de Saar en het koor van het Zhiganov Conservatorium Kazan, Rusland.

Na het ontbijt geeft uw reisleider een toelichting op het concert van die avond, de verdere zondagochtend is ter vrije besteding. ‘s Middags staat een excursie naar de archeologische schatten van Rome op het programma. Na een diner in een goed restaurant volgt een transfer naar de basiliek St Giovanni in Laterano. In dit indrukwekkende monument luistert u naar het beroemde en geliefde Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart dat wordt uitgevoerd door het IlluminArt Philharmonisch Orkest en Koor uit Giappone (Japan) onder leiding van Tomomi Nishimoto.

Vandaag is er een excursie naar het Vaticaan. Een gids leidt u rond door de Sint-Pietersbasiliek en u bezoekt het Vaticaanse Museum vol met kerkschatten. Uw reisleider bereidt u voor op het concert van die avond. Het diner is vandaag ter vrije besteding. Vanaf uw hotel brengt de luxe touringcar u naar het laatste concert van deze reis. Dit betreft een concert in de basiliek van St Paulus buiten de Muren. Hier luistert u naar een bijzonder mooi programma, waarbij sopraan Chen Reiss en mezzosopraan Benarda Fink samen met leden van de Wiener Philharmoniker, de ‘Wiener Virtuozen’, de originele versie van het ontroerende Stabat Mater van Pergolesi ten gehore brengen. Voor de pauze hoort u Mozart’s klarinetconcert.

Vandaag is de dag van de terugreis. Na het ontbijt vervoert de touringcar u naar het vliegveld. Op weg naar de luchthaven vindt een afscheidslunch plaats in de heuvels buiten Rome. In Casale Marchese kunt u samen met uw reisgenoten nagenieten van uw reis onder het genot van verschillende Italiaanse lekkernijen en wijn. Uw vlucht vertrekt rond 17:00 vanaf Rome naar Amsterdam.Programmawijzigingen voorbehouden.


Boekingsinformatie


Data:
Vrijdag 3 t/m dinsdag 7 november 2017, 5-daagse reis per vliegtuig
Reissom: € 2.125,- p.p. op basis van 2 personen
Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik: € 250,-
Administratiekosten: € 25,- per boeking, Calamiteitenfonds € 2,50
Een zeer volledig programma inclusief 4 overnachtingen in het 4-sterrenhote Mediteraneo, 4 x ontbijt, 2 x diner 1x lunch, excursies en entrees, 4 topconcerten in goede categorie, Nederlandse reisbegeleiding en boeiende muziekinleidingen.

Uw vluchtschema
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Rome.

03-11-17 - Amsterdam – Rome (FCO) - 14.15 – 16.25 uur (KL 1603)
07-11-17 Rome – Amsterdam - 17.15 – 19.50 uur (KL 1604)

Schemawijzigingen voorbehouden.

Bagagebeleid KLM
Bij Hannick Reizen kunt u als lid van Flying Blue één koffer gratis inchecken. Geef uw Flying Blue nummer bij boeking aan ons door. Heeft u nog geen Flying Blue nummer? Vraag deze dan gratis aan via de website van KLM. Zonder Flying Blue nummer dient u € 50,- per koffer per retourvlucht te betalen.

Uw hotel in Rome
Hotel Mediterraneo (4-sterren) of gelijkwaardig in dezelfde wijk
U verblijft in het elegante 4-sterrenhotel Mediterraneo. Het hotel ligt in de levendige wijk Esquilino en bevindt zich op 5 minuten lopen van de indrukwekkende basiliek van Santa Maria Maggiore.

Verzekeringen afsluiten?

Hannick Reizen brengt de verzekeringen voor u onder bij Verzekeringsmaatschappij De Europeesche. Hieronder vindt u beknopte informatie over de verzekeringen.

Kosten Kortlopende Reisverzekering:
De kosten van een Kortlopende Reisverzekering  Comfort Europa bedragen 

€ 1.77 per persoon per dag. Poliskosten € 3,50 en assurantiebelasting over de medische kosten is 21 %

Kosten Kortlopende Annuleringsverzekering:
De kosten van de Kortlopende Annuleringsverzekering Comfort bedragen 5.5% van de reissom. Poliskosten € 3,50 en assurantiebelasting is 21 %.

Boek deze reis

Deze reis wordt uitgevoerd door muziekreizen specialist Hannick Reizen (lid SGR). Voor vragen belt u met 070-319 19 29 of mailt u naar info@hannick.nl.